Concert de Anul Nou – violonistul Răzvan Stoica, la Muzeul Naţional Cotroceni
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-de-anul-nou-violonistul-razvan-stoica-la-muzeul-national-cotroceni/

Marţi, 13 ianuarie 2015, de la ora 19.00, violonistul Răzvan Stoica şi pianista Andreea Stoica vor susţine un concert de anul nou, la Muzeul Naţional Cotroceni.

Un articol de Liliana Matei|23 decembrie 2014

Un program incitant pentru începutul de an, oferit de Radio România Muzical: de la pasiunea tangoului din muzica lui Astor Piazzolla, la romantismul Marelui Duo de Franz Schubert şi virtuozitatea din piesele lui Fritz Kreisler – un program spumos ca o cupă de şampanie, de închinat pentru un debut de bun augur al anului 2015.

Violonistul Răzvan Stoica este unul dintre cei mai importanţi tineri muzicieni români ai momentului: a atras atenţia lumii internaţionale când în 2013 a cucerit unicul premiu al concursului New Talent de la Bratislava, derulat sub egida Uniunii Europene de Radio, la care Răzvan a participat la propunerea Radio România Muzical.

Astăzi în vârstă de 28 ani, Răzvan Stoica a studiat la Liceul de muzică „George Enescu” din Bucureşti şi la Conservatorul Regal de Muzică din Amsterdam, la clasa binecunoscutului profesor Ilya Grubert. Are în palmares aproape 30 de premii naţionale şi internaţionale. Din 2009, Răzvan Stoica cântă pe o vioară Stradivarius datată 1729, pe care a câştigat-o la o competiţie desfăşurată la Salzburg, la care a avut 170 de contracandidaţi.

În 2014, Răzvan Stoica a primit premiul „In memoriam Iosif Sava” oferit de Radio România Cultural şi a deschis stagiunea 2014-2015 a Orchestrei de Cameră Radio.

Din 1996, Răzvan Stoica a format „Duo Stoica” alături de sora sa, pianista Andreea Stoica. Au urmat sute de concerte pe scene europene şi americane dintre cele mai importante, discuri înregistrate pentru casa olandeză Aliud. În decembrie 2014, apare la Editura Casa Radio discul „Passion&Virtuosity” înregistrat de Răzvan şi Andreea Stoica în studiourile Radio România.
Răzvan Stoica a înfiinţat şi „Camerata Stradivarius”, o orchestră de cameră cu care cântă în turneele sale europene.

Răzvan Stoica şi Andreea Stoica sunt stabiliţi în Olanda.

Programul complet al recitalului pe care-l vor susţine în 13 ianuarie 2015 la Muzeul Cotroceni cuprinde: Grand Duo în La major de Franz Schubert, Preludiu şi Allegro, „Capriciul vienez” şi „Tamburina chinezească” de Fritz Kreisler, Poloneza în Re major de Henryk Wieniawski şi „Oblivion” de Astor Piazzolla.

INFO 

Biletele vor fi disponibile din data de 5 ianuarie 2015 în reţeaua www.bilete.ro, oficiile Poştei Române, magazinele Inmedio şi Germanos, Sala Radio.

12
/01
/22

Iași, 11 ianuarie 2022 - Cea de-a treia ediție a Classix Festival va avea loc în perioada 13 - 19 februarie 2022 și se va desfășura în format hibrid (fizic și online), reunind peste 40 de personalități internaționale ale muzicii clasice din 14 țări la Iași.

23
/12
/21

Nu vă lăsați păcăliți de apariție discretă și micuță a Andreei Mădălina Barbu în afara scenei. Atunci când cântă, Andreea Mădălina se transformă într-o forță a naturii. Vocea ei de soprană de coloratură atinge tonuri foarte înalte „ca de privighetoare” și te poartă în povestea muzicală pe care o interpretează.

22
/12
/21

La TVR 1, Crăciunul vine cu bucurie: colinde, poveşti impresionante, surprize pentru copii şi oameni mari, întâlniri încărcate de emoţie. Ne vom delecta cu programe de sărbătoare pregătite pentru telespectatorii de toate vârstele, pentru toţi cei care ne lăsăm cuprinşi de magia sărbătorilor de iarnă. Semifinala „Vedeta populară”, emisiuni şi ediţii speciale – „Iată, vin colindătorii!”, „Poveşti de Crăciun”, „Exclusiv în România”, „Moş Crăciun ...de împrumut”, animaţii pentru copii, precum şi filme cu tematică de Crăciun sunt câteva dintre programele pe care TVR 1 le oferă telespectatorilor săi în perioada 24-27 decembrie.

19
/12
/21

Din 20 până în 26 decembrie, zilnic, de la ora 10.00 (în reluare de la ora 17.00), vă așteaptă cadourile pregătite de Andreea Kiseleff și Lucian Haralambie “Sub bradul de Crăciun” – colinde, cântece de Crăciun, dar și opusuri celebre, alături de cele 6 cantate care compun “Oratoriul de Crăciun” de Johann Sebastian Bach.