Cine sunt câștigătorii premiilor Anonimul 15?
https://www.ziarulmetropolis.ro/cine-sunt-castigatorii-premiilor-anonimul-15/

În weekend, a avut loc Gala de Închidere a celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, în cadrul căreia publicul a hotărât câştigătorii.

Un articol de Liliana Matei|14 august 2018

La secțiunea de scurtmetraj s-au decernat următoarele premii:

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin filmului RETOUCH, în regia lui Kaveh Mazaheri (Iran).

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc filmului TOTUL E FOARTE DEPARTE, în regia lui Emanuel Pârvu. Premiul a fost decernat în prezența regizorului.

Premiul Ovidiu Bose Paștină, oferit de Fundația Anonimul, pentru filmul MADRE/MOTHER, în regia lui Rodrigo Sorogoyen (Spania).

În cadrul secțiunii de lungmetraj, Trofeul ANONIMUL 2018 s-a acordat filmului UNDER THE TREE, în regia lui Hafsteinn Gunnar Sigurðsson (Islanda- Danemarca; foto dreapta). Trofeul a fost decernat în prezența regizorului Hafsteinn Gunnar Sigurðsson.

Retrospectiva Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL va debuta vineri, 31 august, la ARCUB și Muzeul Țăranului Român.

Publicul bucureștean va putea vedea, în perioada 31 august- 2 septembrie, o selecție a filmelor din Competiția de lungmetraj, Competiția de scurtmetraj, cât și din secțiunile non-competitive ale Festivalului.

ANONIMUL 15 s-a desfășurat în perioada 6- 12 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Național al Cinematografiei și Uniunea Cineaștilor din România.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.