Colecţie de coperţi remixate şi dansuri spectaculoase, la Creative Fest 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/colectie-de-coperti-remixate-si-dansuri-spectaculoase-la-creative-fest-2014/

A mai rămas o zi până la startul primei ediţii a Festivalului de Artă şi Cultură Urbană Creative Fest. În primul weekend al toamnei, între 16:00- 23:00, în Parcul Tineretului (Aleea Centrală), bucureşteni de toate vârstele sunt invitaţi să celebreze creativitatea alături de unii dintre cei mai talentaţi artişti.

Un articol de Petre Ivan|5 septembrie 2014

Programul evenimentului este extrem de ofertant: concerte, show-uri de dans, pictură 3D pe asfalt, graffiti, space art, expoziții foto, colecții vestimentare, ateliere pentru copii.

Scena centrală a Creative Fest este dedicată artiștilor din zona muzicală. Gojira&Planet H, BLN, Omul cu șobolani, Souptrip, Yvat, Domino, Aria urbană și VJ Campsauvage vor încânta și surprinde publicul Creative Fest.

Daniel Relenschi, artistul care a făcut prima pictură 3D din România pe asfalt, Obie Platon, unul dintre cei mai inventivi street-artists români, sau Zoltan Martonos, cel care a impresionat milioane de români cu demonstrații spectaculoase de space painting, sunt câțiva dintre artiștii invitați care vor încerca, prin creațiile lor, să creeze un “București cool”.

Julien Britnic - Coperti remixate

Julien Britnic – Coperti remixate

Zona Dance cuprinde unele dintre cele mai spectaculoase stiluri de dans, de la Freestyle, Break dance, Street dance, până la Salsa, Kizomba, Capoeira sau Trial Bike.

Publicul se va delecta cu momente artistice deosebite oferite de Onebeat, una din cele mai mari școli de streetdance din România, Upgrade Crew, adevărați acrobați pe două roți, sau Unreal, un grup alcătuit din patru dansatori profesioniști, cu experiență de peste 10 ani în diferite stiluri de dans (breakdance, capoeira, etc).

Julien Britnic, copywriter și remixer cultural, va prezenta inedita sa colecție de coperți clasice remixate, un proiect creativ care se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare.Creative Fest 2014

Plictisit de lipsa de imaginație în materie de design a cârților românești și inspirat de James Franco, care a pozat pentru coperta unei ediții noi a unui roman de William Faulkner, Julien a decis că e timpul să înceapă un proces de rebrănduire a clasicelor coperți.

Lana Dumitru, un tânăr și talentat designer de modă, va prezenta, alături de Julien Britnic, Lana X Britnic, o colecție de tricouri inspirată din viața de noapte din București și literatura românească. Cei pasionați de fashion vor învăța mai multe despre tehnicile de accesorizare ale hainelor și modalități de imprimeuri originale pe tricouri în cadrul a două ateliere.

Nici cei mai mici “creativi” nu sunt neglijați la prima ediție Creative Fest, aceștia fiind invitați la un atelier de pictură cu nisip colorat.

INTRAREA LIBERĂ

Foto: Creative Fest 2014 – creativefest.ro

 

 

17
/05
/17

“E miezul verii. După masa de prânz, mama şi fiul stau lungiţi în două paturi aşezate simetric de o parte şi de alta a uşii, de-a lungul a doi pereţi opuşi din dormitorul familiei. Fiecare se foieşte nervos în patul său, iar un zugrav îşi face de lucru pe hol şi trage cu urechea la ce discută cei doi. (…)”. Scriitorul Șerban Tomşa a lansat de curând „SUPRAVEGHETORUL şi alte povestiri”, volum din care vă vom prezenta câteva povestiri, pe parcursul acestei luni.

17
/05
/17

Pentru al șaselea an consecutiv, Festivalul Internațional de Film Transilvania continuă să promoveze profiluri noi de actori în cinematografia română. 10 dintre artiștii care s-au remarcat pe scenele de teatru, dar nu au avut până acum roluri semnificative pe marele ecran, vor fi în lumina reflectoarelor la TIFF, în programul 10 pentru FILM.

