Corsarul (Hoţul de mare), la Opera Naţională Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/corsarul-hotul-de-mare-la-opera-nationala-bucuresti/

În această seară (27 aprilie), de la ora 19.00, publicul va avea astfel ocazia să urmărească debuturile câtorva dintre tinerii balerini talentaţi ai Companiei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti şi totodată să se bucure de muzica lui Adolphe Ch. Adam, sub bagheta lui Ciprian Teodoraşcu.

Un articol de Petre Ivan|27 aprilie 2014

Corsarul, palpitanta poveste a baletului îi are în centru pe Konrad, un pirat curajos, și Medora, o frumoasă fată, a rămas pe gustul spectatorilor îndrăgostiţi de baletul clasic, de la premiera sa până în prezent.

Rolurile Medora, Gulnara, Ali, Birbanto şi Prietena lui Birbanto vor fi interpretate în debut de către Sena Hidaka, balerina japoneză, care a fost distinsă recent cu titlul de prim-balerină a Baletului Naţional Român, absolventă a Academiei Vaganova din Sankt Petersburg (Rusia);

CorsarulBianca Stoicheciu, absolventă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”; Lorena Negrea, care a participat la stagii de dans susţinute de maeştrii Massimo Gerardi, Paul Boss, Cristina Hamel; Shuhei Yoshida, laureat al competiţiilor All Japan Ballet Competition (2011) şi NBA Ballet Competition;

Călin Rădulescu, care s-a pregătit şi a colaborat cu Stanton Welch (director al Baletului din Huston şi coregraful Baletului Australian), Robert Barnett (fost director al Baletului din Atlanta), cu coregraful Amedeo Amodio etc; Alice Minoiu, cu stagii de pregatire în Irvine – California şi Houston, Texas.

 

INFO CORSARUL

 

Balet în trei acte de Adolphe Charles Adam

Libretul de Vasili Medvedev după Jules Henri St. Georges şi Joseph Mazilier

Dirijor: Ciprian Teodoraşcu

Regia şi coregrafia: Vasili Medvedev, adaptare după Marius Petipa

Scenografia: Adriana Urmuzescu

Foto: Corsarul – ONB

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.