Compania Sasha Waltz, cu 24 de dansatori în spectacolul „Continu“, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/compania-sasha-waltz-va-prezenta-24-de-dansatori-in-spectacolul-continu-la-festivalul-international-de-teatru-de-la-sibiu/

Compania Sasha Waltz & Guests prezintă vineri, 7 iunie, de la ora 21.00, spectacolul de dans „Continu“, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Un articol de Andrada Văsii|8 mai 2013

Compania Sasha Waltz & Guests prezintă vineri, 7 iunie, de la ora 21.00, spectacolul de dans „Continu“, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, în cadrul celei de-a XX-a ediţii a festivalului ce va avea loc anul acesta în perioada 7 – 16 iunie.

Un spectacol îndelung revizuit

În „Continu“, coregrafa Sasha Waltz readuce spectacolul la esenţa pură a mişcării, spaţiului şi muzicii, punctând cu brio mixul dintre imaginar şi dramatic. Spectacolul de la Sibiu reprezintă unul din punctele de referinţă ale ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi angrenează impulsuri primare pe care coregrafa le-a mai explorat în proiectele majore desfăşurate pentru muzee în anul 2009 – inaugurările artistice pentru David Chipperfield de la Neues Museum (Berlin) şi pentru Zaha Hadid de la Muzeul MAXXI (Roma).

24 de dansatori

De la premiera care a avut loc în 2010 la Schauspielhaus Zürich, „Continu“ a fost revizuit de mai multe ori, iar în vara lui 2011, la Salzburg, Sasha Waltz a prezentat versiunea finală, dezvoltată cu 24 de dansatori pe scenă. Începutul noii versiuni include soloul de percuţie „Rebonds B“ de Iannis Xenakis, pasaj care va fi interpretat live de către percuţionistul Robyn Schulkowsky. Opera simfonică „Arcana“ de Edgard Varèse reprezintă miezul muzical la care se adaugă compoziţii realizate de alţi artişti precum Iannis Xenakis şi Claude Vivier.

O femeie de succes, în lumea dansului contemporan

Recunoscută pentru înalta ţinută a creaţiilor sale coregrafice ce îmbină dansul cu teatrul şi muzica într-un concept cu totul original, Sasha Waltz este una dintre cele mai de succes femei din lumea dansului contemporan. Artista de origine germană a primit numeroase premii pentru creaţiile sale, printre care cea mai importantă distincţie culturală din Franţa – „Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor / Officier de l’Ordre des Arts et des Lettres“, precum şi „Crucea Federală de Merit / Bundesverdienstkreuz am Bande“ a Republicii Federale din Germania.

 

Sasha Waltz a studiat dansul la Amsterdam şi New York, iar în 1993 fondează compania ce îi poartă numele. În perioada 2000 – 2005 a făcut parte din boardul artistic al Teatrului Schaubühne am Lehniner Platz, iar în prezent repertoriul companiei sale numără 18 creaţii prezentate pe cele mai importante scene ale lumii, precum şi un portofoliu de colaborări cu peste 250 de artişti şi ansambluri din 25 de ţări.

Preţul unui bilet la acest spectacol este de 20 de lei, respectiv 15 lei, cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari, în limita locurilor disponibile.

Biletele pentru acest spectacol vor fi puse în vânzare pe siteul oficial al evenimentului, sibfest.ro, la începutul săptămânii viitoare.

Foto credit:

Sebastian Bolesch

11
/10
/17

Spectacolul “Căpcăuni/Ogres” de Yann Verburgh, în regia lui Eugen Jebeleanu, producție realizată la Théâtre Ouvert din Paris, deschide joi, 12 octombrie 2017, ora 19:00, seria evenimentelor din cadrul Platformei Internaționale de Teatru București #4. Reprezentația va fi urmată de o discuție cu echipa artistică.

