Seară de film la MNAR! Corneliu Baba. Un pictor al omului
https://www.ziarulmetropolis.ro/seara-de-film-la-mnar-corneliu-baba-un-pictor-al-omului/

Muzeul Naţional de Artă al României invită publicul, pe 12 decembrie, de la ora 19.00, la o seară de film cu o proiecţie specială: un moment rar de confesiune în care Corneliu Baba, acest pictor singuratic, a acceptat prezenţa celorlalţi în atelierului său.

Un articol de Liliana Matei|9 Decembrie 2019

Regăsim astfel artistul, în preajma vârstei de 70 de ani, preocupat obsesiv de arta sa a cărei temă centrală rămâne întotdeauna Omul.

Confesiunea lui Baba trece prin amintirea întâlnirilor providențiale, cum este cea cu profesorul său Nicolae Tonitza, legătura profundă cu studenții săi și exprimarea întrebărilor care, în ce-l privește, rămân veșnic deschise: „Credeți că pictura va muri? Omul contemporan nu mai are timp și gust să contemple un tablou?”.

Pe muzică de Bach, Beethoven, Mozart și Bruch, pictorul ne însoțește cu aceeași atitudine pe care a avut-o și față de tinerii săi studenți: „Am față de ei, poate, datoria de a le răspunde prin gesturi de generozitate, servindu-le încă drept călăuză pe un drum pe care n-am trecut niciodată”.

Participarea este gratuită, dar accesul se va face exclusiv pe baza rezervării la: comunicare@art.museum.ro
Galeria Națională, parter

24
/12
/19

Un grup de tineri artiști timișoreni din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara au demarat un proiect unic, menit să aducă împreună creatorii și iubitorii de artă. Proiectul Artă și Artiști Români are o motivație pur educațională.

23
/12
/19

Comisia Națională a României pentru UNESCO – CNR UNESCO - a organizat în data de 17 decembrie cea de-a IV-a ediție a Galei anuale de sfârșit de an, care a reunit partenerii instituționali, respectiv reprezentanți ai instituțiilor publice, societății civile, mediului privat, precum și alți colaboratori, personalități din domeniile de interes ale UNESCO - educație, științe, cultură, comunicare și informare.

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.

03
/12
/19

Pentru fostele state socialiste, 2019 marchează trecerea a 30 de ani de la revoluțiile care au schimbat cursul istoriei, iar pentru cehi, la fel ca și pentru români și alte națiuni ce s-au aflat în Blocul de Est, 1989 a marcat trecerea de la dictatură la democrație. Revoluția de Catifea, așa cum a fost numit evenimentul la cehi, a avut câteva caracteristici aparte, iar bucureştenii sunt așteptați să le descopere la deschiderea expoziției „1989. The Velvet Revolution”, pe data de 5 decembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Centrul Ceh din Bucureşti.

Page 1 of 5212345...102030...Last »