Colecţie de coperţi remixate şi dansuri spectaculoase, la Creative Fest 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/colectie-de-coperti-remixate-si-dansuri-spectaculoase-la-creative-fest-2014/

A mai rămas o zi până la startul primei ediţii a Festivalului de Artă şi Cultură Urbană Creative Fest. În primul weekend al toamnei, între 16:00- 23:00, în Parcul Tineretului (Aleea Centrală), bucureşteni de toate vârstele sunt invitaţi să celebreze creativitatea alături de unii dintre cei mai talentaţi artişti.

Un articol de Petre Ivan|5 septembrie 2014

Programul evenimentului este extrem de ofertant: concerte, show-uri de dans, pictură 3D pe asfalt, graffiti, space art, expoziții foto, colecții vestimentare, ateliere pentru copii.

Scena centrală a Creative Fest este dedicată artiștilor din zona muzicală. Gojira&Planet H, BLN, Omul cu șobolani, Souptrip, Yvat, Domino, Aria urbană și VJ Campsauvage vor încânta și surprinde publicul Creative Fest.

Daniel Relenschi, artistul care a făcut prima pictură 3D din România pe asfalt, Obie Platon, unul dintre cei mai inventivi street-artists români, sau Zoltan Martonos, cel care a impresionat milioane de români cu demonstrații spectaculoase de space painting, sunt câțiva dintre artiștii invitați care vor încerca, prin creațiile lor, să creeze un “București cool”.

Julien Britnic - Coperti remixate

Julien Britnic – Coperti remixate

Zona Dance cuprinde unele dintre cele mai spectaculoase stiluri de dans, de la Freestyle, Break dance, Street dance, până la Salsa, Kizomba, Capoeira sau Trial Bike.

Publicul se va delecta cu momente artistice deosebite oferite de Onebeat, una din cele mai mari școli de streetdance din România, Upgrade Crew, adevărați acrobați pe două roți, sau Unreal, un grup alcătuit din patru dansatori profesioniști, cu experiență de peste 10 ani în diferite stiluri de dans (breakdance, capoeira, etc).

Julien Britnic, copywriter și remixer cultural, va prezenta inedita sa colecție de coperți clasice remixate, un proiect creativ care se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare.Creative Fest 2014

Plictisit de lipsa de imaginație în materie de design a cârților românești și inspirat de James Franco, care a pozat pentru coperta unei ediții noi a unui roman de William Faulkner, Julien a decis că e timpul să înceapă un proces de rebrănduire a clasicelor coperți.

Lana Dumitru, un tânăr și talentat designer de modă, va prezenta, alături de Julien Britnic, Lana X Britnic, o colecție de tricouri inspirată din viața de noapte din București și literatura românească. Cei pasionați de fashion vor învăța mai multe despre tehnicile de accesorizare ale hainelor și modalități de imprimeuri originale pe tricouri în cadrul a două ateliere.

Nici cei mai mici “creativi” nu sunt neglijați la prima ediție Creative Fest, aceștia fiind invitați la un atelier de pictură cu nisip colorat.

INTRAREA LIBERĂ

Foto: Creative Fest 2014 – creativefest.ro

 

 

13
/08
/17

Pe 21 august se împlinesc 92 de ani de la nașterea lui Toma Caragiu, unul dintre cei mai importanți actori de teatru și film din România, cel care dă numele Teatrului din Ploiești. Cu această ocazie, instituția de spectacole care-i poartă numele organizează o serie de manifestări care-i sunt dedicate.

13
/08
/17

Apune soarele peste blocurile din cartierul Titan și, din fața Cinematografului Gloria, se aud cele mai frumoase cântece interbelice. Celebrele „Ilona” sau „Zaraza”, cântate de vocea inconfundabilă a tenorului Robert Nagy, se aud până departe peste Parcul IOR. În fiecare weekend, până pe 3 septembrie, de la ora 19.30, spectacolul „Grădina Gloria” în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză se joacă în fața Cinematografului Gloria, iar accesul este liber.

11
/08
/17

Ediția cu numărul șase a Festivalului de Film Horror și Fantastic Lună Plină a început joi, 10 august. Filmul de deschidere, norvegianul Casa, o poveste cu război și exorcizări, a rulat la grădina Melies. „Este cel mai puțin formal festival pe care îl organizăm și asta ne place cel mai tare. În fiecare an pare că o luăm de la capăt cu organizarea lui, iar această improvizație ne bucură: Lună Plină este cel mai liber festival posibil”, a spus directorul festivalului, Oana Giurgiu.

