Concurs „Cel mai bun blog de carte din România” #2016, ediția I
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-cel-mai-bun-blog-de-carte-din-romania-2016-editia-i/

Pe an ce trece, influenţa online-ului în promovarea culturii creşte. O simplă recenzie pe un blog cu vizibilitate sau câteva share-uri pot schimba destinul unui titlu şi automat al unui autor. Anul acesta, Hyperlitaratura organizează concursul „Cel mai bun blog de carte din România”. 

Un articol de Liliana Matei|17 mai 2016

În semn de apreciere față de acești promoteri culturali a căror importanță este de multe ori neglijată, Hyperliteratura.ro pornește un concurs, gândit să aibă loc anual, la care să participe bloggerii care citesc mult și mai ales spun și altora mai departe despre cărțile pe care le-au lecturat.

Desfășurarea concursului:

1. 02-20 mai: perioada de înscriere a blogurilor în concurs

2. 22-24 mai: perioada de selecție a celor mai bune 10 proiecte

(de către echipa Hyperliteratura)

25 mai: anunțarea proiectelor finale

3. 26–28 mai, jurizarea proiectelor finale de către juriul concursului

4. 30 mai: anunțarea câștigătorilor (primele trei bloguri votate)

 

Înscrierea proiectelor în concurs
(Termen limită: 20 mai)
Pentru a-ți înscrie blogul în concurs, tot ce ai de făcut este să trimiți un e-mail pe hyperliteratura at yahoo dot com, până pe 20 mai, în care să spui cine ești (numele real), de când ai deschis blogul, o scurtă descriere a lui și link-urile aferente proiectului tău (link la blog și pagini Social Media, dacă există).
Condiții de participare
1. Pot participa la concurs doar blogurile care au conținut despre cărți (recenzii, recomandări de carte, articole de promovarea a anumitor titluri șamd), nu bloguri doar de creații personale.
2. Pot participa doar blogurile personale, nu bloguri colective, cu mai mulți autori, sau reviste literare online.
În maximum 48 de ore vei primi un răspuns din partea pentru confirmarea înscrierii în concurs, iar blogul va fi ulterior afișat pe lista proiectelor înscrise, pe site-ul Hyperliteratura.ro.

 

Selecția celor mai bune 10 proiecte
(22 – 24 mai)
Între 22 și 24 mai, echipa Hyperliteratura (formată din Andrei Ruse, scriitor, promoter cultural și directorul Hyperliteratura, Alexandra-Georgiana Andrei, PR Hyperliteratura, Ioana Vighi, Content Manager Hyperliteratura, și Tibi Oprea, Assistant Manager Hyperliteratura) va selecta cele mai bune 10 proiecte din totalul blogurilor înscrise și va anunța pe data de 25 mai lista finaliștilor.
În procesul de selecție, echipa Hyperliteratura.ro va ține cont de frecvența articolelor postate pe bloguri, dar și de calitatea scrisului lor, de interacțiunea cu publicul, design (atât al blogului, cât și al materialelor de pe el, dacă sunt bine organizate ca informație, dacă au foto originale și calitative șamd), funcționalitate (dacă blogul este responsive și poate fi accesat ușor și de pe mobil ș.a.), vizibilitatea în Social Media (pagini de Facebook, Twitter, Google+, Instagram ș.a.), și nu în ultimul rând aspectul inovator al fiecărui blog în parte (materiale video, înregistrări, foto-fragmente din cărți ș.a.)

 

Jurizarea celor mai bune 10 proiecte și anunțarea câștigătorilor
(26 – 30 mai)
Între 26 și 28 mai, proiectele finaliste vor fi notate de juriul concursului cu note de la 10 la 1, în funcție de preferințele lor, de la cele care le plac cel mai mult la cele care nu le plac deloc.
Juriul este format din șase oameni, specializați în promovarea de carte sau a diferite proiecte culturale, inițiatori a nenumărate campanii culturale, oameni influenți care știu ce înseamnă și scrierea unui articol de impact și cum se face promovarea online:
Andrei Ruse, scriitor, director Hyperliteratura.ro

Ariel Constantinof, blogger, inițiator Trei Idei

Mario de Mezzo, manager cultural

Liviu Mihaiu, jurnalist, director Radio Guerrilla

Marius Ghilezan, jurnalist, director Bookiseala.ro

Vlad Tăușance, poet, specialist comunicare
Pe data de 30 mai, echipa Hyperliteratura.ro va face media notelor date de juriu fiecărui proiect finalist și va prezenta top 3 al celor mai bune bloguri de carte din România din 2016.
Câștigătorul (primul loc) va primi un pachet de 10 cărți selectate de echipa Hyperliteratura și va beneficia de promovarea blogului său și a articolelor sale pe revista Hyperliteratura.

