Christoph Waltz, stea pe Walk of Fame, la Hollywood
https://www.ziarulmetropolis.ro/christoph-waltz-stea-pe-walk-of-fame-la-hollywood/

Actorul austriac Christoph Waltz, recompensat cu două premii Oscar, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi Quentin Tarantino, regizorul datorită căruia artistul a devenit faimos la nivel mondial.

Un articol de Petre Ivan|3 decembrie 2014

Christoph Waltz, în vârstă de 58 de ani, purtând un costum gri şi o cravată vişinie, a dezvelit, zâmbitor, steaua cu numele său de pe bulevardul celebrităţilor, alături de cineastul Quentin Tarantino, căruia actorul îi datorează în mare parte celebritatea internaţională.

Waltz a jucat în două filme regizate de Tarantino, „Ticăloşi fără glorie” şi „Django dezlănţuit”, pentru ambele roluri austriacul fiind recompensat cu premiile Oscar şi Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar, notează Mediafax.

„Christoph Waltz este combinaţia a două lucruri magnifice. Pe de o parte, este un maestru al scenei teatrale, pe de alta, este un actor dotat cu toate instrumentele necesare construirii personajelor sale de la zero” – Quentin Tarantino.

„(Christoph Waltz, n.r.) nu ia distincţiile foarte în serios, dar cred că în sufletul său se bucură un pic, chiar dacă nu poate nu o va recunoaşte”, a mai spus Tarantino, declarându-se „foarte fericit „să fie „lângă austriacul lui preferat”.

Actorul a spus, la rândul său, că, dimpotrivă, „inima sa freamătă de mândrie”. „Eu, un tip din Viena, nici în cele mai nebune visuri ale mele n-am sperat vreodată că voi primi” o stea la Hollywood, a declarat Waltz, adăugând că el este „doar o mică lumină în sânul unei frumoase constelaţii” de

Quentin Tarantino şi Christoph Waltz

Quentin Tarantino şi Christoph Waltz

stele.

Christoph Waltz provine dintr-o familie implicată în lumea teatrului. Mama sa, Elisabeth Urbancinc, era costumieră, iar tatăl său, Johannes Waltz, era scenograf.

Starul austriac a urmat voinţa bunicilor săi, ambii actori, şi a studiat la Viena si la celebra şcoală Lee Strasberg din New York.

Waltz a debutat pe micul ecran în filme de televiziune şi seriale în limba germană, precum „Der Tanz mit dem Teufel” („Dans cu diavolul”, n.r.) şi „Feuer und Schwert”, bazat pe legenda lui Tristan şi a Isoldei.

După rolul din „Ticăloşi fără glorie”, actorul a mai jucat în „Doamne… ce măcel! / Carnage”, din 2011, în regia lui Roman Polanski, şi „Viespea Verde / The Green Hornet”, din acelaşi an, regizat de Michel Gondry.

Cristopher Waltz poate fi văzut în această perioadă pe marile ecrane în filmul „Şefi de coşmar 2” şi va apărea şi pe genericul peliculei „Big Eyes”, regizată de Tim Burton, care va avea premiera în România pe 16 ianuarie.

Foto: Christoph Waltz – cinemagia

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.