ConTempo – „ABBA” a muzicii clasice, la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/contempo-abba-a-muzicii-clasice-la-sala-radio/

ConTempo, una dintre cele mai apreciate formaţii de cvartet din lume, compusă în întregime din muzicieni români, deţine astăzi o poziţie dorită de multe ansambluri de acest gen: este cvartetul de Stat al Radio Televiziunii Irlandeze şi susţine concerte şi turnee pe toate continentele.

Un articol de Petre Ivan|9 septembrie 2014

Marţi, 16 septembrie 2014, de la ora 19.00,la Sala Radio, cvartetul ConTempo susţine un recital în avanpremiera unei manifestări de excepţie în România: Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRO (ediţia a II-a).

Ediţia a II-a a Festivalului RadiRo se va desfăşura în perioada 20 – 27 septembrie şi va reuni în premieră la Bucureşti 5 orchestre radio europene, dirijori şi solişti de primă mărime în peisajul muzical internaţional.

În 1995 patru studenţi entuziaşti ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti au format un cvartet de coarde (două viori, o violă, un violoncel). Astăzi, ConTempo este unul dintre cele mai apreciate de pe întregul mapamond.

Marţi, 16 septembrie, veţi avea ocazia unică de a-i aprecia şi aplauda într-un recital extraordinar pe cei patru muzicieni – Bogdan Şofei şi Ingrid Nicola la vioară, Andreea Banciu la violă şi Adrian Mantu la violoncel.

Repertoriul recitalului de la Sala Radio va cuprinde lucrări semnate de HAYDN, considerat un adevărat „părinte” al cvaretului de coarde, dar şi partituri de BARTOK sau creaţii ale unor compozitori contemporani. Evenimentul este prezentat de Radio România alături de Radio Televiziunea Irlandeză.

Supranumiţi de publicul irlandez şi nu numai „ABBA a muzicii clasice”, cvartetul ConTempo are un palmares impresionant.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Foto: ConTempo –  orchestreradio.ro

06
/01
/16

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie 2016, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului". Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu" şi TVR, îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe împreună cu invitații săi.

30
/12
/15

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“. Evenimentul îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe și invitații săi.

22
/12
/15

Andre Rieu va susține un concert la București pe 11 iunie 2016, în Piața Constituției, biletele având preţuri între 160 şi 800 de lei. Artistul olandez a susținut șapte concerte la București anul acesta în acompaniamentul orchestrei sale, sub privirile a peste 85.000 de spectatori.

22
/12
/15

Grand Cinema & More răsplătește iubitorii de balet cu o experiență unică în luna ianuarie, la Moscova. Câștigătoarea promoției Bolshoi desfășurată în perioada 15 octombrie – 14 decembrie este Elena Carmen Rădulescu, din București, care va viziona spectacolul “Îmblânzirea Scorpiei” din 24 ianuarie 2016, direct pe scena celebrului teatru Bolshoi din Moscova. 

20
/12
/15

Surpriză in Concertul de Crăciun „Grigore Leșe la Sala Palatului“: maestrul Leșe, doctor in muzica, il va avea invitat in spectacol pe tanarul care a reusit sa starneasca cel mai mare val de emotie si sa fie considerat „fenomenul” anului in Romania – moldoveanul Andrei Ioniță.

19
/12
/15

15 februarie 2016 este data la care vor fi anunțați câștigătorii premiilor Grammy, probabil cele mai cunoscute și importante distincții din industria muzicală. Printre numeroase alte categorii, și cea dedicată muzicii clasice; printre nominalizări, mai multe discuri la care am avut acces și din România, difuzate și la Radio România Muzical.

18
/12
/15

Filarmonica „George Enescu” anunţă marţi, 22 şi miercuri, 23 decembrie două concerte extraordinare în care Orchestra simfonică şi Corul îl vor avea la pupitru pe maestrul francez de origine română Vladimir Cosma. După o absenţă de peste 50 de ani, în anul 2011 maestrul a revenit pentru prima oară în România şi a apărut tot pe scena Ateneului Român, într-un concert al Filarmonicii.