Clovnii, magicienii, Corabia Piraților şi… Nicole Cherry, pe 31 mai în Cismigiul Copiilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/clovnii-magicienii-corabia-piratilor-si-nicole-cherry-pe-31-mai-in-cismigiul-copiilor/

Pe 31 mai Parcul Cişmigiu devine un loc de joacă imens pentru micuţii bucureşteni! ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti celebrează Ziua Internaţională a Copiluluiîn avans, printr-un eveniment magic, cu o tradiţie de 14 ani în spate: Cişmigiul Copiilor.

Un articol de Petre Ivan|27 mai 2015

Între orele 11:00 și 21:00 parcul va fi împânzit de surprize jucăușe care îi vor încânta atât pe cei mici, dar și pe cei mari! Cișmigiul Copiilor este un eveniment jovial și plin de energie pozitivă de care se vor bucura atât copiii și adolescenții, cât și adulții care îi vor însoți.

Personajele principale ale acestui maraton al distracției vor fi, bineînțeles, prichindeii cărora le va fi dedicată o serie de spectacole de teatru, concerte, jocuri și concursuri, completate de o explozie de culori răspândite printre baloanele, confettiile, coifurile și fețele pictate ale micuților curioși.

Distracția va fi asigurată de personajele animate, clovnii și magicienii, mimii și jonglerii, care îi voi transporta pe vizitatori în tărâmul magic al bunei-dispoziții.

Aleile Cișmigiului vor fi precum un labirint al amuzamentului, iar pe fiecare străduță veți descoperi activități antrenante.Cismigiul copiilor

Corabia Piraților îi va transforma pe micuți în personaje îndrăgite, iar Aleea Desenului le va oferi șansa să își exerseze talentul de a combina culorile.

Vor fi nelipsite momentele artistice încântătoare, fie create special pe gustul prichindeilor (spectacole de teatru sau de teatru de păpuși), fie realizate cu talentați copii care s-au făcut remarcați prin dans și muzică. Pe Podul Artelor cei mici se vor întâlni cu artiști plastici care le vor imortaliza figurile gingașe prin hârtie și creion.

Inovatoarele ateliere de creație îi vor învăța pe micuți să confecționeze măști de animale și păpuși tradiționale, să deslușească măiestuoasa tehnică

Origami și să mânuiască instrumentele de percuție pentru a obține cele mai frumoase sunete. De asemenea, aceștia vor asculta povești și vor fi pictați pe față și coafați, pentru ca mai apoi să participe la experimente vesele de știință, jocuri și concursuri atractive.

Ziua surprizelor se încheie cu entuziasm pentru că, la fel ca în fiecare an, ARCUB îi are alături pe unii dintre cei mai în vogă artiști ai momentului, care vor susține un concert memorabil – pe 31 mai, Nicole Cherry este invitatul special al evenimentului.

Cișmigiul Copiilor, eveniment maraton organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, se bucură anual de aproximativ 50.000 de participanți, fiind unul dintre cele mai așteptate evenimente ale începutului de vară.

Intrarea la eveniment este liberă!

Foto: Cismigiul Copiilor – arcub

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).