Cosmin Agache, finalist la show-ul Românii au talent, a câștigat BLIP Romanian Beatbox Challenge
https://www.ziarulmetropolis.ro/cosmin-agache-finalist-la-show-ul-romanii-au-talent-a-castigat-blip-romanian-beatbox-challenge/

Artişti din toată lumea s-au înscris la competiţiile lansate de platforma BLIP / Beatbox and Looping International Platform. Juriul, format din artişti de beatbox şi de looping recunoscuţi internaţional, a desemnat câştigătorii celor 3 competiţii. Cosmin Agache, cunoscut de la show-ul ”Românii au talent” a câştigat premiul I la categoria beatbox.

Un articol de Petre Ivan|6 decembrie 2020

Challenge-urile lansate de BLIP/ Beatbox and Looping International Platform au reunit lucrări de la peste 40 de artiști vocali din România, Austria, Franța, Germania, Cehia, Statele Unite ale Americii. Juriul, format din Sam Perry, SkilleR, Denis Bolborea și A- C Leonte, a desemnat câștigătorii celor 3 categorii.

Competiția de beatbox a fost câștigată de Cosmin Agache, cunoscut publicului din România de la show-ul ”Românii au talent” din 2011, când a ajuns în finală la vârsta de numai 14 ani. Pe lângă premiul în bani, Cosmin a beneficiat și de producția unui videoclip, semnat de artistul vizual Andrei Cozlac.

Cosmin Agache | winner of BLIP Romanian Beatbox Challenge

La categoria Looping, jurizată de Sam Perry, premiul I a fost câștigat de artistul M-Age din Cehia cu o interpretare originală a piesei ”Feeling Good”:

Pentru cea de-a treia competiție, Creative Challenge, s-au acordat 6 premii. În ordinea punctajului câștigătorii sunt: DGYMIE, Cosmin Agache, Matej, Nanezu’,Ischi, MCx Woodie. Lucrările tuturor artiștilor poti fi urmărite aici.

Competițiile lansate de BLIP sunt doar primul pas în dezvoltarea platformei. Aceasta găzduiește de asemenea producții audiovizuale, ateliere și tutoriale online (de beatbox, live looping, tehnică vocală etc.), interviuri adresate tuturor creatorilor de gen.

Printre producțiile susținute de BLIP se numără și EP-ul de debut al artistului KABLAT  ”Out of the loop”, lansat în urmă cu câteva zile. Pe cele 5 piese de pe ”Out of the loop”, KABLAT folosește ca input doar voce și beatbox. Single-ul cu același nume, beneficiază de un clip video realizat de Sabina Costinel cu performerii Valentina de Piante și Denis Bolborea, pornind de la o serie de materiale filmate de Lavinia Pollak în cadrul proiectului Singing Bodies și un fragment capturat de Alina Ușurelu din spectacolul Bad Mamma.

KABLAT- Out of the Loop

Despre BLIP

blip.indiebox.ro a fost dezvoltat în cadrul proiectului ”100% human voice” coordonat de Indie Box și își propune susținerea și promovarea artiștilor de beatbox și looping, precum și încurajarea colaborărilor acestora cu artiști din alte genuri muzicale și domenii creative.

Despre Indie Box

Indie Box activează în domeniul artelor performative, punând accent pe cercetare și creație inovatoare în muzică și dans contemporan. Face parte din colectivul AREAL – Spațiu pentru dezvoltare coregrafică, iar anul acesta propune o serie de ateliere și performance-uri online, lansează BLIP – Beatbox and Looping International Platform, precum și un nou EP muzical, creat 100% prin intermediul vocii.

BLIP face parte din proiectul ”100% human voice” inițiat de Indie Box și implementat în parteneriat cu Overground Music, InnerSound și Radio Guerrilla.

Proiect cultural co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național și de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).