Copilăria lui Enescu în premieră la Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/copilaria-lui-enescu-in-premiera-la-odeon/

Copilăria lui Enescu intră în repertoriul curent al teatrului Odeon după premiera din dimineaţa zilei de 15 august 2013, în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu.

Un articol de Andrada Văsii|21 septembrie 2013

Copilăria lui Enescu este un spectacol care intră în repertoriul curent al Teatrului Odeon.

Teatrul Odeon şi Asociaţia Clasic e fantastic continuă şi în această stagiune proiectul Clasic e fantastic – Copilăria marilor muzicieni cu premiera Copilăria lui Enescu. Construcţia păpuşilor a fost realizată de Aurelia Olteanu, iar regia de  Monica Ciută. Scenariul este semnat de către  Emanuel Ciocu, iar scenografiade  Sânziana Tarţă.

Interpreţii vor fi  Alin Olteanu, Monica Ciută, Valeria Cristia, Irina Sârbu, Aurelia Olteanu, Sânziana Tarţă, Monica Buştean (vioară) şiRaluca Ouatu (pian). Copilăria lui Enescu este un proiect de educaţie prin şi pentru muzică adresat copiilor între 4 şi 10 ani, realizat cu sprijinul Dacia.

Copilăria lui Enescu, sau povestea şoriceilor

După Vivaldi, Bach, Mozart, Beethoven şi Chopin, a venit rândul celui mai mare compozitor român, George Enescu, să fie subiectul poveştilor amuzante şi mai ales… muzicale spuse cu atâta talent, dezinvoltură şi farmec de cei doi şoricei, Sică şi Rică, pisica Lola şi bătrânul şobolan Sol care, de trei ani, au devenit cei mai buni preteni ai copiilor (bunicilor şi părinţilor!) dornici să păşeasă în minunata lume a muzicii clasice.

Copilaria lui Enescu

Copilăria lui Enescu intră în repertoriul curent al teatrului Odeon

Pornind dintr-un mic sat din Moldova, Liveni, George Enescu a ajuns unul dintre cei mai mari muzicieni ai secolului XX, violonist, pianist, compozitor şi profesor aplaudat şi respectat. Sică, Rică şi Lola i-au fost mereu alături şi pot acum povesti cum a ajuns băieţelul din Liveni unul dintre cei mai mari muzicieni ai lumii.

Citiţi şi: George Enescu, în interviuri publicate în presa românească

Primele reprezentaţii vor avea loc astăzi de la ora 11.00 şi ora 19.00. Duminică, 29 septembrie, de la ora 11.00, spectacolul va fi prezentat în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”

Info:

Preţul biletelor: adulţi 21,20 lei, copii 12,72 lei (biletele pot fi achiziţionate şi online direct de pe site-ul teatrului)

Foto credit: Teatrul Odeon

27
/07
/17

„Cu ce a fost piesa? Cu trei homeleși!” … E primul răspuns (fulger!) pe care l-am dat după un spectacol tur-de forță...și un marș (la fel de forțat) printr-un București canicular. Abia după ce am ajuns acasă și am început să derulez în minte (la rece!) cele 90 de minute ale piesei lui Harold Pinter, răspunsurile au început să prindă contur.

27
/07
/17

Ajunsă la cea de-a 4-a ediție,Caravana Filmelor NexT urmează să instalezesala de cinema preferată a verii în aer liber, în grădini, parcuri, pajiști întinse și alte spații verzi neconvenționale din 7 orașe din țară, în perioada 27 iulie – 23 august.

26
/07
/17

Domnule Zografi, a trecut multă vreme de când vreau să vă scriu. Am motive strict literare, desigur, dar mai e ceva: Fizica. Aveți Fizica la bază, ceea ce, nu vă ascund, mă duce cu gândul la domnul Sabato.

26
/07
/17

„Marița”, debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime, va avea premiera în cinematografele din România de Ziua Națională. Producția va fi distribuită în cinematografele din toată țara de microFILM.

25
/07
/17

Sâmbătă, 22 iulie 2017, a avut loc ediția a VI-a a Workshopului de fotografie și explorare urbană Walk & Shoot – o ediție unică, cu personaje și cadre noi. Grupul de fotografi, în frunte cu fotograful coordonator Adi Bulboacă, alături de organizatori, au parcurs un traseu care a traversat Bucureștiul dintr-un capăt în altul.

25
/07
/17

Două ateliere de critică teatrală pentru tineri, unul în engleză, altul, în franceză, se vor desfășura în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași, care va avea loc în perioada 5-12 octombrie.

25
/07
/17

Veniţi să vizitaţi Sinaia! Într-o plimbare lejeră, la pas, prin 350 de ani de istorie. În fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 10:30, cei pasionați de istorie și turism sunt invitaţi să străbbată, timp de oră, o oră şi jumătate, unul dintre cele două trasee propuse de arhitectul Dan Manea, autorul cărţii „Sinaia, Oraşul Elitelor”.

25
/07
/17

Festivalul Film 4 Fun își propune şi anul acesta să aducă zâmbetul pe buzele spectatorilor cu o serie de comedii şi parodii savuroase! Printre invitaţii speciali ai acestei ediţii se vor număra Emilia Dobrin, Radu Gabriel, Irina Margareta Nistor, Nae Caranfil, Alexandru Papadopol, Magda Catone şi mulţi alţii. Trofeul Film 4 Fun va fi înmânat actriţei Coca Bloos.

25
/07
/17

Proiecţia filmului JINA, în regia lui Dumitru Budrala, va avea loc sâmbătă, 29 iulie 2017, de la ora 22 în cadrul Festivalului ”Sus pe muntele din Jina”. Filmul va fi proiectat pe un ecran imens, în aer liber, în Șesul Jinarilor, în prezența a zeci de mii de oameni și a regizorului Dumitru Budrala.

24
/07
/17

Cartea „Călătoria diletanților (Din amintirile locotenentului în rezervă Amiran Amilahvari)” (în ireproșabila traducere a lui Nicolae Iliescu) a fost publicată la Editura Polirom, în anul 2017.

24
/07
/17

În perioada 25 iulie - 3 august, Radio România Muzical transmite în direct șapte spectacole din cadrul Festivalului “Richard Wagner” de la Bayreuth, unul dintre cele mai importante festivaluri de operă din lume şi un punct de referinţă pentru toţi iubitorii muzicii lui Wagner. Transmisiunile directe pot fi ascultate și la Radio România Cultural.

24
/07
/17

În această seară (24 iulie), de la ora 21.10, iubitorii teatrului pot vedea ”Năpasta” de I.L. Caragiale, în regia lui Miron Niculescu. Spectacolul a fost difuzat In Memoriam Emil Bota (15 septembrie 1911 - 24 iulie 1977), în anul 1970, chiar în ziua în care, acum 40 de ani, poetul, prozatorul și îndrăgitul actor - aici în rolul „Ion” – se stingea din viață.

23
/07
/17

Cine nu s-a bucurat în copilărie de minunata „Lorelei” sau de extraordinarele povești din „La Medeleni”? Lumile lui Ionel Teodoreanu, un scriitor de o sensibilitate aparte, care ne-a fermecat pe toți cu „Ulița copilăriei” și care s-a stins brusc, la vârsta de 58 de ani…