Seară de film la MNAR! Corneliu Baba. Un pictor al omului
https://www.ziarulmetropolis.ro/seara-de-film-la-mnar-corneliu-baba-un-pictor-al-omului/

Muzeul Naţional de Artă al României invită publicul, pe 12 decembrie, de la ora 19.00, la o seară de film cu o proiecţie specială: un moment rar de confesiune în care Corneliu Baba, acest pictor singuratic, a acceptat prezenţa celorlalţi în atelierului său.

Un articol de Liliana Matei|9 decembrie 2019

Regăsim astfel artistul, în preajma vârstei de 70 de ani, preocupat obsesiv de arta sa a cărei temă centrală rămâne întotdeauna Omul.

Confesiunea lui Baba trece prin amintirea întâlnirilor providențiale, cum este cea cu profesorul său Nicolae Tonitza, legătura profundă cu studenții săi și exprimarea întrebărilor care, în ce-l privește, rămân veșnic deschise: „Credeți că pictura va muri? Omul contemporan nu mai are timp și gust să contemple un tablou?”.

Pe muzică de Bach, Beethoven, Mozart și Bruch, pictorul ne însoțește cu aceeași atitudine pe care a avut-o și față de tinerii săi studenți: „Am față de ei, poate, datoria de a le răspunde prin gesturi de generozitate, servindu-le încă drept călăuză pe un drum pe care n-am trecut niciodată”.

Participarea este gratuită, dar accesul se va face exclusiv pe baza rezervării la: comunicare@art.museum.ro
Galeria Națională, parter

16
/09
/21

„Poetic Invasion of the Cities” (PIC), o platformă europeană pentru artele spectacolului în spații neconvenționale, care își propune să ajungă la un public nou din comunitățile implicate, inclusiv la cel aflat în zone defavorizate, a avut o prezență notabilă la cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

16
/09
/21

În 2021, toamna începe oficial și fabulos, odată cu ediția anuală a celui mai mare eveniment de artă românească, Art Safari. Cea de-a VIII-a ediție a Pavilionului de Artă București va avea loc în perioada 16-26 septembrie în duplex, atât la Palatul Dacia-România, cât și la Arcub – Hanul Gabroveni.

03
/09
/21

Muzeul Național de Artă al României și Asociația Prietenii Muzeului Național de Artă al României organizează joi, 9 septembrie, 2021, de la ora 18.00, la Muzeul Colecțiilor de Artă, o evocare a istoricului și criticului de artă, director al Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu (1948-2020).

25
/08
/21

Young Artists Connections se află la cea de-a doua ediție – un proiect dedicat scenei tinere, inițiat de SwitchLab, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC. Prima ediție a fost dedicată absolvenților universităților de artă, care au participat la o expoziție de grup la MNAC și la o expoziție personală la SwitchLab.