11
/08
/17

Romanian Sinfonietta Orchestra revine la Ateneul Român. Program integral Beethoven! Câteva dintre cele mai cunoscute capodopere ale titanului de la Bonn precum Uvertura „Egmont”, Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, Simfonia nr. 5 în do minor vor prinde astfel din nou viață în fața publicului în versiuni de nivel internațional.

11
/08
/17

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă sâmbătă, 12 august, de la ora 19.30, la Muzeul Naţional al Literaturii Române spectacolul de muzică şi poezie Poeţi-Actori, Actori-Poeţi, un remember liric dedicat poeţilor-actori și actorilor poeţi Theodor Danetti şi Emil Botta.

11
/08
/17

Ajuns la cea de-a patra ediție, UrbanEye invită creatorii independenți și pasionații de film, dar și casele de producție, să înscrie în competiție filme inspirate din realitatea arhitectural-urbană din România. Se caută filme în care orașul, arhitectura sau viața urbană din România sunt personajele, subiectele principale sau decoruri cu rol dramaturgic în construcția narativă.

10
/08
/17

Balena Albastră, roman semnat de Sebastian Lăzăroiu, a apărut recent la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”. „Fiecare cuvînt e amintirea arderii unui neg de tuș. Și-n fiecare carte un sacerdot rotofei oficiază beat mariajul cu iluzia eternității. Cînd mă satur de minciuna vieții, scriu despre cealaltă viață. E singura garanție că nu scriu eu, că nu las așa nobilă îndeletnicire în seama mea, păcătosul.” (Sebastian Lăzăroiu)

10
/08
/17

"Cred că nu am trăit degeaba. Am lăsat ceva în urmă. Am învăţat de la viaţă că demnitatea, cinstea şi generozitatea se plătesc foarte scump." – Tamara Buciuceanu-Botez. Doamna comediei româneşti, una dintre reprezentantele generaţiei de aur a teatrului românesc, îşi sărbătoreşte, astăzi, cea de-a 88-a aniversare.

10
/08
/17

Regizorii Mihai Măniuțiu și Adrian Sitaru vor face parte din juriul celei de a XX-a ediții a Galei Tânărului Actor - HOP, care se va desfășura în perioada 4 - 7 septembrie, la Costinești. Din juriu vor mai face parte actorii Zsolt Bogdan, Ana-Ioana Macaria și Alexandru Voicu - câștigătorul Premiului "Ștefan Iordache" la ediția din 2016 a galei.

09
/08
/17

În acest final de săptămână, nimeni nu mai doarme în Biertan. De joi până duminică, între 10 și 13 august, cât ține ediția cu numărul șase a Festivalului de Film Horror & Fantastic Lună Plină, somnul este o activitate tangențială și pur facultativă.

09
/08
/17

Michel Franco a fost recompensat, luni, 7 august, cu Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale. ANONIMUL 14 se desfășoară în perioada 7—13 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

09
/08
/17

Cântăreața islandeză Bjork urmează să lanseze un nou album care explorează universul întâlnirilor amoroase. "Sunt foarte încântată să vă anunț că noul meu album va fi lansat foarte curând", a anunțat recent pe Twitter artista.

08
/08
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Cel care se apropie astăzi de opera și mai ales de exegeza ce i-a fost consacrată în țară și străinătate ziaristului, memorialistului, și nu în ultim rând istoricului Pamfil Șeicaru (1894-1980), rămâne uimit de patima ce răzbate atât din unele pagini ale acestuia cât și din cele ale comentatorilor săi.

08
/08
/17

Pe 13 și 16 septembrie nu rata înregistrarea concertului David Gilmour - Live At Pompeii la Happy Cinema București, Focşani și Buzău. La 45 de ani după ce David Gilmour a filmat ‘Live At Pompeii’ în legendarul Amfiteatru Roman, s-a întors pentru două show-uri spectaculoase, parte din turneul său de promovare a albumului ‘Rattle That Lock’.

08
/08
/17

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT anunță numele autorilor români care vor lua parte la sărbătoarea literaturii, în perioada 4-8 octombrie 2017, la Iași. La Casa FILIT publicul se va întâlni cu autorii Dan Alexe, Simona Antonescu, Ioana Bradea, Ruxandra Cesereanu, Andrei Crăciun, Codrin Liviu Cuțitaru, Tudor Ganea, Adrian Georgescu, Mircea Mihăieș, Ioan T. Morar, Andrei Oișteanu, Marius Oprea, Dora Pavel, Mircea Pricăjan și Bogdan-Alexandru Stănescu.