Concertele lunii februarie în București
https://www.ziarulmetropolis.ro/concertele-lunii-februarie-in-bucuresti/

Deep Purple va urca din nou pe scena bucureşteană, pe 20 februarie, Dulce Pontes, regina contemporană a muzicii fado, îi va încânta pe spectatori pe 9 februarie, iar Ricchi e Poveri, una dintre cele mai cunoscute trupe italiene ale ultimilor 40 de ani, se reîntoarce în România pe 26 februarie – Concertele bucureştene din această lună.

Un articol de Petre Ivan|4 februarie 2014

Deep Purple va urca din nou pe scena bucureşteană, pe 20 februarie, Dulce Pontes, regina contemporană a muzicii fado, îi va încânta pe spectatori pe 9 februarie, iar Ricchi e Poveri, una dintre cele mai cunoscute trupe italiene ale ultimilor 40 de ani, se reîntoarce în România pe 26 februarie – Concertele bucureștene din această lună.

Luna februarie începe cu concertul lui Ja Rule, unul dintre cei mai cunoscuţi rapperi americani, pe 1 februarie, în club Bamboo din Capitală. Trupa The Amsterdams va concerta, tot sâmbătă seară, de la ora 20.00, în Clubul Ţăranului Român, iar duminică, membrii formaţiei Les Elephants Bizzares vor urca pe scena Club Control din Bucureşti, notează Mediafax.

Dulce Pontes, regina contemporană a muzicii fado, va aduce acordurile muzicii portugheze pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pe 9 februarie. Considerată demna urmaşă a Amaliei Rodrigues, Dulce Pontes şi-a legat numele de colaborări cu artişti de prestigiu, precum José Carreras, Cesária Évora şi Andrea Bocelli.

Însă cea mai spectaculoasă colaborare din cariera sa este cea cu legendarul compozitor italian Ennio Morricone. În 2003, albumul „Focus”, rodul colaborării lor, a înregistrat vânzări ce i-au adus solistei discul de aur în doar 20 de zile.

După ce a concertat pe cele mai mari scene ale lumii, cucerind publicul la Royal Albert Hall din Londra, Arena din Verona, Auditoriumul din Roma, Palatul Mazda din Milano, Palatul Congresului din Paris şi la International Forum Hall din Tokio, Dulce Pontes revine la Sala Palatului din Bucureşti pe 9 februarie, pentru un concert ce va face inimile să tresară însufleţite de inflexiunile răscolitoare ale muzicii fado.

Dulce Pontes: Lagrima – Concertele lunii februarie în București

De asemenea, legendara trupă britanică Deep Purple se întoarce în România, într-un concert la Sala Polivalentă din Capitală, pe 20 februarie.

Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal şi hard rock, alături de Led Zeppelin şi Black Sabbath, Deep Purple este şi astăzi un nume reprezentativ pentru cultura genului.

Formată în 1968, de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans şi Ian Paice, reuniţi iniţial sub numele de Roundabout, şi cu un sound de rock progresiv, trupa a trecut prin mai multe schimbări de nume şi de componenţă, reuşind să-şi contureze identitatea muzicală spre începutul anilor 1970, odată cu lansarea albumului „Deep Purple In Rock”.

Au urmat „Fireball” şi „Machine Head”, unul dintre cele mai cunoscute albume ale trupei, ajuns pe prima poziţie în clasamentul britanic. „Highway Star”, „Space Truckin'”, „Lazy” şi „Smoke on the Water” sunt doar câteva dintre piesele care aveau să devină reprezentative pentru cariera trupei.

Trupele rock-metal Negura Bunget, Bucovina şi Vidma vor susţine un concert pe 7 februarie, de la ora 19.00, în Club Fabrica, din Capitală. De asemenea, trupa L.O.S.T. va fi invitată specială în concert, unde va cânta în premieră câteva melodii din albumul live „L.O.S.T. – Live at METALHEAD Meeting 2013”, aflat în pregătire, informează Mediafax.

