Teatrul „Gong” te pregătește de examen!
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-gong-te-pregateste-de-examen/

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu reia seria atelierelor de vorbire în public şi de gestionare a emoţiilor. Aceste module dedicate în mod special adolescenţilor din anii terminali sunt coordonate de pedagogul teatral Ana Mujat.

Un articol de Petre Ivan|11 mai 2023

Fiecare modul se constituie din trei ateliere cu o durată individuală de aproximativ două ore, grupele fiind formate din cel mult 12 elevi, astfel încât să se asigure un cadru participativ lejer, dar intensiv. Prima serie de ateliere va debuta vineri, 12 mai, de la ora 18:00.

Programul de Educație Participativă al Teatrului „Gong” din Sibiu își propune implementarea unor activități de grup și fair-play, care să susțină crearea unei platforme de dialog pentru dezvoltare personală, într-un mediu prietenos ce promovează educația prin participare. Atelierele propuse promovează dezvoltarea abilităților de a susține un discurs puternic în prezentările orale, transmiterea eficientă a unui mesaj și esențializarea acestuia prin gestionarea constructivă a emoțiilor. Prezentate ca un joc prin tehnica artei actorului, sesiunile cu elevii de liceu au ca obiectiv identificarea emoțiilor puternice în raport cu diferite situații, astfel încât participanții să își poată controla vorbirea și respirația, dar și gesturile, pentru a depăși orice obstacole în fața unei prezentări publice.

Cariera Anei Mujat a înclinat mereu între cele două pasiuni ale sale: teatrul și pedagogia. În ultimii ani a fost profesor la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 și lector universitar doctor în Departamentul de Artă Teatrală Sibiu, în cadrul căruia a semnat o parte din regiile spectacolelor studențești cu un mare succes la public, iar din luna mai a acestui an se alătură echipei Teatrului „Gong: Sibiu. Ana Mujat, profesor și actriță, provoacă adolescenții sibieni (cu vârsta între 14 și 18 ani) să participe la un atelier, care are ca scop dezvoltarea personală, focusarea atenției și public speaking. Cuvântul cheie în jurul căruia gravitează atelierul este emoția. Cum să ne gestionăm emoțiile? Pe ce să ne concentrăm, într-un context care ne provoacă neliniște? Cum să ne reglăm ritmul interior și exterior? Acestea sunt întrebările la care Ana este pregătită, prin diferite tehnici psihopedagogice și teatrale, să le răspundă participanților.

Având în vedere structura modulară a proiectului, participarea adolescenților la toate cele 3 sesiuni este esențială. Participarea la acest program se face prin achitarea unui bilet în valoare de 14 lei. Biletele se achită în avans, ședințele neefectuate nu se recuperează, iar contravaloarea acestora nu poate fi returnată. Recomandăm ținuta lejeră și încălțăminte de interior. Biletele la acest atelier sunt puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00.

29
/11
/24

Printre evenimentele artistice speciale, dedicate întregii familii, în luna sărbătorilor de iarnă se regăsește în oferta culturală a Bucureștiului și „Poveste de decembrie”. Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie două reprezentații ale unui spectacol care împletește poveștile cu muzica clasică și care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor.

26
/11
/24

Pe 1 Decembrie, la ora 16.00, la Muzeul Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București se va deschide o nouă expoziție dedicată lui Édouard de Max (1869-1924), actor român de renume internațional și societar al prestigioasei Comedii Franceze.

22
/11
/24

După un maraton de 7 zile de evenimente speciale în București, Cluj, Iași, Tulcea, Piatra Neamț, Brăila și Constanța, pelicula Moromeții 3 se lansează azi oficial în cinematografele din întreaga țară. Începând de azi filmul va putea fi văzut în 88 de săli de cinema din 47 de orașe din România. Programul complet poate fi consultat pe site-ul oficial al distribuitorului și va fi updatat săptămânal. 

22
/11
/24

Pentru prima dată în România, Marele Gatsby ajunge pe scena din București într-un spectacol de teatru imersiv, regizat de Andrei Huțuleac, unul dintre cei mai apreciați regizori din noua generație. Spectacolul recreează fastul și atmosfera electrizantă a anilor ’20, aducând în fața publicului o experiență teatrală unică, unde granițele dintre spectator și actor dispar, iar invitații devin parte din poveste.

20
/11
/24

„Dintre toate tipurile de scriitură pe care le-am făcut vreodată, cel mai mult îmi place să scriu teatru; și asta din mai multe motive: e intim, e personal și dacă lucrezi acasă nici măcar nu trebuie să porți pantaloni. Ești doar tu, cu coala de hârtie și cu mintea ta...