Concert nou pe Overground Showroom: Alexandru Andrieș live la sala Auditorium. Premiera pe 1 mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-nou-pe-overground-showroom-alexandru-andries-live-la-sala-auditorium-premiera-pe-1-mai/

Pe 1 mai, de la ora 20.00, pe Overground Showroom are loc premiera video online a concertului susţinut de Alexandru Andrieş în noiembrie 2016 la Muzeul Naţional de Artă al României, în sala Auditorium. Concertul va fi disponibil la rezoluţie full HD.

Un articol de Petre Ivan|30 aprilie 2020

Tradiționalul concert de Moș Nicolae din 2016 a avut loc puțin mai devreme și s-a bucurat de prezența unor invitați speciali: Radu Bânzaru la voce, Dan Georgescu la bass, Maria Ioana Mîntulescu la voce, Marcel Moldovan la tobe, Sorin Romanescu la chitară și Cristian Soleanu la saxofon. Playlistul conține atât piese extrase de pe albumul lansat în acel an „Disc domestic”, cât și cântece bine-cunoscute din repertoriul lui Alexandru Andrieș: „Cea mai frumoasă zi” sau „Am o problemă”.

Fiecare concert al lui Andrieș este o călătorie în urma căreia mai descoperi o părticică din tine, din lume, din Univers. Partea bună este că Dom Profesor nu-ți „livrează” realitatea brutal, dimpotrivă, îți deschide ochii cu zâmbetul pe buze.” (recenzie a concertului publicată pe blogul lui Andrei Partoș)

Concertul va avea premiera online vineri, 1 mai, la ora 20.00 pe Overground Showroom, cea mai nouă bibliotecă online de concerte. Doritorii își pot achiziționa bilete pentru premieră de pe www.iabilet.ro la prețul de 29 de lei.

După cumpărarea biletelor, aceștia vor primi la scurt timp un email cu credențialele de login în platforma Overground Showroom, unde vor avea acces la concert din momentul premierei timp de o lună. Concertul va fi de asemenea disponibil pentru toți abonații Overground Showroom ce au optat pentru un plan tarifar recurent (lunar, anual etc.)

Despre Overground Showroom 

OVERGROUND SHOWROOM este o bibliotecă video on demand dedicată concertelor, ce propune un serviciu similar altor platforme de streaming video (cum ar fi Netflix). Catalogul conține concerte live ale artiștilor din România, filmate full HD și cu sunet de înaltă calitate. Concertele sunt disponibile pentru streaming 24/7, iar veniturile generate de platformă vor fi direcționate către artiști.

www.showroom.overground.ro

18
/03
/14

Dawid Trzensimiech de la Royal Opera House Covent Garden s-a alăturat în luna martie Comaniei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti. Artistul de origine poloneză poate fi urmărit miercuri, 19 martie, ora 19.00, pentru prima oară pe scena teatrului, în spectacolul de dans contemporan Tango. Radio şi Juliet, în coregrafia lui Edward Clug.

13
/03
/14

A&A Records vă invită miercuri, 19 martie, de la ora 12:00, la Ceainăria Cărtureşti, la prima lansare de CD de muzică clasică a tinerei pianiste de origine română Alina Azario, în prezent doctorand şi pedagog la Hochschule für Musik und Theater din Hamburg.

10
/03
/14

Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, la cea de-a 24-a ediţie, este provocarea lansată spectatorilor de Orchestrele şi Corurile Radio România, la Sala Radio. Marşul nupţial şi întreaga partitură a lui Felix Mendelssohn - Visul unei nopţi de vară, acordeonistul Richard Galliano cântând Anotimpurile lui Vivaldi şi pe cele ale lui Piazzolla şi multe alte evenimente speciale, în perioada aprilie-iunie 2014, la Sala Radio.

06
/03
/14

Premiera spectacolului de operă Don Pasquale (versiune adaptată pentru micii spectatori) este surpriza lunii martie pe scena bucureşteană. Prima reprezentaţie va avea în data de 10 martie (orele 11.00 şi 13.00) şi va fi urmată de spectacole în zilele de luni (17, 24, 31) şi marţi (11, 18, 25) ale lunii martie, de la orele 11.00 şi 13.00.

04
/03
/14

„Simfoniile mele reprezintă conţinutul întregii mele vieţi; am cuprins în ele toată experienţa şi suferinţă mea”, spunea unul dintre marii compozitori ai tuturor timpurilor, Gustav Mahler. Vineri, 7 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, publicul bucureştean va putea asculta simfonia a II-a de Mahler, a căărei premieră a avut loc în 1895, la Berlin, la pupitrul celebrei orchestre a Filarmonicii din Berlin aflându-se compozitorul însuşi.

28
/02
/14

La prima vedere, am putea gândi că este o nepotrivire: cum ar putea să sune arii franceze cu un peruan, Simfonia Alpilor cu o orchestră japoneză şi simfoniile lui Robert Schumann cu dirijorul Yannick Nezet Seguin decât, să spunem, nepotrivit? În 3 martie se lansează la nivel internaţional aceste albume semnate de extra-europeni care oferă însă versiuni de referinţă pentru repertoriul european.