Concertele lunii februarie în Bucureşti:

1 februarie

Ja Rule – Bamboo Bucureşti (23.00)

The Amsterdams – Clubul Ţăranului Român, Bucureşti (20.00)

LaLa Band – AFI Palace Cotroceni, Bucureşti (18.00)

2 februarie

Les Elephants Bizzares – Club Control, Bucureşti (16.15)

Iris – Yellow Club, Bucureşti (20.30)

Concert extraordinar „Sonorităţi Folclorice” – Sala Radio (17.00)

6 februarie

Kumm – The Tube, Bucureşti (21.00)

Vama – Hard Rock Cafe, Bucureşti (21.00)

OCS – Club Control, Bucureşti (21.00)

7 februarie

Negura Bunget, Bucovina şi Vidma – Club Fabrica (19.00)

Jin Wang – Mihai Ungureanu – Orchestra Naţională Radio – Sala Radio (19.00)

8 februarie

Partizan – Clubul Ţăranului Român (21.00)

Moonlight Breakfast, Les Ateliers Nomad, ROA, Gojira, PLanet H – Atelierul de producţie (22.00)

9 februarie

Dulce Pontes – Sala Palatului, Bucureşti (20.00)

11 februarie

Recital Andreas Janke, vioară, Cosmin Banică, vioară, Gabriel Gheorghe, vioară, Simina Croitoru, vioară, Gilad Karni, violă, Carol Mai Antal, violă, Răzvan Suma, violoncel, Bogdan Postolache, violoncel – Sala Radio (19.00)

12 februarie

Orchestra de Cameră Radio, Dirijor: Oliver Robe, Soliste: Cristina Anghelescu, vioară, Ioana Cristina Goicea, vioară – Sala Radio (19.00)

13 februarie

Canaf – Hard Rock Cafe, Bucureşti (21.00)

14 februarie

Direcţia 5 – Sala Palatului, Bucureşti (19.30)

Coma – Colectiv, Bucureşti (21.00)

Voltaj – Princess Club, Bucureşti (22.00)

Orchestra Naţională Radio, Dirijor: Tiberiu Soare, Solist: Alexandru Tomescu, vioară – Sala Radio (19.00)

15 februarie

Concert simfonic „Iubeste şi Dăruieşte” – Palatul Bragadiru, Bucureşti, (19.00)

19 februarie

Jazz pe româneşte. Big Band Radio, Dirijor: Ionel Tudor – Sala Radio (19.00)

16 februarie

Camerata Regală – Ateneul Român, Bucureşti (19.00)

20 februarie

Deep Purple – Sala Polivalentă, Bucureşti (20.00)

Jazz Syndicate Live Sessions – Palatul Ghika, Bucureşti (20.00)

Hara – Hard Rock Cafe, Bucureşti (21.00)

21 februarie

Mircea Baniciu – Hard Rock Cafe, Bucureşti (21.00)

byron – lansare soundtrack „Rămâi cu mine” – The Tube, Bucureşti (22.00)

Orchestra Naţională Radio, Dirijor: David Gimenez Carreras, Solistă: Dana Borşan, pian – Sala Radio (19.00)

26 februarie

Ricchi e Poveri – Sala Palatului, Bucureşti (20.00)

Concertele

Foto cu Concertele lunii februarie în Bucureşti: Deep Purple și Ricchi e Poveri – wikipedia

05
/04
/16

„Muzica este cea mai sinceră și universală formă de comunicare și are puterea de a-ți atinge sufletul și de a te purta într-o călătorie emoțională. Fie că îți place Bach, Bon Jovi, Beyonce sau Lady Gaga, muzica este coloana sonoră a vieții, iar eu sunt onorată și recunoscătoare că pot face ceea ce iubesc.” – Sarah Chang. Violonista de origine coreeană va concerta pe 15 aprilie la Opera Națională Română Cluj-Napoca și pe 16 aprilie la Sala Palatului București.

05
/04
/16

CD-ul „Ethnotic Project. Şapte scări” al Irinei Sârbu a fost declarat CD-ul anului 2015, secţiunea Etno,  la Gala premiilor de jazz, un concert-eveniment ce a avut loc duminică, 3 aprilie, la Hard Rock café din Bucureşti.

04
/04
/16

Are 22 de ani. În 2015 a fost câştigătorul locului I şi al medaliei de aur la Concursul Internaţional „Ceaikovski" din Rusia, o „olimpiadă a muzicii”. Violoncelistul Andrei Ioniţă este invitat la Nocturne de luni, 4 aprilie. Ediţia se difuzează de la 23.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

02
/04
/16

Flautistul Matei Ioachimescu pornește într-un nou turneu prin România, însoțit de această dată de virtuozul pianist venezuelean Alfredo Ovalles, cu programul LA VIDA LOCA, ce va cuprinde unele dintre cele mai îndrăgite cântece și dansuri latino americane. Îi puteți auzi pe 17 aprilie, ora 19.00, la Teatrul Odeon - Sala Majestic.

