cont(r)ACTe – premieră la Teatrul ACT
https://www.ziarulmetropolis.ro/contracte-premiera-la-teatrul-act/

Teatrul ACT este gazda unui spectacol nou în regia lui Cristi Juncu: cont(r)ACTe. Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 19:00.

Un articol de Elena Simion|13 decembrie 2013

Teatrul Act din Bucureşti este gazda unui spectacol nou în regia lui Cristi Juncu: cont(r)ACTe. Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 19.00.

Spectacolul este simplu, static, dar intens, deoarece suprinde o problemă actuală: relația tensionată dintre șef și angajat. Orice nou angajat dorește să promoveze, iar în acest scop face compromisuri, uitând că la un moment dat, munca în exces îl va dezumaniza.

„E un fapt binecunoscut că un procent foarte ridicat al tinerilor absolvenți de facultate îl reprezintă cei al căror vis e angajarea, urmată de o carieră strălucită, în cadrul unei companii de top. Prin intermediul unei tinere ambițioase căreia nu-i aflăm decât prenumele, Ema, dramaturgul britanic Mike Bartlett ne introduce în dedesubturile parcursului unei astfel de cariere“, declară Cristi Juncu, regizorul spectacolului.

„Din acest punct de vedere, cont(r)ACTe poate fi considerat nu doar un spectacol de teatru, ci și oportunitatea de a asista la un workshop de perfecționare, la un training. (…) Vă deconspir preambulul: la scurt timp după angajare, Ema e chemată pe neașteptate în biroul celei de care depinde de acum viața ei- Şefa.”

Textul lui Mike Bartlett se joacă în Anglia, chiar în birourile directorilor de firme, iar impactul asupra publicului este de la sine înțeles. Chiar dacă la noi abia se înrădăcinează tradiția corporatistă, mulți spectatori se vor regăsi în acest spectacol.

cont(r)ACTe

Afişul spectacolului cont(r)ACTe

Scenografia lui Cosmin Ardeleanu este destinată să accentueze stările interioare, să evidențieze gândurile, deoarece este un spectacol cu două personaje, făcut matematic, cu o relaționare de tip ping-pong.

Cele două personaje sunt interpretate de Theodora Stanciu (Şefa) și Diana Cavallioti (Ema), care au repetat sub îndrumarea lui Cristi Juncu, un regizor care montează prin tot mai multe teatre.

„Îmi place foarte mult că e genul de spectacol în care contează gândul pe care vrei să-l transmiți în spatele cuvintelor”  ne-a  declarat actrița Theodora Stanciu.

cont(r)ACTe face parte din categoria spectacolelor care încep normal, cu replici obișnuite, amuzante, dar care te trimit acasă cu multe gânduri și întrebări. „Mi-a făcut mare plăcere întâlnirea cu Cristi Juncu, un regizor care lucrează foarte mult pe despicarea firului în patru, iar un teatru de gând și de stare îmi lipsea” mai spune actriţa Theodora Stanciu.

Info :

cont(r)ACTe  de Mike Bartlett

Regia și traducerea: Cristi Juncu

Scenografia: Cosmin Ardeleanu

cu: Theodora Stanciu, Diana Cavallioti/ Irina Antonie

O producție: ArCuB și Teatrul Act

Avanpremieră: 14.12.2013, ora 19.00, Teatrul ACT  – Calea Victoriei 126, Etaj II, Sector 1, București. www.teatrulact.ro. Informații și rezervări: [email protected] Telefon: 0723.10.31.03 / 021 310.31.30

Foto credit: Cosmin Ardeleanu, contr(ACT)e

26
/06
/17

„Toţi avem păcate, unele mai mari, altele mai mici. De la minciună şi mândrie, până la invidie, egoism şi ură, de la lene şi gelozie, până la ignoranţă, poftă şi necunoaştere. Toate sunt păcate care, într-un fel sau în altul, sunt pedepsite (...) iar scopul final al acestei judecăţi supreme este reinstaurarea echilibrului între toate” – Dorel Vișan. Actorul născut la Tăușeni, județul Cluj, pe 25 iunie 1937, a împlinit 80 de ani!