26
/01
/17

Boookblog.ro te invită la prima ediție din 2017 a întâlnirilor Schimb de Cărți București. Vino pe 29 ianuarie, între orele 15:00 – 17:00 la ceainăria Bohemia Tea House (Str. Poiana Narciselor nr.1) ca să cunoști oameni noi sau să revezi prieteni vechi pasionați de lectură, să discutăm despre cărți și nu numai și să savurăm o ceașcă de ceai.

26
/01
/17

Titlurile „Dragă, mă duc la Charlie”, o confesiune sinceră și tulburătoare despre fața ascunsă a tragediei care a zguduit Parisul și întreaga lume, și „Dragoste cu năbădăi”, album cu ilustrații semnate de Georges Wolinski, ucis în atentatul de la „Charlie Hebdo”, vor fi lansate de Editura ALL, la București și la Timișoara, în parteneriat cu Institutul Francez din România.

25
/01
/17

În perioada 26 februarie – 9 aprilie, Club Revdepov organizează la București un atelier de poezie sub îndrumarea Simonei Popescu. Prima ediție a atelierului de poezie a avut loc în toamna lui 2014 și s-a finalizat cu o lectură publică a celor mai bune poeme.

25
/01
/17

Iubitorii de carte sunt așteptați în această seară, de la ora 19.30, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38), la lansarea romanului Noaptea de foc al celebrului scriitor şi dramaturg francez Eric-Emmanuel Schmitt. La eveniment vor participa Chris Simion, Mihaela Dedeoglu, Marieva Ionescu şi Marius Constantinescu. Cristian Iacob va oferi publicului un scurt spectacol lectură din roman în dramatizarea şi regia lui Chris Simion.

24
/01
/17

Editura Nemira publică o selecție deosebită, dedicată iubitorilor de scrisori redescoperite în sertare și arhive, ca mărturii intime, scoase la lumină în epoca e-mailului și a SMS-ului: 50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile, în selecția lui David H. Lowenherz. Lansarea are loc miercuri, 1 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas Cișmigiu.

20
/01
/17

Marți, 24 ianuarie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta nr. 38), va avea loc un eveniment dedicat volumului Scrisori către Vera, de Vladimir Nabokov, volum aflat în topul vînzărilor Editurii Polirom la Salonul Internațional de Carte Gaudeamus, ediția 2016. Participă: Veronica D. Niculescu, traducătoarea volumului și Bogdan-Alexandru Stănescu, coordonatorul colecției „Biblioteca Polirom”. Moderează: Emanuela Ignățoiu-Sora

19
/01
/17

Romanul „Cinci colțuri” (cea mai recentă carte a lui Mario Vargas Llosa), în traducerea lui Marin Mălaicu-Hondrari, a văzut lumina tiparului la Humanitas Fiction, la sfârșitul anului trecut, în seria de autor dedicată marelui scriitor peruan.

17
/01
/17

În această seară, de la ora 19.00, la ceainăria Cărturești Verona, editura Nemira lansează o carte fundamentală pentru istoria ideilor, tradusă pentru prima dată în România: Numărul de aur. Rituri și ritmuri pitagoreice în dezvoltarea civilizației occidentale, de Matila C. Ghika. Volumul cuprinde o scrisoare către autor semnată de Paul Valéry, prefață de Basarab Nicolescu și este tradusă din limba franceză de Adrian Pătrușcă.

16
/01
/17

Cartea „Zgomotul timpului” a fost publicată anul trecut în colecția Babel de la Editura Nemira (ediția a II-a, traducere de Virgil Stanciu).

16
/01
/17

Poetul, prozatorul, criticul literar și publicistul Mircea Cărtărescu a fost desemnat, duminică seară, câștigător al celei de-a XXVI-a ediții a Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia, care se acordă, în fiecare an, pe 15 ianuarie, la Botoșani.