Coloravirus la Teatrul Gong!
https://www.ziarulmetropolis.ro/coloravirus-la-teatrul-gong/

De 1 iunie, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă „Coloravirus”, un program online cu momente de teatru, muzică, lecturi, dar şi ateliere de creaţie, de gătit şi de magie.

Un articol de Liliana Matei|28 mai 2020

Pagina de Facebook a teatrului va fi transformată, astfel, într-o scenă virtuală pentru a sărbători Ziua Copilului. Pe tot parcursul zilei de 1 iunie, cei mici se vor putea bucura de întâlniri ce promovează schimbul de idei și emoția descoperirii.

Prima zi oficială de vară marchează și primul spectacol de teatru în aer liber, în acest an, la Sibiu. Luni, 1 iunie, de la ora 11:00, copiii sunt invitați să urmărească aventurile gâscanului Gagaga. Spectacolul transmis din curtea interioară a teatrului va fi prezentat fără public, dar accesibil tuturor online. „Gagaga și alții ca el” este un spectacol educațional, ce reunește mai multe povestiri inspirate din literatura universală, în care cei mici descoperă că fiecare acțiune are și o reacțiune cu consecințe pe măsură. Muzical și exaltant, spectacolul creat de actrița Raluca Răduca a fost creat pentru audiențe restrânse, fiind ușor de adaptat în orice spațiu. Evenimentul are o durată de aproximativ 35 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Totodată, Diana Ribana revine la sediul teatrului pentru o transmisiune în direct, ce își propune să îi provoace pe cei mici să construiască o mini-grădină. Participanții vor avea nevoie de 2 coli de carton A4, o cutiuță de plastic, pământ pentru flori, semințe de flori sau plante, carioci sau creioane colorate, o riglă, o foarfecă și câteva accesorii de decorat (floricele, paiete sau nasturi). Atelierul „1 iunie în grădină” va fi transmis de la ora 17:00 și este recomandat copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani.

Pe lângă atelierul live, cei mici vor putea urmări în premieră alte trei ateliere înregistrate, ca o serie de activități recreative și educative. Primul atelier înregistrat va fi difuzat de la ora 09:30 și este prezentat de Claudia Benchea, care ne va învăța cum să construim un zmeu năzdrăvan și jucăuș, din hârtie colorată. Seria atelierelor continuă de la ora 13:00, cu două rețete ușor de pregătit sub coordonarea Iuliei Cojocaru, iar de la ora 18:00, cei mici se vor întâlni cu Rilă și Aurilă pentru a-și construi un teatru de păpuși în miniatură, după „modelul cutiei italiene”.

Ada Milea este unul din invitații speciali ai teatrului, cu un cadou muzical ce va fi postat online ca mesaj de la mulți ani pentru toți copiii. Un alt cadou muzical este prezentat de Charlie Fălămaș, acesta pregătind un fragment din „Hermann visează”, cel mai nou spectacol produs de Teatrul pentru Copii și Tineret din Sibiu. De asemenea, actorii teatrului au pregătit câteva surprize animate.

Ca un moment inedit, Christianis, unul dintre cei mai îndrăgiți magicieni români îi va iniția pe cei mici în misterele magiei printr-un episod în care își va explica unul din trucurile folosite la scenă. Materialul va fi disponibil în dimineața zilei de 1 iunie, de la ora 10:00.

Ziua de 1 iunie se va încheia cu multă energie pozitivă transmisă de actrița Nicoleta Lefter și Alina, într-un performance video cu titlul „Poțiuni de alungat virusul” programat pentru ora 19:00.

„Chiar dacă nu ne vom revedea în sala de spectacol, așa cum am fost obișnuiți, vom aduce culoarea și bucuria acestei zile în casele tuturor spectatorilor noștri, cu ajutorul internetului. Înlocuim coronavirus cu coloravirus pentru mai mult entuziasm, mai multă prietenie și mai multă organizare în jurul nostru. Teatrul e despre viață, iar puterea noastră stă în culorile pe care le putem crea în jurul nostru.”, a adăugat Adrian Tibu, managerul Teatrului Gong din Sibiu.

