Conferințele TNB continuã şi în aceastã sãptãmânã
https://www.ziarulmetropolis.ro/conferintele-tnb-continua-si-in-aceasta-saptamana/

    Seria conferinṭelor organizate de cãtre TNB continuã şi în aceastã sãptãmânã. Astfel, doritorii vor avea încã o datã ocazia sã ia parte la un eveniment inedit, menit sã îi punã în dialog, în incinta TNB, atât pe cei interesaṭi de un anume subiect, cât şi pe cei avizaṭi în domeniu.   Duminică, 10 martie, […]

Un articol de Andrada Văsii|1 martie 2013

 

 

Seria conferinṭelor organizate de cãtre TNB continuã şi în aceastã sãptãmânã. Astfel, doritorii vor avea încã o datã ocazia sã ia parte la un eveniment inedit, menit sã îi punã în dialog, în incinta TNB, atât pe cei interesaṭi de un anume subiect, cât şi pe cei avizaṭi în domeniu.  

Duminică, 10 martie, ora 11.00, la Sala Mică a TNBAcad. Maya Simionescu va susține conferința cu tema O călătorie în Țara Științei și Lumea Celulelor. Prețul biletului de la TNB: 16 lei.

 

’’Vă invit să ne retragem pentru puțin timp din cotidian și să călătorim împreună în Țara Științei, în care cercetători curioși încearcă să înțeleagă lumea din jurul și dinlăuntrul nostru, dar și în Lumea Celulelor, o lume de dimensiuni mici, pe care nu o vezi cu ochiul liber, dar complexă și mare cât un Univers.  

Vă invit la o călătorie în propriul nostru Univers populat de 10 -50 de trilioane de celule care funcționează, cooperează, ne mențin în viață și ne fac să fim ceea ce suntem. Vă invit să vă fiu ghid într-un voiaj printr-o celulă, acolo unde stă ascuns miracolul vieții. Am ales itinerariul, nu rămâne decât să ne pregătim bagajele, să ne luăm o hartă și să plecăm în această fascinantă călătorie. ’’ (Sursa: TNB)

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.

10
/11
/13

Gaudeamus - Carte de învăţătură va avea loc în perioada 20 - 24 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, şi se va desfăşura sub semnul a două numere ,,rotunde": 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România şi 20 de ediţii ale Târgului.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

09
/11
/13

„Amazoanele. O poveste“, noul volum semnat de Adriana Babeţi, critic literar şi unul dintre cei mai importanţi eseişti români contemporani, a apărut în colecţia „Plural M” a Editurii Polirom şi se află în librăriile din toată ţara.