„Convorbiri cu Alex. Ştefănescu. Ioana Revnic“ – lansare la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/convorbiri-cu-alex-stefanescu-ioana-revnic-lansare-la-salonul-international-de-carte-bookfest-2013/

Editura ALLFA vă invită sâmbătă, 1 iunie, de la ora 14.00, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2013, în standul Editurii ALL la evenimentul de lansare a cărţii „Convorbiri cu Alex. Ştefănescu. Ioana Revnic“.

Un articol de Andrada Văsii|31 mai 2013

Editura ALLFA vă invită sâmbătă, 1 iunie, de la ora 14.00, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2013, în standul Editurii ALL la evenimentul de lansare a cărţii „Convorbiri cu Alex. Ştefănescu. Ioana Revnic“.

Despre cel care a scris despre alții

Într-o carieră literară de cincizeci de ani, Alex. Ştefănescu a scris despre câteva mii de autori. I-a portretizat, le-a analizat opera, le-a povestit viaţa. Dar cine este Alex. Ştefănescu? De ce s-a dedicat criticii şi istoriei literare? Cu ce se ocupă în afară de literatură? Pe cine a iubit? Ce prieteni are? Care sunt adversarii săi? La aceste întrebări şi la multe altele a obţinut răspunsuri Ioana Revnic. Ea l-a determinat pe Alex. Ştefănescu să spună adevărul, tot adevărul şi numai adevărul.

Un critic literar față în față cu o scriitoare

Alex. Ștefănescu este critic și istoric literar, prozator, dramaturg, publicist, realizator de emisiuni TV. Autor a mii de articole și a 20 de cărți, dintre care a avut un mare ecou „Istoria literaturii române contemporane. 1941-2000“, apărută în 2005 (Premiul Uniunii Scriitorilor, Premiul Academiei).

Ioana Revnic a publicat studii literare și interviuri în volume colective, articole și interviuri în diverse reviste culturale. Este cunoscută pentru volumul de interviuri „Dresură de lei“.

Info:

Invitaţi: Alex. Ştefănescu, Ioana Revnic, Dan C. Mihăilescu (critic literar), Daniel Cristea-Enache (critic literar)

Invitaţi speciali: Mihai Cimpoi (academician), Grigore Cartianu (publicist)

Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

Standul Editurii ALL – pavilion C1, Complexul Expoziţional Romexpo

Foto credit: editura All, Alex Ștefănescu-arhivă personală (Facebook)

30
/03
/20

Ce mai citim în aceste zile? Ziarul Metropolis vă recomandă „Prăbușirea”, de F. Scott Fitzgerald. Publicată de Editura Polirom, în traducerea lui Radu Pavel Gheo, este una dintre cele mai captivante cărți apărute recent în limba română.

26
/03
/20

Cartea “Izgoniții” a fost publicată anul trecut la Polirom. Ea vine după “Sectanții” și “Bandiții”, împreună formând o trilogie a marginalilor unică în literatura română. A scris-o Vasile Ernu.

23
/03
/20

Ne-am întors la o carte clasică – “I.L. Caragiale despre lume, artă și neamul românesc”, antologie de Dan C. Mihăilescu, publicată la Editura Humanitas încă din 1994 (și republicată în 2012). Să vedem, deci, ce mai vedea Nenea al nostru la noi.

17
/03
/20

”Zilele acestea cuvântul cheie ar trebui să fie solidaritate”, susține filosoful Mihai Șora, în timp ce actrița Maia Morgenstern mărturisește: ”Oamenii trebuie să nu își piardă încrederea, să fie convinși că arta, teatrul, cultura reprezintă un factor esențial al existenței noastre.”

16
/03
/20

Editura Litera organizează în perioada 16 – 18 martie 2020 o campanie de reduceri pe www.litera.ro care să îi inspire pe cititori și să îi îndemne spre activități dedicate lecturii pentru acasă.

16
/03
/20

Centrul de Resurse în Comunicare, Asociația Techsoup, Teach for Romania, Seeding Knowledge Foundation, cu sprijinul Kaufland România și în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării lansează „Școala pe Net”, o platformă multimedia gratuită, destinată cadrelor didactice care pot învăța mai ușor de la specialiști în educație și IT cum să utilizeze resurse online, utile în procesul de predare.

07
/03
/20

Marți, 10 martie, ora 19.00, la Librăria Cărtureşti Verona Demisol (Str. Pictor Arthur Verona 13-15, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului „Academia politică de la Aiud. Deținuți politici în România anilor ’80”, de Borbély Ernő, apărut la Editura Polirom, ediţie îngrijită de Dalia Báthory și Andreea Cârstea, cuvînt‑înainte de Szőcs Géza.

05
/03
/20

Cartea “Nicolae S. Șucu. Viața și aventurile unui cioban român în Bulgaria în vremuri de război 1908-1918”, text stabilit de Cristina Jelescu, ediție îngrijită de Daniel Cain, a fost publicată la editura Humanitas în anul 2017 și este una dintre cele mai interesante lucrări referitoare la lumea din Balcani de dinainte de România Mare.

01
/03
/20

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită joi, 12 martie 2020, de la ora 15.00, în Sala Perpessicius a sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la o „Evocare Henriette Yvonne Stahl”. Participă: Elena Zaharia-Filipaș, Bianca Burța-Cernat, Simona-Grazia Dima, Nina Corcinschi și Irina Stahl.