Colindele de Crăciun se ascultă la SALA RADIO!
https://www.ziarulmetropolis.ro/colindele-de-craciun-se-asculta-la-sala-radio/

Crăciunul nu este parcă întreg până în momentul în care atmosfera creată de bradul împodobit şi de mirosul de cozonaci nu este completată de colinde. Ca în fiecare an, la Sala Radio, mai multe evenimente speciale, concepute în jurul tradiţiilor sărbătorilor de iarnă, oferă publicului bucureştean ocazia de a intra în povestea Crăciunului într-un mod deosebit.

Un articol de Liliana Matei|11 decembrie 2014

După gala extraordinară „CELE TREI DIVE” (12 decembrie) şi concertul de colinde al Corului SONG (13 decembrie), alte două concerte dedicate Crăciunului vor întregi afişul evenimentelor de sărbători la Sala Radio, oferind două perspective complet diferite asupra colindelor şi datinilor de Crăciun.

Luni, 15 decembrie (19.00), CORUL ACADEMIC RADIO vă poartă în atmosfera magică a sărbătorilor printr-un frumos concert de colinde tradiţionale româneşti, alături de piese extrem de cunoscute şi îndrăgite din repertoriul altor popoare. Sub bagheta dirijorului Dan Mihai Goia, cu participarea pianistei Carmen Săndulescu şi a Simonei Săndulescu la orgă, veţi asculta O ce veste minunată, Astăzi s-a Născut Hristos, Iată vin colindători, La poartă la Ţarigrad, Gazde mari nu mai dormiţi etc., dar şi cântece de Crăciun internaţionale, ca Jingle bells,  Silent night, Deck the halls sau We wish you a Merry Christmas.

Sâmbătă, 20 decembrie (17.00), seria de evenimente speciale se încheie printr-o altă seară închinată Naşterii Mântuitorului: concertul tradiţional „ÎNCEPEM A COLINDA…”, ce aduce pe scena Sălii Radio oameni din lumea satului românesc.

De 24 de ani consecutiv, în preajma Crăciunului, la Sala Radio se reunesc ansambluri de datini şi obiceiuri din Gorj, Maramureş, Mureş, Sibiu, Suceava, Teleorman, Mehedinţi, Bistriţa Năsăud, Timiş, Dolj care vor aduce în faţa publicului bucureştean Sfintele Colinde, datinile şi obiceiurile de Crăciun şi An Nou, aşa cum ele se păstrează în vatra satului. Invitat special ale serii este Cristian Pomohaci.
Într-un număr impresionant, peste 200 de persoane din cetele de colindători – copii, tineri şi bătrâni, cu recuzita adecvată (colaci, mere, nuci, cârnaţi, ţuică) – dăruiesc spectatorilor de la Sala Radio datinile păstrate în satele noastre din moşi strămoşi.

INFO

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

22
/11
/22

România pe mai multe voci se aude, pe 1 Decembrie 2022, între orele 14.00 și 19.00, la Radio România Cultural. România celor care au ales să plece și a celor care au decis să rămână. România despre care se vorbește puțin. Cea în care unii au reușit în ciuda tuturor piedicilor și cea care a fost rampa de lansare pentru alții, care acum îi fac cinste peste hotare.

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.