Concertele lunii februarie în București
https://www.ziarulmetropolis.ro/concertele-lunii-februarie-in-bucuresti/

Deep Purple va urca din nou pe scena bucureşteană, pe 20 februarie, Dulce Pontes, regina contemporană a muzicii fado, îi va încânta pe spectatori pe 9 februarie, iar Ricchi e Poveri, una dintre cele mai cunoscute trupe italiene ale ultimilor 40 de ani, se reîntoarce în România pe 26 februarie – Concertele bucureştene din această lună.

Un articol de Petre Ivan|4 februarie 2014

Deep Purple va urca din nou pe scena bucureşteană, pe 20 februarie, Dulce Pontes, regina contemporană a muzicii fado, îi va încânta pe spectatori pe 9 februarie, iar Ricchi e Poveri, una dintre cele mai cunoscute trupe italiene ale ultimilor 40 de ani, se reîntoarce în România pe 26 februarie – Concertele bucureștene din această lună.

Luna februarie începe cu concertul lui Ja Rule, unul dintre cei mai cunoscuţi rapperi americani, pe 1 februarie, în club Bamboo din Capitală. Trupa The Amsterdams va concerta, tot sâmbătă seară, de la ora 20.00, în Clubul Ţăranului Român, iar duminică, membrii formaţiei Les Elephants Bizzares vor urca pe scena Club Control din Bucureşti, notează Mediafax.

Dulce Pontes, regina contemporană a muzicii fado, va aduce acordurile muzicii portugheze pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pe 9 februarie. Considerată demna urmaşă a Amaliei Rodrigues, Dulce Pontes şi-a legat numele de colaborări cu artişti de prestigiu, precum José Carreras, Cesária Évora şi Andrea Bocelli.

Însă cea mai spectaculoasă colaborare din cariera sa este cea cu legendarul compozitor italian Ennio Morricone. În 2003, albumul „Focus”, rodul colaborării lor, a înregistrat vânzări ce i-au adus solistei discul de aur în doar 20 de zile.

După ce a concertat pe cele mai mari scene ale lumii, cucerind publicul la Royal Albert Hall din Londra, Arena din Verona, Auditoriumul din Roma, Palatul Mazda din Milano, Palatul Congresului din Paris şi la International Forum Hall din Tokio, Dulce Pontes revine la Sala Palatului din Bucureşti pe 9 februarie, pentru un concert ce va face inimile să tresară însufleţite de inflexiunile răscolitoare ale muzicii fado.

Dulce Pontes: Lagrima – Concertele lunii februarie în București

De asemenea, legendara trupă britanică Deep Purple se întoarce în România, într-un concert la Sala Polivalentă din Capitală, pe 20 februarie.

Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal şi hard rock, alături de Led Zeppelin şi Black Sabbath, Deep Purple este şi astăzi un nume reprezentativ pentru cultura genului.

Formată în 1968, de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans şi Ian Paice, reuniţi iniţial sub numele de Roundabout, şi cu un sound de rock progresiv, trupa a trecut prin mai multe schimbări de nume şi de componenţă, reuşind să-şi contureze identitatea muzicală spre începutul anilor 1970, odată cu lansarea albumului „Deep Purple In Rock”.

Au urmat „Fireball” şi „Machine Head”, unul dintre cele mai cunoscute albume ale trupei, ajuns pe prima poziţie în clasamentul britanic. „Highway Star”, „Space Truckin'”, „Lazy” şi „Smoke on the Water” sunt doar câteva dintre piesele care aveau să devină reprezentative pentru cariera trupei.

Trupele rock-metal Negura Bunget, Bucovina şi Vidma vor susţine un concert pe 7 februarie, de la ora 19.00, în Club Fabrica, din Capitală. De asemenea, trupa L.O.S.T. va fi invitată specială în concert, unde va cânta în premieră câteva melodii din albumul live „L.O.S.T. – Live at METALHEAD Meeting 2013”, aflat în pregătire, informează Mediafax.