Program COLORAVIRUS, 1 iunie 2020

09:00 – un cadou surpriză de la Ada Milea (înregistrare)

09:30 – Atelierul de Creație Piticii Pricepuți – „Zmeul năzdrăvan”, coordonat de Claudia Benchea

10:00 – „Misterele Magiei” cu Magicianul Christianis (înregistrare)

10:30 – cadou muzical de la Charlie Fălămaș (înregistrare)

11:00 – LIVE spectacol „Gagaga și alții ca el” cu Raluca Răduca

13:00 – Atelierul de gătit cu Iulia Cojocaru (înregistrare)

17:00 – LIVE Atelierul de Creat Povești – „1 iunie în grădină”, coordonat de Diana Ribana

18:00 – Atelierul de Meșterilit – „Micul meu teatru de păpuși”, coordonat de Aurelia Călinescu (înregistrare)

19:00 – „Poțiune de alungat virusul” cu Alina și Nicoleta Lefter (înregistrare)

+ recitaluri surpriză ale actorilor Teatrului „Gong” din Sibiu

05
/11
/14

“Somn Bizar”, “Noaptea”, “Să nu crezi nimic”, “Ultimul mic dejun al lui Bon”,”Baby”,”Totul sau nimic”, “De vei pleca” sunt numai câteva dintre piesele de legendă care i-au consacrat pe cei de la Iris, una din trupele de legendă ale rock-ului românesc, şi care vor putea fi reascultate live, vineri, în Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50)

05
/11
/14

Prepozițiile „din” și „dintre” au amândouă un sens partitiv. Însă, lucrurile se complică atunci când nu ținem cont de logica mesajelor transmise cu ajutorul lor.

05
/11
/14

În competiția de lungmetraj internațional a celei de-a șasea ediții a KINOdiseea - Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Familie, care va avea loc între 14 și 19 noiembrie, în București, au fost selecționate 12 filme și animații, care vor putea fi urmărite în exclusivitate la Cinema Studio, Cinemateca Eforie și Cinema Pro.

05
/11
/14

Matrimoniale de Lia Bugnar, un spectacol de Diana Lupescu, se joacă pe 7 noiembrie, la Atelierhaus - Domagkpark din München. Spectacolul se adresează românilor din diaspora şi va fi jucat în limba română.

04
/11
/14

Spectacolul „Omul cel bun din Sîciuan”, după Bertold Brecht, regia Anca Bradu, produs de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu în colaborare cu Teatrul Național „Radu Stanca” participă în aceste zile la cea de-a patra ediţie a China Campus Theatre Festival, de la Shanghai (3-12 noiembrie).

04
/11
/14

După Fest(in) pe Bulevard, un festival iniţiat şi organizat de Teatrul Nottara, pentru Teatrul Nottara a urmat a 24-a ediţie a Festivalul Naţional de Teatru, organizat de UNITER, în care au fost selectate două producţii ale teatrului - Noul locatar de Eugène Ionesco şi Aniversarea de Thomas Vinterberg și Mogens Rukov.

04
/11
/14

Satiră cinematografică la adresa lumii showbiz de la Hollywood, Maps to the Stars a fost considerat de presă drept cel mai bun film al regizorului din ultimii zece ani. De săptămâna trecută rulează în toate cinematografele din România, distribuit de Independenţa Film.

04
/11
/14

“Nu vreau să mor până nu termin de trăit!”, spunea autorul "muşatismelor". Tudor Muşatescu, unul dintre cei mai talentaţi dramaturgi şi umorişti români, s-a stins din viaţă într-o zi de 4 noimebrie (1970), la vârsta de 67 de ani.

03
/11
/14

Dacă aţi crezut că muzica nu ţine de foame, v-aţi înşelat. Pentru unii chiar merge şi ca aperitiv, înainte de o ciorbiţă fierbinte. De exemplu pentru actorul de comedie Claus Pilgaard, cunoscut sub numele de Chili Klaus, care a pus la cale un spectacol picant.

03
/11
/14

Mii de spectatori au umplut sălile Studio, Patria și Elvira Popescu, la cel mai așteptat eveniment cinematografic al toamnei: Les Films de Cannes à Bucarest. Între 24 și 30 octombrie, peste 14.000 de spectatori au luat parte la proiecții și dezbateri, un număr record pentru istoria de doar cinci ediții a festivalului

03
/11
/14

Actriţa Anne Hathaway crede în existenţa extratereştrilor şi a declarat într-un interviu recent că "este foarte puţin probabil să nu existe nimic acolo, în spaţiu", dezvăluind de asemenea că a acceptat să joace în filmul SF "Interstellar" întrucât adoră astronomia