Cineplexx dă startul festinului horror la cinema de Halloween
https://www.ziarulmetropolis.ro/cineplexx-da-startul-festinului-horror-la-cinema-de-halloween/

Pentru că filmele de groază pe marile ecrane sunt o componentă nelipsită de Halloween, Cineplexx creează o atmosferă propice sărbătorii prin experienţa cinematografică inegalabilă, odată cu lansarea campaniei Halloweeks din 23 octombrie.

Un articol de Petre Ivan|22 octombrie 2020

Timp de două săptămâni, între 23 octombrie și 6 noiembrie, cele mai apreciate producții horror ale ultimilor ani vor putea fi revăzute în cinematografele Cineplexx Sibiu și Satu-Mare la un preț unic de doar 10 lei biletul.

Printre cele mai importante titluri incluse în promoție se numără: „The Grudge”/ „Blestemul” (2020), „Escape Room”/ „Scapă, dacă poți!” (2019), „Halloween”/ „Halloween” (2018), „A Quiet Place 1”/ „Fără zgomot” (2018), „Pet Sematary”/ „Cimitirul animalelor” (2019) și altele vor urma.

Totodată, pe 30 octombrie, Cineplexx Sibiu și Satu-Mare vor aduce în premieră la cinema horror-ul „The Craft: Legacy”/ „Clubul tinerelor vrăjitoare”, o continuare a filmului de succes „The Craft” din 1996 care surprinde povestea a patru adolescente dispuse să facă orice pentru a fi vrăjitoare până când puterile lor oculte devin extrem de periculoase.

Programul complet al celor două cinematografe, detalii despre campania Halloweeks și bilete pot fi găsite în orice moment pe site-ul www.cineplexx.ro sau în aplicația Cineplexx disponibilă gratuit pe iOS și Android.

Cineplexx este unul dintre cei mai importanți operatori de cinematografe din Europa Centrală și de Est, cu o experiență de peste 50 de ani în industrie. Compania operează în prezent peste 60 de cinematografe în 12 țări: Austria, Slovenia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Kosovo, Albania, Macedonia de Nord, Grecia, Italia și România. La aproximativ un an de la intrarea pe piața românească, Cineplexx deține deja cinci locații – Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș.

22
/10
/21

Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă”, care prezintă povestea vieții suveranului în exil, de la expulzarea sa forțată până la înmormântare, dar include și un interviu cu Prințul Philip despre prietenia sa din copilărie cu regele Mihai, va fi lansat duminică, pe 24 octombrie, pe HISTORY Channel.

18
/10
/21

Easter Eggs, producția belgiană semnată de Nicolas Keppens, câștigă Trofeul Animest la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație, prima organizată într-o formulă hibrid, atât în cinematografele din capitală cât și online, disponibilă în toată țara.

12
/10
/21

Seria de proiecții „Cinema sub clar de lună” se încheie în weekend-ul 14-17 octombrie cu patru povești surprinzătoare care au făcut turul marilor festivalurilor în ultimul an: emoționantul Petit Maman, care a concurat pentru Ursul de Aur la Berlin, Patrick, o aventură existențială într-o tabără de nudiști, Persian Lessons, istoria plină de suspans a unui prizonier care trebuie să-și dovedească identitatea, și Falling, filmul regizat de celebrul actor Viggo Mortensen.

12
/10
/21

Ediţia din 2021 a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care s-a desfăşurat între 7 şi 10 octombrie, a avut un program mai bogat ca oricând. Invitatul special a fost actorul Ion Sapdaru, originar din Republica Moldova.

11
/10
/21

Călătoria documentarelor KineDok prin țară va continua și în lunile ce urmează, oferind publicului din diferite orașe acces la câteva dintre cele mai captivante filme realizate în ultimii ani, ce vor fi însoțite de dezbateri cu specialiști din domeniile prezentate.

06
/10
/21

HBO Max a anunțat lansarea serviciului de streaming în 27 de teritorii în prima fază a extinderii în Europa. În completarea celor 20 de teritorii deja confirmate, urmează a fi live în alte șapte țări în 2022 - Olanda, Turcia, Grecia, Islanda, Estonia, Letonia și Lituania.

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.