Concertele lunii februarie în Bucureşti:

1 februarie

Ja Rule – Bamboo Bucureşti (23.00)

The Amsterdams – Clubul Ţăranului Român, Bucureşti (20.00)

LaLa Band – AFI Palace Cotroceni, Bucureşti (18.00)

2 februarie

Les Elephants Bizzares – Club Control, Bucureşti (16.15)

Iris – Yellow Club, Bucureşti (20.30)

Concert extraordinar „Sonorităţi Folclorice” – Sala Radio (17.00)

6 februarie

Kumm – The Tube, Bucureşti (21.00)

Vama – Hard Rock Cafe, Bucureşti (21.00)

OCS – Club Control, Bucureşti (21.00)

7 februarie

Negura Bunget, Bucovina şi Vidma – Club Fabrica (19.00)

Jin Wang – Mihai Ungureanu – Orchestra Naţională Radio – Sala Radio (19.00)

8 februarie

Partizan – Clubul Ţăranului Român (21.00)

Moonlight Breakfast, Les Ateliers Nomad, ROA, Gojira, PLanet H – Atelierul de producţie (22.00)

9 februarie

Dulce Pontes – Sala Palatului, Bucureşti (20.00)

11 februarie

Recital Andreas Janke, vioară, Cosmin Banică, vioară, Gabriel Gheorghe, vioară, Simina Croitoru, vioară, Gilad Karni, violă, Carol Mai Antal, violă, Răzvan Suma, violoncel, Bogdan Postolache, violoncel – Sala Radio (19.00)

12 februarie

Orchestra de Cameră Radio, Dirijor: Oliver Robe, Soliste: Cristina Anghelescu, vioară, Ioana Cristina Goicea, vioară – Sala Radio (19.00)

13 februarie

Canaf – Hard Rock Cafe, Bucureşti (21.00)

14 februarie

Direcţia 5 – Sala Palatului, Bucureşti (19.30)

Coma – Colectiv, Bucureşti (21.00)

Voltaj – Princess Club, Bucureşti (22.00)

Orchestra Naţională Radio, Dirijor: Tiberiu Soare, Solist: Alexandru Tomescu, vioară – Sala Radio (19.00)

15 februarie

Concert simfonic „Iubeste şi Dăruieşte” – Palatul Bragadiru, Bucureşti, (19.00)

19 februarie

Jazz pe româneşte. Big Band Radio, Dirijor: Ionel Tudor – Sala Radio (19.00)

16 februarie

Camerata Regală – Ateneul Român, Bucureşti (19.00)

20 februarie

Deep Purple – Sala Polivalentă, Bucureşti (20.00)

Jazz Syndicate Live Sessions – Palatul Ghika, Bucureşti (20.00)

Hara – Hard Rock Cafe, Bucureşti (21.00)

21 februarie

Mircea Baniciu – Hard Rock Cafe, Bucureşti (21.00)

byron – lansare soundtrack „Rămâi cu mine” – The Tube, Bucureşti (22.00)

Orchestra Naţională Radio, Dirijor: David Gimenez Carreras, Solistă: Dana Borşan, pian – Sala Radio (19.00)

26 februarie

Ricchi e Poveri – Sala Palatului, Bucureşti (20.00)

Concertele

Foto cu Concertele lunii februarie în Bucureşti: Deep Purple și Ricchi e Poveri – wikipedia

18
/07
/17

În această seară, de la ora 18.00, Institutul Cultural Român de la Viena prezintă, la sediul său, proiecţia reportajului în limba germană „Timişoara – vizita unui oraş în schimbare“ din seria „KulTOUR mit Holender“, realizată şi difuzată de postul de televiziune austriacă Servus TV. Evenimentul este programat cu ocazia aniversării lui Ioan Holender, care împlinește astăzi 82 de ani. Timişoara, orașul nașterii lui Ioan Holender, va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

15
/07
/17

Una dintre cele mai valoroase compoziții jazz imaginate vreodată în umbra Mariei Tănase, un proiect de excelenţă, aplaudat pe scene prestigioase şi inclus pe coloana sonoră a unui film internaţional aspirant la Oscar, „Pân’la rai” va fi prezentat, în ediţie excepţională, la Grădina Green Hours din Bucureşti, marți, 18 iulie, de la ora 19.30.

