Concert Extraordinar de Anul Nou, cu Orchestra Simfonică București
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-extraordinar-de-anul-nou-cu-orchestra-simfonica-bucuresti/

Marţi, 30 decembrie, Orchestra Simfonică Bucureşti va susţine cea de-a doua ediţie a concertului extraordinar de Anul Nou, la Sala Palatului din Bucureşti, începând cu ora 20:00. Regia artistică a spectacolului este semnată de Alice Barb.

Un articol de Elena Simion|23 decembrie 2014

Orchestra Simfonică București vă invită să luați parte la o seară memorabilă în care veți avea ocazia să ascultați în exclusivitate muzică clasică de cea mai bună calitate. Programul cuprinde o selecție specială de valsuri celebre din creația compozitorilor Ceaikovski, Richard Strauss, Berlioz, Rachmaninov, Prokofiev, Dvorak și alții.

Atât prin exuberanța, energia și bucuria de a face muzică, cât și din dorinta de a deschide lumea sunetelor și a formelor muzicale către un public variat, Orchestra Simfonică București și-a transpus viziunea pe termen lung în ceea ce privește arta interpretării muzicale. Timp de șapte ani, misiunea Orchestrei Simfonice București a constat în atragerea și educarea unei palete cât mai largi de iubitori ai tuturor genurilor muzicale.
Video concert de Anul Nou 2014.

​ De-a lungul timpului, flexibilitatea orchestrei în alegerea stilurilor muzicale diverse s-a concretizat printr-o serie de concerte susținute începând cu 2007. Astfel, Orchestra Simfonică București a abordat o diversitate de stiluri și genuri muzicale, de la muzica clasică până la stiluri mai puţin convenţionale pentru o orchestră simfonică precum muzică de film, pop/rock și crossover, încântând și atrăgând deopotrivă atât cunoscătorii, cât și tinerii iubitori de muzică.

Astfel, s-au remarcat colaborările cu artişti de talie internaţională precum renumitele soprane Angela Gheorghiu, Sarah Brightman, Tarja Turunen, Irina Baianț, Tina Munteanu, tenorii Teodor Ilincăi, Marcel Pavel, Vlad Miriţă, artiști instrumentiști Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, Corina Belcea, cântărețul Toto Cutugno și formația Phoenix.

​ Cea mai importantă realizare din istoria Orchestrei Simfonice București  a fost ambițiosul proiect “Bucharest Symphony Orchestra – Premieră românească în America de Sud”. Turneul de concerte și evenimente culturale (29 octombrie – 12 noiembrie 2013) au reprezintat participarea în premieră a unei orchestre românești de prim rang într-un turneu de anvergură în America de Sud.

INFO

Biletele pot fi achiziționate online de pe www.eventim.ro, din rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești) și de la casa de bilete a Sălii Palatului.

25
/07
/16

Un adevărat șlagăr al muzicii clasice, Carmina Burana de Carl Orff, va fi interpretată de Orchestra Națională Radio din București, luni, 26 septembrie 2016 de la ora 19.00, în primul concert susținut în cadrul Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio – RadiRo, ediția a III-a, organizat de Radio România, în perioada 23 septembrie- 1 octombrie 2016.

24
/07
/16

Orchestra Romanian Sinfonietta, dirijor Horia Andreescu, solist Daniel Iulian Druţac - vioară, va cânta joi seara, pe 28 iulie, ora 19.30, la Ateneul Român din Bucureşti, programul cuprinzând Concertul românesc de Ligeti, Concertul nr. 1, în sol minor pentru vioară şi orchestra de Max Bruch şi Simfonia nr. 9 în mi minor „Din lumea nouă” de Dvorak.

22
/07
/16

"Pentru mine, muzica e cea mai bună cale să vă spun că vă iubesc." - Mireille Mathieu. Una dintre cele mai populare cântăreţe franceze, împlineşte astăzi 70 de ani. S-a născut pe 22 iulie 1946 în Avignon, Franța, într-o familie numeroasă, cu 14 copii, ea fiind cea mai mare. Mireille Mathieu avea patru ani când a cântat în public pentru prima dată, în timpul unei slujbe în miez de noapte.

19
/07
/16

Vara Magică aduce în atenţia bucureştenilor un recital extraordinar. Celebrul violonist Alexandru Tomescu va prezenta miercuri 20 iulie, de la ora 19.30 un recital extraordinar ce va cuprinde Bela Bartok - Sonata pentru vioara solo Sz. 117, dedicată lui Yehudi Menuhin şi Johann Sebastian Bach - Partita a II-a pentru vioară solo, BWV 1004.

18
/07
/16

În teatrul restaurat în care acum 135 de ani debuta legendara Hariclea Darclée, 70 de tinere talente lirice din întreaga ţară s-au înscris la Cursurile de Măiestrie Artistică, Master Classes, oferite de soprana Mariana Nicolesco la Brăila în perioada 25-31 iulie.

15
/07
/16

Între 29-31 iulie va avea loc primul festival de world music (muzică contemporană inspirată din folclor autentic) din Țara Călatei, care se va ține în satul Mera (13 km de Cluj-Napoca), unul dintre cele mai frumoase sate din regiune.

15
/07
/16

Ansamblul care are privilegiul de a susține anual un concert cu ocazia decernării Premiului Nobel pentru Pace de la Oslo, Orchestra Simfonică Radio din Norvegia, va susține două concerte în cadrul Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio – RadiRo, ediția a III-a, organizat de Radio România, în perioada 23 septembrie - 1 octombrie.

14
/07
/16

Festivalul EUROPAfest, eveniment sub Înaltul Patronaj al Casei Regale, aduce în cadrul ediției de vară de la Sinaia 6 concerte de muzică clasică și Summer Music Academy Sinaia. Devenită deja o tradiție, deschiderea EUROPAfest Summer Edition are loc la Castelul Peleș, în Sala de concerte a reședinței regale.

12
/07
/16

Cea de-a IV-a ediție SoNoRo Conac continuă seria de concerte în această vară, în clădiri unice de patrimoniu din România. Concertele SoNoRo Conac vor oferi un bun prilej iubitorilor de muzică și de arhitectură, să călătorească în țară pentru a se bucura de o minunată împletire a celor două arte.