Concertul „Andrieș la unteatru”, difuzat gratuit pe Facebook în seara de Paști
https://www.ziarulmetropolis.ro/concertul-andries-la-unteatru-difuzat-gratuit-pe-facebook-in-seara-de-pasti/

Duminică, pe 19 aprilie, în seara de Paşti, unteatru invită românii de pretutindeni la o întâlnire muzicală memorabilă, difuzată gratuit pe Facebook şi YouTube.

Un articol de Liliana Matei|17 aprilie 2020

,,Andrieș la unteatru’’ – un concert înregistrat în 2017 și lansat pe DVD un an mai târziu, va fi oferit în dar spectatorilor care au urmărit până acum în număr impresionant zecile de transmisiuni online ale producțiilor independente. Simbol al unei generații, Alexandru Andrieș a acceptat invitația organizatorilor de a aduce bucuria muzicii în casele tuturor, alăturându-se campaniei care îi îndeamnă pe iubitorii de teatru să rămână acasă în această perioadă.

19 piese lansate de-a lungul carierei sale impresionante, interpretate live pe scena unteatru, vor însoți spectatorii într-o călătorie muzicală spectaculoasă. Peste o mie de iubitori de muzică și-au anunțat deja intenția de a-și petrece seara de Paște împreună, la concertul transmis online pe pagina de Facebook. Alături de Alexandru Andrieș, publicul îi va vedea pe scenă și pe artiștii Maria Ioana Mîntulescu, Berti Barbera, Călin Grigoriu și Sorin Romanescu.

,,Mulțumesc prietenilor de la unteatru pentru această idee. Acum aveți încă un motiv să stați în casă și sper să vă placă concertul nostru”, le transmite Alexandru Andrieș spectatorilor.

Primul teatru din România care și-a mutat activitatea în online chiar la începutul crizei, unteatru continuă să difuzeze înregistrări ale celor mai apreciate spectacole din repertoriu, prin intermediul platformelor de ticketing partenere. Pentru a facilita accesul publicului de pretutindeni la transmisiunile online, prețul biletelor a fost redus la jumătate. Prin achiziționarea lor, spectatorii susțin continuitatea proiectului independent grav afectat în contextul închiderii tuturor spațiilor culturale. Programul reprezentațiilor transmise perioada următoare este disponibil pe www.unteatru.ro.

Un proiect independent lansat în urmă cu 10 ani, unteatru s-a remarcat în peisajul cultural autohton prin producții de calitate, apreciate nu numai de publicul bucureștean, ci și de juriile marilor festivaluri de profil. O întreagă comunitate de artiști s-a format de-a lungul timpului în jurul acestui spațiu construit din dorința de a oferi un mediu al libertății totale de exprimare prin teatru.  În 2019, unteatru a fost distins cu Premiul de excelență UNITER – cea mai importantă recunoaștere oferită unei instituții artistice de către profesioniștii din lumea teatrului. În tot acest timp, proiectul s-a susținut exclusiv din și prin vânzarea de bilete, cele mai multe dintre spectacole fiind produse cu resurse minime, din dragoste pentru teatru.

19
/11
/14

Soliștii Operei Comice pentru Copii și tinerii olimpici de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București vor susține un spectacol extraordinar cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul are loc pe 1 decembrie, începând cu ora 17, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, Calea Giulești nr. 16.

18
/11
/14

Sub semnul aniversar al celor 86 de ani de la difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR, Radio România organizează duminică, 23 noiembrie, un concert folcloric sub titlul „86 de ani de folclor la Radio - LAUREAŢII RADIOULUI”.

18
/11
/14

După ce în primăvara acestui an Alexandra Usurelu a înregistrat un real succes cu piesa "Ceva se întâmplă cu noi" (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârșitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o călătorie până… "La capătul lumii", un loc de evadare din cenusiul din jur –titlul noului single, dar și al albumului său de debut.

18
/11
/14

Ei sunt mereu într-o cursă electorală – în fiecare zi, publicul trebuie să-i voteze, să-i asculte, să le cumpere discurile. Iar ei trebuie să fie perfecţi… Sunt marii interpreţi ai zilelor noastre, care trăiesc o cursă infernală. Îl ascultam ieri la Radio România Muzical pe dirijorul Vasili Sinaiski şi răspunsul lui la întrebarea „ce contează astăzi pentru a fi un dirijor important?”.

17
/11
/14

Doi celebri compozitori americani – Gershwin şi Bernstein, o partitură inconfundabilă - Un american la Paris şi două ansambluri reunite simultan pe scena Salii Radio – ORCHESTRA NATIONALĂ RADIO şi BIG BAND-ul RADIO definesc concertul-eveniment dedicat memoriei unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni de jazz din România: Richard Oschanitzky. Compozitor, aranjor, pianist şi dirijor român, acesta ar fi împlinit 75 de ani.

15
/11
/14

Mozaic Jazz Festival a debutat ieri, 14 noiembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Cel mai tânăr festival de jazz din Sibiu își îndreaptă atenția atât spre artiști internaționali consacrați, cât și pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentiști virtuoși și artiști români.