11
/07
/17

Tarja, soprana și pianista finlandeză care a obținut faima internațională ca solistă a trupei Nightwish isi va prezenta noul album, în premieră în Transilvania, la cea de-a 12-a ediție a festivalului ARTmania.

04
/07
/17

Tango la cetate continuă în luna iulie cu alte două concerte susţinute la Bistriţa, în cadrul Festivalului de poezie şi muzică de cameră (9 iulie, Sinagoga) şi la Biertan, în cadrul festivalului Icon Arts Transilvania (28 iulie, Cetatea Biertan) de binecunoscutul grup Argentango, după succesul primelor două concerte din serie din luna iunie, susţinute la castelul Corvinilor din Hunedoara şi în Piaţa cetăţii din Alba Iulia.

29
/06
/17

Poezia lui Walt Whitman pe muzică blues, jazzul cântat la gonguri, clopote sau la două chitare simultan, influențe electro, rock și world music, concurs de jazz și workshop-uri cu artiști de Grammy, iată ce promite Bucharest Jazz Festival pentru ediția din acest an.

28
/06
/17

Între 23 și 25 iunie, Fundația ParteR cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea organizează cea de-a patra ediție a Festivalului Dobrojazz – festival internațional de ethno-jazz – care va avea loc la Tulcea, în curtea Casei Avramide (str. Progresului 32). Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe 23 iunie, începând cu ora 20.00.

23
/06
/17

Artiștii care doresc o carieră internațională, contracte care să le permită bugete de dezvoltare sau concerte la Eurosonic, Reeperbahn, Tallin Music Week, Where’s The Music, MENT, Novarock, Hurricane, Lollapalooza și alte mari festivaluri ale lumii au șansa unică să-i întâlnească la Sibiu pe cei mai importanți decidenți din industria muzicală europeană, reuniți în perioada 27-29 iulie pentru prima ediție East European Music Conference.

23
/06
/17

Hit-ul „Despacito“, cântat de Luis Fonsi şi Daddy Yankee, a stârnit isterie în întreaga lumea. Pe lângă faptul că de şase săptămâni este pe primul loc în prestigiosul top Billboard Hot 100, peste 10 milioane de persoane au ascultat, în doar 24 de ore, piesa difuzată de radiourile din Statele Unite.

22
/06
/17

În februarie 1938, vocea Mariei Tănase răsuna pentru prima dată „pe viu" la Radio România, într-un program de cântece româneşti, la emisiunea „Ora satului". Douăzeci de ani mai târziu, celebră deja, Maria Tănase era invitată din nou la microfonul Radioului, să vorbească despre locul în care s-a născut şi despre cântecele sale. Autorul interviului a rămas anonim, ca şi violonistul care cântă discret în fundal.

22
/06
/17

După o stagiune intensă, care a adus în fața publicului nume sonore ale scenei muzicale naționale și internaționale, și un program la granița între clasic și contemporan, Orchestra Națională Radio susține, alături de Corul Academic Radio, ultimul concert din acest sezon la Sala Radio vineri, 23 iunie, ora 19.00.

22
/06
/17

În ziua dinaintea prezentării spectacolului ”Naharin’s Virus” în FITS 2017, una dintre conferințele de la Librăria Habitus l-a avut ca invitat pe unul dintre cei mai aclamați coregrafi contemporani, colaborator al celor mai importante companii de dans din lume. Un om și un artist care intrigă, năucește și totodată provoacă revelații profunde despre dans, corp și mișcare.