01
/04
/16

The Hollywood Vampires, grupul care a făcut senzaţie la Premiile Grammy 2016, format din actorul Johnny Depp, rockerul Alice Cooper şi chitaristul trupei Aerosmith, Joe Perry, va cânta, în premieră în România, pe 6 iunie.

01
/04
/16

Trei sferturi de veac şi-a închinat viaţa în slujba cântecului şi, mai ales, a romanţei, despre care spunea că este cea mai sinceră, cea mai pătimaşă expresie a unei epoci şi a societăţii. Cântecele lui de inimă albastră au făcut duminici de vis din toate zilele săptămânii. Gică Petrescu s-a născut pe 2 aprilie 1915 si s-a stins din viață pe 18 iunie 2006.

30
/03
/16

Bartholomäus Traubeck este un artist multimedia născut în 1987 la Monaco, care trăieşte şi munceşte la Viena. Lui Traubeck i-a venit ideea să secţioneze transversal un trunchi de copac, asemenea unui disc de vinil, şi să-l asculte la un pick-up special. Ceea ce a ieşit este cu adevărat impresionant. Copacii chiar au multe de povestit...

29
/03
/16

Vineri, 1 aprilie, de la ora 19.00, dirijorul francez Julien Salemkour, care a fost asistentul celebrului Daniel Barenboim, la Opera de Stat din Berlin, revine la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio. Programul serii cuprinde şi Daphnis şi Chloé, balet într-un act semnat de Maurice Ravel, considerat adesea ca cel mai mare compozitor francez al epocii moderne.

28
/03
/16

Celebrul compozitor american Philip Glass, cunoscut pentru coloana sonoră a unor filme precum The Hours/Orele și Notes on a Scandal/ Jurnalul unui scandal și cvartetul de coarde Kronos Quartet vin la Bran și la București pentru a interpreta LIVE în premieră românească un spectacol unic care a făcut înconjurul lumii: DRACULA - MUZICA ȘI FILMUL.

25
/03
/16

Duminică, 27 martie, de la ora 15,00, de Ziua Mondială a Teatrului, Centrul Cultural Casa Artelor (CCCA) lansează programul cultural „Matineele Artelor”, dedicat seniorilor din Sectorul 3.

24
/03
/16

24 martie 1997 este prima zi de emisie a postului Radio România Muzical, cel care, după 19 ani, rămâne unicul post de radio românesc dedicat muzicii clasice, un reper al calității confirmate.

23
/03
/16

Sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 19:00, la Opera Națională București are loc premiera baletului „Manon” - muzica de Jules Massenet, coregrafia de Kenneth MacMillan. Cu un scenariu bazat pe romanul din 1731 al Abatelui Prévost, „L’Histoire du Chevalier des Grieux et de Manon Lescaut” -, spectacolul marchează întâia reprezentare integrală a acestui balet pe o scenă din România.

23
/03
/16

Romantic exclusiv. Chopin. Cu această propunere muzicală, Horia Mihail pornește din nou la drum însoțit de un pian de concert, pus la dispoziție de Radio România. Turneul Pianul Călător, ediția a VI-a, va avea loc în perioada 24 martie – 21 mai 2016, în 19 localități din țară și la Chișinău.

21
/03
/16

„Cu Bach, viaţa ar fi suportabilă chiar şi într-un canal” - Emil Cioran. Considerat, alături de Mozart şi Beethoven, cel mai mare compozitor al lumii, Johann Sebastian Bach s-a născut într-o zi de 21 martie (1685).

20
/03
/16

Din 2013, 21 martie a fost declarată Ziua europeană a muzicii vechi; este chiar ziua când s-a născut în 1685 cel mai important reprezentant a ceea ce numim astăzi muzica veche: compozitorul Johann Sebastian Bach. Și într-un timp când moștenirea fundamentală europeană este invocată din ce în ce mai des, o asemenea sărbătoare nu poate fi trecută cu vederea.

18
/03
/16

Ansamblul IMAGO MUNDI, unul dintre cele mai creative și admirate grupuri din România, prezintă pe 22 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, un concert-eveniment: „ISVOR. George Enescu: Rapsodiile Române vs. muzică tradițională și folclor urban”. Proiectul – primit cu entuziasm la New York, Salzburg, Tunis sau Granada – sondează sursele de inspirație folosite de Enescu și face o paralelă între acestea și contextul mai larg al creaţiilor populare / urbane muntenești ale secolului al XIX-lea.