Concert de pian al lui Teo Milea la Bruxelles
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-de-pian-al-lui-teo-milea-la-bruxelles/

Pianistul Teo Milea a susţinut vineri seară un concert de pian la Casa de cultură belgo-română Arthis din Bruxelles, organizat pentru celebrarea Zilei Naţionale a României. Cu acest prilej, Teo Milea şi-a lansat primul album, ‘Pe clape albe… şi negre’, care conţine şapte piese pe care le-a şi compus. Pianistul, care a concertat în această […]

Un articol de Andrada Văsii|3 decembrie 2012

Pianistul Teo Milea a susţinut vineri seară un concert de pian la Casa de cultură belgo-română Arthis din Bruxelles, organizat pentru celebrarea Zilei Naţionale a României. Cu acest prilej, Teo Milea şi-a lansat primul album, ‘Pe clape albe… şi negre’, care conţine şapte piese pe care le-a şi compus.

Pianistul, care a concertat în această săptămână şi la NATO, la invitaţia delegaţiei permanente a României la Alianţa Nord-Atlantică, a fost primit cu multă căldură de spectatori, care au apreciat stilul definit de cantautor drept ‘oarecum atipic, cu influenţe world music, dar care are ca bază un 50% clasic, iar cealaltă parte de 50% este câte puţin din pop, rock, funk şi jazz’.

Teo Milea şi-a început activitatea muzicală în urmă cu 24 de ani, dar a început să compună în urmă cu 7 luni, renunţând la improvizaţie pentru a trece la un stil care dă în primul rând auditoriului impresia de familiaritate. ‘Faptul că materialul pare familiar provine din dorinţa mea de a da publicului necunoscător o muzică pe care îi este foarte uşor s-o repereze. Să plece după o oră de recital cu starea necesară, cu o gură de aer proaspăt’, a spus Teo Milea.

Compozitorul susţine că pe viitor s-ar putea implica şi în compunerea de muzică de film, ‘pentru că mulţi din cunoscuţii mei mi-au spus: ‘mie-mi sună a muzică de film”.

Teo Milea, care concertează pentru prima dată la manifestările dedicate Zilei Naţionale, le-a transmis românilor un mesaj optimist: ‘Fiţi mândri pentru că sunteţi români, fiţi mândri pentru că existaţi, fiţi mândri pentru că chiar contaţi’.

Pianistul din Timişoara va mai concerta la Casa de cultură belgo-română Arthis din Bruxelles şi în seara zilei de 1 decembrie.

Sursa: Agerpres

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?