Juriul Festivalului de Film de la Berlin 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/clive-owen-si-brigitte-lacombe-in-juriul-prezidat-de-meryl-streep-festivalului-de-film-de-la-berlin-2016/

Actorul britanic Clive Owen şi Brigitte Lacombe, fotograf de modă francez, vor face parte din juriul celei de-a 66-a ediţii a Berlinalei, prezidat de Meryl Streep

Un articol de Petre Ivan|3 februarie 2016

Dacă numele președintelui festivalului care va începe în 11 februarie era cunoscut, acum se ştie şi care va fi componenţa juriului prezidat de Meryl Streep.

Printre aceştia  se numără britanicul Clive Owen, fotografa franceză Brigitte Lacombe, stabilită la New York şi cunoscută pentru portretele sale din lumea modei din Vanity Fair și Vogue, actrița italiană Alba Rohrwacher, actorul german Lars Eidinger, criticul britanic Nick James și regizoarea poloneză Malgorzata Szumowska, câștigătoare în 2013 a trofeului Teddy pentru filme gay, lesbiene și transsexuali.

În cadrul Berlinalei va fi adus un omagiu și cântărețului David Bowie. Britanicul, care a murit în luna ianuarie, a locuit la Berlin în anii 1970 și a jucat în filme. Pelicula „The Man Who Fell to Earth” (1976) va fi proiectată în cadrul festivalului.

De asemenea, vor mai fi omagiate alte două glorii ale cinematografieidispărute dintre noi recent: actorul britanic Alan Rickman, care va fi prezent pe marele ecran în rolul colonelului Brandon din „Sense and Sensibility”, film regizat de Ang Lee, și regizorul italian Ettore Scola cu pelicula sa „Balul” (1983).

Dieter Kosslick îi va înmâna un premiu special, Camera Berlinalei, actorului și regizorului american Tim Robbins, al cărui film „Dead Man Walking” (1995) despre pedeapsa cu moartea va rula în cadrul festivalului.

Foto: Clive Owen și Brigitte Lacombe, Meryl Streep,  Festivalului de Film de la Berlin 2016 – cinemagia

20
/12
/19

CRONICĂ DE FILM În cel mai recent documentar de montaj cu imagini de arhivă, un gen în care e probabil cel mai bun cineast din lume, Serghei Loznița ne arată ritualul sinistru de grandios al înmormântării lui Stalin, în martie 1953.

19
/12
/19

Eden, povestea neobișnuită a unei tinere nevoite să trăiască în izolare totală, semnată de regizoarea maghiară Ágnes Kocsis, va avea premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam (22 ianuarie – 2 februarie 2020), în competiția Big Screen.

16
/12
/19

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment care recompensează și celebrează realizările anuale ale cinematografiei românești, anunță apelul de înscrieri pentru categoriile de documentar și scurtmetraj ale ediției cu numărul 14, care va avea loc în luna martie. Data limită a înscrierii: 13 ianuarie 2020. Nominalizările vor fi anunțate în luna februarie.

11
/12
/19

CRONICĂ DE FILM „Marriage Story” (2019), noul film al regizorului Noah Baumbach, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai cinemaului american independent, are toate datele pentru a se face simpatic: actori celebri și cool, un subiect cu o puternică încărcătură emoțională și o regie discretă. Este însă și un mare film?

09
/12
/19

Ajuns la ediția a 23-a, festivalulul de film studențesc CineMAiubit, care a avut loc între 3 și 7 decembrie la Cinemateca Eforie din București, a scos în prim-plan câțiva tineri cineaști foarte promițători, care merită urmăriți și de care foarte probabil vom mai auzi în anii care vin.

09
/12
/19

Muzeul Național de Artă al României invită publicul, pe 12 decembrie, de la ora 19.00, la o seară de film cu o proiecție specială: un moment rar de confesiune în care Corneliu Baba, acest pictor singuratic, a acceptat prezența celorlalți în atelierului său.

08
/12
/19

Al șaselea și ultimul sezon al dramei Vikingii a revenit, în exclusivitate, la HISTORY® cu două episoade, joi, 5 decembrie, de la ora 21:00, la doar o zi după premiera din Statele Unite. Drama crește în intensitate pe parcursul călătoriei vikingilor în locuri îndepărtate, la mii de kilometri de Kattegat, pe măsură ce aceștia vor întâlni rivali de temut și vor înfrunta consecințele morții lui Ragnar.