Concursul Enescu 2016. 317 tineri artiști din 48 de țări
https://www.ziarulmetropolis.ro/concursul-enescu-2016-317-tineri-artisti-din-48-de-tari/

317 tineri artişti din 48 de ţări s-au înscris la ediţia din 2016 a Concursului Internaţional George Enescu, cu aproape 40% mai mult decât la ediţia din 2014, când numărul statelor reprezentate la concurs a fost de 38. Repartiţia candidaţilor pe secţiuni este următoarea: 139 la vioară, 83 la violoncel, 64 la pian, 31 la compoziţie.

Un articol de Petre Ivan|6 iunie 2016

Înscrierile s-au încheiat pe 1 iunie, iar membrii juriilor vor finaliza preselecția până la data de 30 iunie, la fiecare secțiune urmând să rămână câte 50 de candidați.

Câștigătorii altor concursuri din cadrul Federației Internaționale a Concursurilor de interpretare muzicală și semifinaliștii edițiilor precedente ale Concursului Enescu care s-au înscris conform procedurilor sunt admiși din oficiu, fără a mai trece de preselecție, potrivit regulilor competițiilor de profil.

Ediția 2016 a Concursului Internațional George Enescu, care se va deschide cu o gală extraordinară la care vor participa laureați de la edițiile anterioare ale Concursului și Filarmonica „George Enescu”, va avea loc între 3 și 25 septembrie, publicul larg fiind invitat să participe la oricare din etapele competiției, precum și la recitalurile extraordinare.

Cu excepția etapei I, care va avea loc la Conservator, toate concertele se vor desfășura la Ateneu, atât etapele de concurs, cât și recitalurile.

Premiile câștigătorilor vor depăși 100.000 de euro, urmând ca laureații să beneficieze și de un intens program de promovare, inclusiv pe scena Festivalului Enescu în 2017.

Abonamentele și biletele sunt puse în vânzare în rețeaua Eventim.

Foto: Concursul Enescu – http://festivalenescu.ro/concurs-2016/editia-2016/

11
/11
/13

Regizorul Andrei Gruzsniczki și actorii Ofelia Popii, Sorin Leoveanu și Florin Piersic Jr. vor lua parte la proiecția în premieră mondială a filmului „Quod Erat Demonstrandum” azi, la Festivalul Internațional de Film de la Roma (8 – 17 noiembrie).

11
/11
/13

Cea mai nouă producție a companiei independente de teatru și film Create.Act.Enjoy, din Cluj-Napoca, este un spectacol de teatru-dans, creat pentru spații alternative. ,,Lost in Transition” pornește de la ideea că societatea de astăzi se află într-un moment de răscruce: între comoditate și acțiune, între stagnare și reacție, între rutină și inovație.

11
/11
/13

Marți, 12 noiembrie, de la ora 19.00, la Institutul Francez, Sala Elvire Popesco, are loc lansarea albumului Sonoro Conac, care cuprinde lucrările fotografului Șerban Mestecăneanu și texte scrise de Luiza Zamora, cu un concept grafic semnat de Corina Duma.

11
/11
/13

CRONICĂ DE CONCERT „Un artist îşi asumă riscuri”, aşa s-ar putea sintetiza ceea ce pianista Valentina Lisitsa a împărtăşit cu jurnaliştii şi publicul bucureştean pe parcursul zilei de 5 noiembrie 2013, la Ateneul Român.

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.