17
/05
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE A fost o vreme când mulţime de români plini de har se şcoleau în străinătate şi foarte curând ajungeau, prin natura profesiei, să devină adevăraţi „cetăţeni ai lumii”. Doar că multora schimbările politice de după cel de-Al Doilea Război Mondial le-au frânt ori le-au modificat din temelii destinul. Unii au depăşit momentul desţărării şi au rămas în elita culturală internaţională.

16
/05
/17

Una dintre cele mai iubite actrițe de teatru și film din România, Tora Vasilescu,va fi celebrată la cea de-a 16-a ediție a FestivaluluiInternațional de Film Transilvania. La gala de închidere din 10 iunie, de la Teatrul Național Cluj-Napoca, actrița va fi distinsă cu Premiul de Excelență pentru meritele sale artistice deosebite și pentru contribuția adusă cinematografiei românești.

16
/05
/17

Este unul dintre profesorii fondatori ai şcolii de teatru clujene și a instruit cinci generaţii de absolvenţi ai secţiei române de actorie. Miklós Bács vorbește despre povestea sa de viață și teatru și rolul Faust din spectacolul cu același nume în regia lui Silviu Purcărete, jucat la Teatrul Național ''Radu Stanca'' din Sibiu.

16
/05
/17

Scriitoarea Mara Wagner, autoarea romanului În spatele blocului, apărut la editura Nemira în colecția Cuaternar, le dă întâlnire cititorilor din Brașov, miercuri, 17 mai, de la 19.00, la Librăria Humanitas din Piața Sfatului. În spatele blocului este un roman despre copilăria și adolescența petrecute în comunism, cu toate jocurile și micile ritualuri care colorau viața într-o epocă gri.

15
/05
/17

„Persona”, „Nostalgia”, „Pe aripile vântului”, „Cei șapte samurai”, „Metropolis”. Sunt doar câteva din filmele clasice pe care, într-o anchetă realizată de Ziarul Metropolis, oameni din lumea cinematografiei (critici, regizori, actori, producători, programatori de cinematografe sau de festivaluri), dar și jurnaliști și scriitori mărturisesc că nu le-au văzut.

15
/05
/17

Duminică a început o nouă ediție a Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești, FEST-FDR2017. Este a XXII-a ediție a festivalului organizat de Teatrul Național din Timișoara, un eveniment care propune publicului 12 zile de spectacole vibrante, din țară și din străinătate, plasate în interiorul unei teme pe cât de generoase, pe atât de prezente în societatea contemporană: IDENTITATEA.

15
/05
/17

Editura Polirom vine cu o ofertă impresionantă de literatură română la ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest, continuîndu-și astfel unul dintre cele mai importante demersuri editoriale: publicarea, difuzarea și promovarea scriitorilor români contemporani, direcție deschisă prin lansarea colecției „Ego. Proză” în anul 2004, continuată în 2007 cu lansarea proiectului editorial „Fiction Ltd.”, dar și cu inițierea, în anul 2008, a prestigioasei colecții „Opere”, precum și a seriilor de autor Polirom.

15
/05
/17

Vineri, 26 mai, de la ora 20:00, la Serendipity Art, Coffee&Tea, iubitorii muzicii pot asculta RENOUVEAU GRINGO – un concept unic, o îngemănare de stiluri, armonii şi influenţe, pornind de la piesele clasice până la elementele de muzică electronică, însoţite de loopuri de chitară, voce, muzicuţă şi lapsteel guitar, toate filtrate în stilul propriu al lui AG Weinberger.

15
/05
/17

Într-o zi de 15 mai se nășteau Nicolae Grigorescu, unul dintre cei mai valoroși pictori români și scriitorul rus Mihail Bulgakov, autorul romanului Maestrul și Margareta. Și tot într-o zi de 15 mai Mickey Mouse și Minnie Mouse apăreau pentru prima dată împreună în producția "Plane Crazy".

15
/05
/17

„Ouăle lui Tarzan”, cel mai recent documentar regizat de Alexandru Solomon, va avea premiera mondială la Festivalul Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie 2017). Documentarul va fi proiectat în afara competiției, în cadrul programului „Zilele filmului românesc”.

13
/05
/17

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub, „Dacia, dragostea mea” (2009) este un documentar care rememorează câteva repere ale istoriei recente a României prin prisma unul simbol al industriei din timpul comunismului, al cărui importanță s-a prelungit până în prezent: celebrul autoturism produs la Mioveni.