Circ şi teatru la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS)
https://www.ziarulmetropolis.ro/circ-si-teatru-la-festivalului-international-de-teatru-de-la-sibiu-fits/

Programul celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu propune o aventură ce explorează frumuseţea corpului uman şi a imaginaţiei într-o serie de reprezentaţii la limita dintre circ, teatru, film, dans şi muzică.

Un articol de Petre Ivan|19 mai 2014

FITS – Cele cinci companii selectate în secţiunea circ din acest an oferă în premieră naţională la Sibiu şansa de a descoperi un univers ce îţi taie răsuflarea printr-o serie de spectacole în care abilităţile fizice ale performerilor sfidează limitele imaginaţiei.

Compania franceză Les Lendemains propune un spectacol unic în lume, ce recreează atmosfera filmelor lui Charlie Chaplin şi Buster Keaton. Artiştii francezi se joacă deasupra publicului, la o înălţime de zece metri, într-un spectacol de echilibristică, la trapez cu opt artişti.

Aflaţi pentru prima dată în România, cei de la Les Lendemains vor avea două reprezentaţii programate în Piaţa Mare din Sibiu: vineri, 6 iunie, de la ora 22:30 şi, respectiv, duminică, 8 iunie, tot de la ora 22:30. Intrarea la acest eveniment este gratuită.

Cie Umbral completează sezonul francez de la Sibiu printr-un spectacol de circ zgomotos. Producţia acestora are la bază piesa „Cabaretul cuvintelor” scrisă de Matei Vişniec şi îşi propune să aducă prin poezia clovnilor o construcţie în care toate cuvintele prind viaţă şi trăiesc într-un potop de magie burlescă.

Publicul din România va avea şansa să vizioneze acest spectacol marţi, 10 iunie, de la ora 16:00, în sala Teatrului Gong din Sibiu. Preţul unui bilet la acest spectacol este de 20 de lei, respectiv 10 lei cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Carre Curieux, Belgia

Carre Curieux, Belgia

Aflaţi într-un turneu mondial, ce cuprinde reprezentaţii în Canada, Japonia şi Rusia, compania Cie Carré Curieux, Cirque Vivant! prezintă la Sibiu spectacolul „Pătratul curios / Le carré curieux”. Evenimentul va avea loc vineri, 6 iunie, ora 20:00, la Sala Thalia din Sibiu.

Lady Cocktail este reţeta de succes a trei fete belgiene ce s-au hotărât să combine numere uimitoare de acrobaţii în aer cu anecdote şi pozne pentru a crea spectacole pline de graţie spre deliciul publicului de toate vârstele.

Cele trei artiste vor fi prezente la Sibiu cu două reprezentaţii ale spectacolului „Fetele de la etajul 2 / Les filles du 2ème” programat marţi, 10 iunie, de la ora 20:00 şi joi, 11 iunie, de la ora 18:00, în Piaţa Mică din Sibiu.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este cel mai important festival de artele spectacolului din România şi al treilea din Europa ca amploare şi dimensiune. Timp de zece zile peste 2500 de artişti şi producători din toate colţurile lumii prezintă peste 350 de evenimente ce au loc atât în Sibiu, cât şi în împrejurimile oraşului.

Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 6 – 15 iunie 2014. Programul complet al evenimentelor poate fi consultat pe sibfest.ro.

Foto cu FITS, circ şi teatru – Samima Gine, www.sibfest.ro

31
/07
/17

Luna august este ultima șansă de a participa la Școlile de Vară organizate de Fundația Calea Victoriei anul acesta! Este o perioadă intensă, o petrecere culturală în orașul tău, când te poți bucura de cursuri de Stil, Desen, Storytelling, Fotografie, Meditație, Scriere Creativă și multe altele!

31
/07
/17

Personalităţi ale culturii, artelor şi sportului, jurnalişti şi activişti civici vor fi prezenţi la Alexandria între 07 şi 13 august 2017, ca invitaţi ai celei de-a 12-a ediţii a festivalului IDEO IDEIS. Echipa Funky Citizens (Elena Calistru, Cosmin Pojoranu şi Ovidiu Vanghele), jurnalista Elena Stancu şi fotograful Cosmin Bumbuţ (Teleleu), pictorul Roman Tolici şi fotbalistul Bogdan Stelea vor anima Seara povestitorilor, în cea mai plină zi a festivalului, sâmbătă, 12 august 2017 (începând cu ora 19:00).

30
/07
/17

Astăzi a încetat din viață artista Marina Scupra, potrivit unui anunț publicat de Mirabela Dauer pe pagina sa oficială de Facebook. ''Marina Scupra s-a stins ..., cuvintele sunt de prisos ... Dumnezeu să te primească de-a dreapta lui... Condoleanțe familiei...'', a scris și Ovidiu Komornyik pe aceeași rețea de socializare.

30
/07
/17

Unul dintre momentele de culminație și excelență artistică devenite tradiție la Festivalul „Vara Magică” o constituie prezența pianistului Valentin Gheorghiu în cadrul concertelor desfășurate sub genericul Dialogul generațiilor. Miercuri, 2 august, de la ora 19.30 pe scena Ateneului Român alături de Valentin Gheorghiu se vor afla soția acestuia, Roxana Gheorghiu – pian și fiica lui, Valentina Gheorghiu – pian, dar și o altă celebră celebră familie de muzicieni români, Marin Cazacu – violoncel, Ștefan Cazacu – violoncel și Iulia Adriana Cazacu – vioară.

30
/07
/17

CRONICĂ DE FILM La concurență cu al „Al doilea joc” (2014) al lui Corneliu Porumboiu, „Țara moartă”, noul film al lui Radu Jude, este probabil cel mai radical și anti-spectacular documentar românesc post-2000. O operă cinematografică ambițioasă formal și polemică prin subiect.

28
/07
/17

Editura Nemira ii invită pe cinefili la o nouă ediție Movie night by the book, miercuri, 2 august, de la ora 21.00, dedicată lui Charlie Chaplin: seara începe cu o discuție despre Viața mea, autobiografia regizorului și continuă cu proiecția filmul Modern Times. 

28
/07
/17

Safari, cel mai recent documentar al regizorului austriac Ulrich Seidl, va intra în cinematografe pe data de 11 august. Filmul a avut premiera la festivalul de Film de la Veneția, iar regizorul a fost prezent în România la proiecțiile filmului de la Cluj, în cadrul TIFF.

28
/07
/17

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă, la Fabrica de Cultură, în zilele de 4 și 5 august, de la orele 19:00, două reprezentații ale spectacolului „Faust”, în regia lui Silviu Purcărete, cu ocazia întâlnirii anuale a sașilor, estimată, de către organizatori, a fi cea mai mare de după 1989.

27
/07
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Tristan Tzara (Samuel Rosenstock, 1896-1963), născut la Moinești și mort la Paris, a avut o existență fabuloasă, parcă meteorică prin dâra de neașteptat, fulgurantă, lăsată pe firmamentul Europei culturale.

27
/07
/17

Festivalul Filmul de Piatră (27 - 30 iulie, Piatra Neamț) a ajuns la cea de-a zecea ediție. Anul acesta, festivalul își sărbătorește cele 10 ediții de existență cu cele mai bune filme din ultimul an, muzică live și petreceri până în zori de zi, evenimente în aer liber și activități organizate de către voluntari.