26
/06
/17

De numele cărţii „Sinaia, Oraşul Elitelor” scrisă de către arhitectul Dan Manea se leagă mai multe premiere. Ultima noutate absolută pentru piaţa cărţii din România este faptul că o carte despre oamenii, istoria şi arhitectura unui oraş a inspirat un film!

26
/06
/17

În 28 iunie se împlinesc 150 de ani de la nașterea dramaturgului, poetului și eseistului Luigi Pirandello (28 iunie 1867 - 10 decembrie1936), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1934. Iubitorii teatrului pot vedea, în această seară, de la ora 21.10, pe TVR 2, spectacol realizat în colaborare cu Teatrul Național Vasile Alexandri din Iași: „Șase personaje în căutarea unui autor”.

25
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE. „Unul din cei mai mari moraliști ai tuturor timpurilor.” Așa a fost caracterizat imediat după moarte filosoful și eseistul Emil Cioran (1911-1995).

25
/06
/17

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București, ajuns la cea de-a noua ediție, se va desfășura între 1 și 30 iulie, aducând în capitală 40 de reprezentații ale trupelor românești și internaționale, nouă țări participante și 300 sute de artiști care vor susține reprezentații în 10 zone cheie.

23
/06
/17

A apărut în cinematografele din România ,,Povestea iubirii”, un film în care iubirea și scrisul salvează vieți, un bătrân evreu încă le poartă pică nemților, iar un băiețel se crede Mesia.

23
/06
/17

Ron Howard a fost confirmat ca regizor al spin-off-ului "Star Wars" dedicat personajului Han Solo. Regizorul laureat al premiului Oscar îi înlocuiește la timona filmului pe Phil Lord și Christopher Miller, la care Disney a renunțat în această săptămână, deși au fost implicați în producție timp de șase luni.

23
/06
/17

Artiștii care doresc o carieră internațională, contracte care să le permită bugete de dezvoltare sau concerte la Eurosonic, Reeperbahn, Tallin Music Week, Where’s The Music, MENT, Novarock, Hurricane, Lollapalooza și alte mari festivaluri ale lumii au șansa unică să-i întâlnească la Sibiu pe cei mai importanți decidenți din industria muzicală europeană, reuniți în perioada 27-29 iulie pentru prima ediție East European Music Conference.

23
/06
/17

"Pentru mine, realismul înseamnă totul în artă. Eu trebuie să fiu, din toate punctele de vedere, acela pe care-l joc și nimic altceva. Nu-mi place să șarjez, să afectez, să împopoțonez rolul cu farafastîcuri; așa joc de când m-am urcat prima oară pe scenă și așa voi juca totdeauna." - Alexandru Giugaru. Într-o zi de 23 iunie se năştea, la Huşi, unul dintre cei mai populari actori români.

23
/06
/17

Hit-ul „Despacito“, cântat de Luis Fonsi şi Daddy Yankee, a stârnit isterie în întreaga lumea. Pe lângă faptul că de şase săptămâni este pe primul loc în prestigiosul top Billboard Hot 100, peste 10 milioane de persoane au ascultat, în doar 24 de ore, piesa difuzată de radiourile din Statele Unite.

22
/06
/17

„Planeta Petrila” (din 23 iunie, în cinematografe) este un documentar în egală măsură fantastic și dureros de adevărat. Tânărul regizor Andrei Dăscălescu a dat – după „Consantin și Elena” – încă o capodoperă.

22
/06
/17

Vineri, 23 iunie, de la ora 19:00, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte primul eveniment independent din cadrul programului de educaţie cinematografică, susţinut de susţinut de criticul, jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu, „Cinemateca pentru toţi”. Tema noii întâlniri este „Religia în cinemaul românesc”.

22
/06
/17

În februarie 1938, vocea Mariei Tănase răsuna pentru prima dată „pe viu" la Radio România, într-un program de cântece româneşti, la emisiunea „Ora satului". Douăzeci de ani mai târziu, celebră deja, Maria Tănase era invitată din nou la microfonul Radioului, să vorbească despre locul în care s-a născut şi despre cântecele sale. Autorul interviului a rămas anonim, ca şi violonistul care cântă discret în fundal.