Seară de film la MNAR! Corneliu Baba. Un pictor al omului
https://www.ziarulmetropolis.ro/seara-de-film-la-mnar-corneliu-baba-un-pictor-al-omului/

Muzeul Naţional de Artă al României invită publicul, pe 12 decembrie, de la ora 19.00, la o seară de film cu o proiecţie specială: un moment rar de confesiune în care Corneliu Baba, acest pictor singuratic, a acceptat prezenţa celorlalţi în atelierului său.

Un articol de Liliana Matei|9 decembrie 2019

Regăsim astfel artistul, în preajma vârstei de 70 de ani, preocupat obsesiv de arta sa a cărei temă centrală rămâne întotdeauna Omul.

Confesiunea lui Baba trece prin amintirea întâlnirilor providențiale, cum este cea cu profesorul său Nicolae Tonitza, legătura profundă cu studenții săi și exprimarea întrebărilor care, în ce-l privește, rămân veșnic deschise: „Credeți că pictura va muri? Omul contemporan nu mai are timp și gust să contemple un tablou?”.

Pe muzică de Bach, Beethoven, Mozart și Bruch, pictorul ne însoțește cu aceeași atitudine pe care a avut-o și față de tinerii săi studenți: „Am față de ei, poate, datoria de a le răspunde prin gesturi de generozitate, servindu-le încă drept călăuză pe un drum pe care n-am trecut niciodată”.

Participarea este gratuită, dar accesul se va face exclusiv pe baza rezervării la: comunicare@art.museum.ro
Galeria Națională, parter

28
/11
/22

Art Safari și Muzeul Național Cotroceni anunță un schimb de exponate, care debutează de Ziua Națională, pe 1 Decembrie, și se încheie pe 11 decembrie (ultima zi a ediției a X-a Art Safari).

22
/11
/22

Proiectul „15 colecții private de artă românească”, produs de PostModernism Museum în anul 2022 propune o cercetare integrată: o documentare asupra colecționismului de artă autohton, o colecție de profiluri de colecționari de artă românească și o selecție de materiale video de investigare a unor colecții închegate de artă și artefacte românești.

22
/11
/22

AntrepreMAME – o comunitate de business și Art&craft, dedicată segmentului feminin, pentru a încuraja și sprijini inițiativele antreprenoriale, vă învită la Conferințele AntrepreMAME – ediția I. „Evele” învață din greșeli, un eveniment dedicat femeilor antreprenor, care fac sau doresc să facă primii pași în antreprenoriatul românesc. Evenimentul va avea loc la Opera Comică pentru Copii, București, pe 14 decembrie 2022.

21
/11
/22

Până pe 3 decembrie este disponibilă colecția de 100 de lucrări originale, în ediție limitată, „Mimi’s Tea Party” a artistei Mimi Pleșoianu (Mimificator) la Art Machine, proiect inițiat de gruparea artistică Pastila Roz. Acestea pot fi achiziționate de la automatul de tip vending machine amplasat în București, în Cărturești Parklake.

11
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022, de la ora 16:30, la Opera Naţională Bucureşti, în Foaierul Galben, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Învingătorii Sclerozei Multiple - Călător printre forme şi culori”, semnată de Simona Carolina Tănase, ea însăşi diagnosticată cu scleroză multiplă şi Preşedintele Asociaţiei Învingătorii Sclerozei Multiple.