Concertele Enescu, transmise în direct la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/concertele-enescu-transmise-in-direct-la-tvr/

TVR vă invită să vă bucuraţi de magia concertelor transmise în direct. Pe 5 septembrie, de la ora 19.30, a fost difuzat concertul Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Berlin. Marţi, 10 septembrie , de la ora 20.00 – transmisiune TVR 3 în simulcast cu TRINITAS TV, în direct de la Sala Palatului: concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret.

Un articol de Petre Ivan|6 septembrie 2019

Iată programul transmisiunilor viitoare

Marţi, 10 septembrie , ora 20.00 – transmisiune TVR 3 în simulcast cu TRINITAS TV, în direct de la Sala Palatului: concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret, dirijor Michael Sanderling.

În program:

  • György Ligeti – Concertul românesc ,
  • Brahms/Schoenberg – Cvartetul cu pian nr. 1 op. 25 în sol minor.

Miercuri, 11 septembrie, ora 20.00 – transmisiune TVR 3  în simulcast cu TRINITAS TV, în direct de la Sala Palatului: concertul susţinut de Orchestra Simfonică Academică de Stat „Evgheni Svetlanov” din Rusia. Dirijor Vladimir Jurowski. Solistă pianista Alexandra Silocea.

În program:

  • Aleksei Retinsky – De profundis,
  • Dmitri Şostakovici – Concertul nr. 2 op. 102 în Fa major pentru pian şi orchestră,
  • George Enescu – Simfonia a II-a op. 17 în La major.

Joi, 12 septembrie, ora 19.30 – transmisiune directă TVR 3 de la Sala Palatului: concertul susţinut de Orchestra Simfonică Academică de Stat „Evgheni Svetlanov” din Rusia. Dirijor Gabriel Bebeşelea. Solist violonistul Ray Chen.

În program:

·         George Enescu – Pastorala-fantezie,

·         Erich Korngold – Concertul op. 35 în Re major pentru vioară şi orchestră,

  • Piotr Ilici Ceaikovski – Simfonia Manfred.

 Duminică 15 septembrie , ora 22.30 – transmisiune TVR 3 în simulcast cu TRINITAS TV, în direct de la Ateneul Român: concertul susţinut de Orchestra Barocă din Freiburg şi Corul Zürcher Sing-Akademie. Dirijor René Jacobs. Solişti: soprana Polina Pasztircsak, altista Sophie Harmsen, tenorul Maximilian Schmitt şi baritonul Johannes Weisser.

În program: Ludwig van Beethoven – Missa solemnis op. 124 în Re major.

 Miercuri, 18 septembrie, ora 20.00 – transmisiune TVR 3 în simulcast cu TRINITAS TV, în direct de la Sala Palatului: concertul susţinut de Orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg, dirijor Yuri Temirkanov. Solist pianistul Nelsons Freire.

În program:

  • Ludwig van Beethoven – Concertul nr. 4 op. 58 în Sol major pentru pian şi orchestră,
  • Gustav Mahler – Simfonia I în Re major „Titanul”.

 Duminică, 22 septembrie, ora 19.30 – transmisiune în simulcast TVR 1, TVR 3 şi TRINITAS TV, în direct de la Sala Palatului: concertul de închidere a festivalului, susţinut de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam, dirijor Tugan Sokhiev.

În program:

  • Johannes Brahms – Variaţiuni op. 56 pe o temă de Haydn,
  • George Enescu – Uvertura de concert op. 32 pe teme populare româneşti
  • Piotr Ilici Ceaikovski – Simfonia I op. 13 în sol minor, „Visuri de iarnă”.

Festivalul Internaţional George Enescu 2019 se desfăşoară în perioada 31 august – 22 septembrie 2019. Trinitas TV este Broadcaster Oficial  al Festivalului, iar Televiziunea Română este Partener Media Principal.

Link : www.tvr.ro/festivalulgeorgeenescu
 
Foto: Concertele Enescu – tvr.ro
06
/01
/16

Maestrul de pe podium este una dintre figurile emblematice ale muzicii clasice. Dă din mâini și muzica se naște parcă din mișcările lui... Dar cum se poate ca un singur om, fără să scoată vreun sunet, înarmat cu doar o bucățică de lemn, să fie responsabil de rezultatul sonor a sute de persoane?

06
/01
/16

Primul concert al anului 2016 la Sala Radio va avea loc miercuri, 13 ianuarie, ora 19.00 şi stă sub semnul recunoştinței. Orchestra de Cameră Radio dedică acest eveniment memoriei dirijorului LUDOVIC BÁCS. Pentru mai bine de cinci decenii, cariera artistică a muzicianului a fost strâns legată de ansamblurile muzicale Radio România şi mai ales de Orchestra de Cameră Radio.

06
/01
/16

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie 2016, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului". Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu" şi TVR, îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe împreună cu invitații săi.

30
/12
/15

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“. Evenimentul îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe și invitații săi.

22
/12
/15

Andre Rieu va susține un concert la București pe 11 iunie 2016, în Piața Constituției, biletele având preţuri între 160 şi 800 de lei. Artistul olandez a susținut șapte concerte la București anul acesta în acompaniamentul orchestrei sale, sub privirile a peste 85.000 de spectatori.

22
/12
/15

Grand Cinema & More răsplătește iubitorii de balet cu o experiență unică în luna ianuarie, la Moscova. Câștigătoarea promoției Bolshoi desfășurată în perioada 15 octombrie – 14 decembrie este Elena Carmen Rădulescu, din București, care va viziona spectacolul “Îmblânzirea Scorpiei” din 24 ianuarie 2016, direct pe scena celebrului teatru Bolshoi din Moscova. 

20
/12
/15

Surpriză in Concertul de Crăciun „Grigore Leșe la Sala Palatului“: maestrul Leșe, doctor in muzica, il va avea invitat in spectacol pe tanarul care a reusit sa starneasca cel mai mare val de emotie si sa fie considerat „fenomenul” anului in Romania – moldoveanul Andrei Ioniță.

19
/12
/15

15 februarie 2016 este data la care vor fi anunțați câștigătorii premiilor Grammy, probabil cele mai cunoscute și importante distincții din industria muzicală. Printre numeroase alte categorii, și cea dedicată muzicii clasice; printre nominalizări, mai multe discuri la care am avut acces și din România, difuzate și la Radio România Muzical.

18
/12
/15

Filarmonica „George Enescu” anunţă marţi, 22 şi miercuri, 23 decembrie două concerte extraordinare în care Orchestra simfonică şi Corul îl vor avea la pupitru pe maestrul francez de origine română Vladimir Cosma. După o absenţă de peste 50 de ani, în anul 2011 maestrul a revenit pentru prima oară în România şi a apărut tot pe scena Ateneului Român, într-un concert al Filarmonicii.