„Concertul”, prezentat de Irina-Margareta Nistor, la Mercy Charity Boutique
https://www.ziarulmetropolis.ro/concertul-prezentat-de-irina-margareta-nistor-la-mercy-charity-boutique/

Vineri, 27 februarie, ora 19.30, sunteţi aşteptaţi la Merci Charity Boutique (str. Smârdan nr. 13, et. 1) la film, brioşe şi comentarii cu Irina – Margareta Nistor, critic de film şi traducător.

Un articol de Liliana Matei|24 februarie 2015

,,Concertul” (2009), în regia lui Radu Mihăileanu, este filmul preferat al românilor (de după Revoluție), într-un sondaj ad-hoc și foarte sincer; este povestea unei orchestre rusești care reușește cu greu un turneu la Paris, trecându-se plin tot felul de aventuri.

Filmul este oferit de Independența Film prin amabilitatea domnului Antoine Bagnaninchi.

Irina-Margareta Nistor îl va comenta.

Irina-Margareta Nistor, vocea filmelor

Din ianuarie 2013, marțea și joia are rubrică la emisiunea matinală de la Antena 1.

Din 2011, participă la Festivalul de Psihanaliză și Film de la Londra, pe care îl organizează între timp anual și la București, din 2012. Co-organizează festivaluri de film românesc la Bordeaux și de 7 ani la Montreal. Este membră în diverse jurii la Festivalurile din țară și străinătate, prezintă pelicule și susține sesiuni de Q &A.

Din 2002 este în juriul de preselecţie al Festivalului Internaţional de Film Dakino și din 2007 la Anonimul.

Traduce peste 90 de cărţi, inclusiv dicţionare, piese de teatru  şi romane.

De peste zece ani concepe și moderează emisiunea „Vocea filmelor”, inițial pe Radio Total și apoi pe Radio Guerrilla. Din 2014, are emisiune vinerea la Radio Gold FM.

Este Președintele Onorific al Fundației Vodafone.

INFO

Donație sugerată: 25 lei/persoană.

25 de locuri disponibile numai cu rezervare la [email protected]/0726.008. 152

Fondurile strânse vor oferi zâmbete copiiilor din proiectul Zâna Mercilută, prin care asigurăm tratament stomatologic copiiilor de la Institutul Oncologic București și unor cazuri sociale. Proiect susținut de Fundația Vodafone România prin programul „Voluntar de Profesie”.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.

18
/04
/22

Selecția de filme OWR#15 surprinde la scară mică complexitatea mediului natural și este gândită ca un ecosistem în sine, secțiunile dezvoltându-se ca niște ramuri care cresc din același trunchi și care doar împreună formează un întreg.