Concert Extraordinar „Nihil Sine Deo”
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-extraordinar-nihil-sine-deo/

Joi, 7 mai 2015, de la ora 20.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Corul Regal, format din tineri muzicieni, studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, va susţine un concert de gală intitulat „Nihil Sine Deo”, un omagiu adus celei mai longevive Zile Naţionale din istoria României.

Un articol de Petre Ivan|26 aprilie 2015

Evenimentul va avea loc în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României. Tânărul ansamblu, deşi înfiinţat de puţin timp, aflat în cel de-al treilea an de existenţă, a reuşit să se facă remarcat în peisajul muzical românesc.

Corul Regal are ca scop principal promovarea muzicii culte româneşti, atât prin abordarea creaţiei compozitorilor consacraţi, cât şi prin prezentarea în primă audiţie a lucrărilor muzicale contemporane.

De asemenea, acesta susţine şi repertorii variate ce cuprind lucrări din întreaga istorie a muzicii universale. În plus, ansamblul doreşte să promoveze arta corală în rândul publicului românesc, și urmăreşte creșterea vizibilității artei corale românești la nivel european și mondial.

Începând din anul 2015, pupitrul dirijoral al Corului Regal a fost preluat de către Eduard Dinu, un tânăr dirijor aflat în plină ascensiune, care în scurta perioadă de timp de la preluarea acestuia, a reuşit să imprime un nou suflu ansamblului prin reîmprospătarea structurii colectivului şi îmbogăţirea repertoriului abordat.

Corul Regal

Corul Regal

Concertul Extraordinar „Nihil Sine Deo” reprezintă o dublă premieră, fiind prima apariţie a ansamblului sub conducerea dirijorului Eduard Dinu şi prima evoluţie a Corului Regal pe scena Sălii „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Tinerii muzicieni vor purta publicul într-o călătorie muzicală, traversând diferite epoci şi genuri ale istoriei muzicii corale, din Renaştere până în epoca modernă, de la sonorităţile arhaice ale muzicii bizantine la efervescenţa armoniilor muzicii de jazz.

Parteneri – Asociaţia Studenţească a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Asociaţia Naţională Corală din România, Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, Casa Regală a României, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei, Radio România Muzical, Liternet.ro.

Intrarea este liberă.

Foto: Concert Extraordinar „Nihil Sine Deo” , Coriul regal – facebook

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).