Concert de Anul Nou – violonistul Răzvan Stoica, la Muzeul Naţional Cotroceni
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-de-anul-nou-violonistul-razvan-stoica-la-muzeul-national-cotroceni/

Marţi, 13 ianuarie 2015, de la ora 19.00, violonistul Răzvan Stoica şi pianista Andreea Stoica vor susţine un concert de anul nou, la Muzeul Naţional Cotroceni.

Un articol de Liliana Matei|23 decembrie 2014

Un program incitant pentru începutul de an, oferit de Radio România Muzical: de la pasiunea tangoului din muzica lui Astor Piazzolla, la romantismul Marelui Duo de Franz Schubert şi virtuozitatea din piesele lui Fritz Kreisler – un program spumos ca o cupă de şampanie, de închinat pentru un debut de bun augur al anului 2015.

Violonistul Răzvan Stoica este unul dintre cei mai importanţi tineri muzicieni români ai momentului: a atras atenţia lumii internaţionale când în 2013 a cucerit unicul premiu al concursului New Talent de la Bratislava, derulat sub egida Uniunii Europene de Radio, la care Răzvan a participat la propunerea Radio România Muzical.

Astăzi în vârstă de 28 ani, Răzvan Stoica a studiat la Liceul de muzică „George Enescu” din Bucureşti şi la Conservatorul Regal de Muzică din Amsterdam, la clasa binecunoscutului profesor Ilya Grubert. Are în palmares aproape 30 de premii naţionale şi internaţionale. Din 2009, Răzvan Stoica cântă pe o vioară Stradivarius datată 1729, pe care a câştigat-o la o competiţie desfăşurată la Salzburg, la care a avut 170 de contracandidaţi.

În 2014, Răzvan Stoica a primit premiul „In memoriam Iosif Sava” oferit de Radio România Cultural şi a deschis stagiunea 2014-2015 a Orchestrei de Cameră Radio.

Din 1996, Răzvan Stoica a format „Duo Stoica” alături de sora sa, pianista Andreea Stoica. Au urmat sute de concerte pe scene europene şi americane dintre cele mai importante, discuri înregistrate pentru casa olandeză Aliud. În decembrie 2014, apare la Editura Casa Radio discul „Passion&Virtuosity” înregistrat de Răzvan şi Andreea Stoica în studiourile Radio România.
Răzvan Stoica a înfiinţat şi „Camerata Stradivarius”, o orchestră de cameră cu care cântă în turneele sale europene.

Răzvan Stoica şi Andreea Stoica sunt stabiliţi în Olanda.

Programul complet al recitalului pe care-l vor susţine în 13 ianuarie 2015 la Muzeul Cotroceni cuprinde: Grand Duo în La major de Franz Schubert, Preludiu şi Allegro, „Capriciul vienez” şi „Tamburina chinezească” de Fritz Kreisler, Poloneza în Re major de Henryk Wieniawski şi „Oblivion” de Astor Piazzolla.

INFO 

Biletele vor fi disponibile din data de 5 ianuarie 2015 în reţeaua www.bilete.ro, oficiile Poştei Române, magazinele Inmedio şi Germanos, Sala Radio.

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.