„Clasic e fantastic” se întoarce cu lecția de jazz
https://www.ziarulmetropolis.ro/clasic-e-fantastic-se-intoarce-cu-lectia-de-jazz/

Filarmonica „George Enescu” şi Asociaţia „Clasic e fantastic” anunţă reluarea concertelor în stagiunea 2020-2021.

Un articol de Liliana Matei|3 martie 2021

Publicul este invitat, din nou, în Sala mare a Ateneului Român, în patru dimineți de sâmbătă din lunile martie, aprilie, mai și iunie.Din păcate însă, din cauza restricțiiilor impuse de pandemia Covid-19, doar 210 locuri din sală pot fi ocupate.

Pentru concertul din 6 martie, dedicat jazzului, biletele se pot cumpăra fie online, fie de la casa de bilete a Filarmonicii, începând cu luni, 1 martie, ora 12.00. Evenimentul vă propune o întâlnire cu Irina Sarbu Quartet, cu Puiu Pascu la pian. Invitați: Diana Suciu – saxofon, Florian Radu – trombon și Ana Parghel Sârbu În program: cântece pentru copii și lucrrăi de Gigi Gryce, Jon Hendricks, Charlie Parker (foto), Duke Ellington

Concertele programate în stagiunea 2020-2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Intrarea la concert este permisă până la ora 10.50. Publicul este rugat să respecte cu strictețe regulile impuse de protecție și distanțare.

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.