Charles Castronovo alături de Cellia Costea în „Don Carlo” și baletul „Coppelia”, la ONB
https://www.ziarulmetropolis.ro/charles-castronovo-alaturi-de-cellia-costea-in-don-carlo-si-baletul-coppelia-la-onb/

Săptămâna Mare dinaintea Paştelui Ortodox îi aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti pe tenorul de renume internaţional Charles Castronovo şi una dintre vocile importante din România, soprana Cellia Costea în spectacolul de operă „Don Carlo” de Giuseppe Verdi, şi spectacolul de balet „Coppélia” de Léo Delibes.

Un articol de Petre Ivan|18 aprilie 2022

Marți, 19 aprilie, începând cu ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul cu opera „Don Carlo” de Giuseppe Verdi. La Pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

Recunoscut internațional ca unul dintre cei mai buni tenori lirici ai generației sale, Charles Castronovo s-a afirmat în majoritatea teatrelor de operă de prestigiu din lume, cum ar fi New York Metropolitan Opera, Royal Opera House Covent Garden, Opera de Stat din Viena, Opera de Stat din Berlin, Opera din Paris, Opera de Stat din Bavaria, Munchen, Theatre Royale de la Monnaie, Bruxelles și multe altele, inclusiv la Festivalurile de la Salzburg și Aix en Provence. Repertoriul său se întinde de la marile roluri de tenor ale lui Mozart din „Don Giovanni”, „Cosi Fan Tutte” și „Flautul fermecat”, până la Edgardo din „Lucia di Lammermoor”, Nemorino din „Elixirul dragostei” și Alfredo din „La Traviata”. În ultimele stagiuni, Castronovo s-a bucurat de foarte multe aprecieri pentru interpretările sale ca rolul principal în Faust, Romeo din „Romeo și Julieta”, Ducele din „Rigoletto”, Rodolfo din „La Boheme” și Tom Rakewell din „The Rakes Progress”. A interpretat rolul principal în premiera mondială a operei lui Daniel Catan, „Il Postino”, alături de Placido Domingo, pe scenele din din Los Angeles, Paris și Santiago.

 

Cellia Costea, soprană română afirmată într-o importantă carieră internațională, a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, secția Canto și s-a stabilit în Grecia unde activează ca solistă a Operei din Atena. Interpretează un vast repertoriu cuprinzând roluri din opere precum: „Le nozze di Figaro” (Contessa Almaviva), „Don Giovanni” (Donna Elvira) de Mozart, „Faust” (Marguérite) de Gounod, „Il Trovatore” (Leonora), „Simon Boccanegra” (Amelia/Maria), „I Vespri siciliani” (Elena), „Don Carlo” (Elisabetta), „Aida” (rolul titular) de Verdi, „La Bohème” (Mimì), „Tosca” (Floria Tosca), „Madama Butterfly” (Cio Cio San), „Turandot” (Liù) de Puccini, „Cavalleria rusticana” (Santuzza) de Mascagni, etc. S-a afirmat cu succes pe scene de prestigiu precum Wiener Staatsoper, Gran Teatre del Liceu di Barcelona, Arena din Verona și în teatrele din Berlin, Frankfurth, Hanover, Stuttgart, Amsterdam, Oslo, Marseille, Nice, Catania, Ancona, Firenze, etc.

Cellia Costea

Distribuția reprezentației din 19 aprilie: Don Carlo – Charles Castronovo (invitat), Elisabetta de Valois – Cellia Costea (invitată),  Filippo II – Ion Dimieru, Rodrigo, marchese di Posa – Adrian Mărcan, Principessa d’Eboli – Mihaela Ișpan, Grande Inquisitore – Marius Boloș, Il frate – Filip Panait, Tebaldo – Cristina Eremia, Conte di Lerma – Valentin Racoveanu, Una voce dal cielo – Andreea Novac. Cu participarea Orchestrei, Corului și Ansamblului de Balet al Operei Naționale București.

Charles Castronovo

Miercuri, 20 aprilie, vă invităm la spectacolul de balet „Coppélia” de Léo Delibes, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu. „Coppélia”, balet capodoperă a lui Léo Delibes, considerat unul dintre modelele clasice ale genului coregrafic, vine să întregească și să diversifice repertoriul Companiei de Balet a Operei Naționale București. La mai bine de un secol de la premiera mondială, „Coppélia” își păstrează forța de expresie, fiind reprezentat în diverse variante pe scenele multor teatre din lume.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.