11
/10
/17

“Nu sunt o stâncă ce nu poate fi clintită, rece, lucidă, cum par. Nenorocirea este că nu sunt cum par şi că foarte repede omul îşi dă seama de asta. Aspectul exterior mi se trage, cred, din faptul că am fost şi am rămas o mare timidă. De aici, felul meu de a mă purta faţă de interlocutor, de aici senzaţia de inaccesibil.”. – Olga Tudorache. Spitalizată zilele trecute (pentru o suspiciune de atac vascular cerebral), „marea doamnă a teatrului românesc” împlinește astăzi 88 de ani.

10
/10
/17

INTERVIU Andi Vasluianu și-a petrecut copilăria în Teatrul Nottara, unde bunicul său era regizor. Astăzi îl vedem pe scena aceluiași teatru, dar mai ales ne-am obișnuit să-l vedem în filme. Cel mai nou dintre acestea este „Breaking News”, în regia Iuliei Rugină, film pe care îl găsiți în aceste zile în cinematografe și de la care pornește și discuția de față.

10
/10
/17

Teatrul de Comedie prezintă joi, 19 octombrie, de la ora 19.30, la Sala Studio, premiera oficială a spectacolului NUMITORUL COMUN de Alexandru Popa, regia Vlad Zamfirescu, scenografia și costumele Cristina Florea & Georgiana Stoica, asistent regie Oana Popescu

09
/10
/17

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași - FILIT, desfășurată în perioada 4-8 octombrie 2017, s-a încheiat. Datele preliminare arată că la evenimentele din cadrul festivalului au fost peste 30.000 de participanți.

09
/10
/17

Doi muzicieni de excepție, Răzvan Suma și Daniel Goiți, și două instrumente magice, un violoncel și un pian, se aliniază la startul unei noi călătorii muzicale de neratat: turneul național Vă place Beethoven?, care se va desfășura între 11 și 30 octombrie 2017, în 8 orașe din România.

09
/10
/17

Joi, 19 octombrie, de la ora 19.00, la Radio România Cultural, Teatrul Naţional Radiofonic vă invită să ascultaţi în premieră Migraaaanţi sau Suntem prea mulţi pe nenorocita asta de barcă de Matei Vişniec, scenariul radiofonic şi regia artistică Mihai Lungeanu. Audiţia cu public în avanpremieră va avea loc luni, 16 octombrie, de la ora 11, la Teatrul Metropolis (str. Mihai Eminescu, nr.89). Intrarea e liberă.

09
/10
/17

Volumul O undiţă pentru bunicul meu, de Gao Xingjian – laureatul Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2000 –, a apărut în colecția „Biblioteca Polirom”, traducere din limba chineză de Irina Ivaşcu. Autorul s-a aflat săptămîna trecută la Iași, ca invitat special al Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași.

09
/10
/17

Expoziția "Picasso între Cubism și Neoclasicism: 1915-1925", care s-a deschis recent la Grajdurile Quirinale din Roma, este un omagiu adus pictorului de geniu spaniol la împlinirea a 100 de ani de la prima sa călătorie pe care a făcut-o Italia și care i-a influențat fundamental arta și viața.

08
/10
/17

Pe 6 octombrie, la Librăria Humanitas a avut loc o întâlnire deschisă cu actorul Victor Rebengiuc în cadrul Întâlnirilor Yorick. Într-o sală arhiplină, artistul a vorbit despre România de azi, despre motivele care l-au făcut să nu accepte să filmeze în „Moromeții 2” și despre „generația de aur”.

08
/10
/17

Adaptări după autori clasici ai literaturii fantastice, thrillere psihologice și filme cu demoni în selecția de scurtmetraje a Dracula Film Festival. Dracula Film Festival, eveniment dedicat filmelor horror, fantastice și SF, care va avea loc în perioada 18 – 22 octombrie la Brașov, reunește în competițiile de scurtemetraj 25 de producții care concurează pentru trofeele Little Dracula și Vladutz.