Crăciun de poveste cu Strauss Festival Orchestra Vienna
https://www.ziarulmetropolis.ro/craciun-de-poveste-cu-strauss-festival-orchestra-vienna/

Strauss Festival Orchestra Vienna răspândeşte, de Sărbători, fascinaţia Vienei Imperiale în toată România de-a lungul unui amplu turneu naţional, în care va susţine 11 concerte în 9 oraşe. La Bucureşti, concertul poate fi văzut pe 19 decembrie, la Sala Palatului.

Un articol de Petre Ivan|3 decembrie 2015

Concertul Christmas in Vienna, susţinut de Strauss Festival Orchestra Vienna sub bagheta maestrului Willy Büchler, cu participarea extraordinară a sopranei vieneze Monika Mosser se detaşează între toate celelalte evenimente care abundă în această perioadă a anului.

Artiştii sunt recunoscuţi pe plan internaţional pentru virtuozitatea şi măiestria lor, câştigând deopotrivă admiraţia publicului şi a criticilor. Vienezii concertează pentru al șaptelea an consecutiv în România, după ce au cucerit publicul ca invitați în Festivalul Enescu.

Concertele încep la ora 19.30 și se desfășoară potrivit calendarului:

9 și 11 decembrie – Timișoara – Opera Națională Română/Teatrul Național

10 decembrie – Alba Iulia – Casa de Cultură a Sindicatelor

12 decembrie – Suceava – Casa de Cultură a Sindicatelor

13 decembrie – Botoșani – Casa de Cultură a Sindicatelor

14 și 15 decembrie – Iași – Teatrul Național „Vasile Alecsandri”Strauss Festival Orchestra Vienna

16 decembrie – Brașov – Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu”

17 decembrie – Bacău – Teatrul de Vară „Radu Beligan”

18 decembrie – Constanța – Casa de Cultură a Sindicatelor

19 decembrie – București – Sala Palatului

Strauss Festival Orchestra Vienna oferă un spectacol total, care satisface atât auditivul, vizualul, dar şi emoţionalul. Programul muzical este foarte divers, cuprinzând valsuri, marşuri şi polci şi, desigur, o colecţie specială dedicată Crăciunului.

Programul pe care Orchestra vieneză l-a pregătit în acest an este nou, similar Concertului de Anul Nou pe care Orchestra îl susține an de an în Wienner Konzerthaus.

Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondată în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, care este în continuare liderul artistic al grupului și care este considerat cel mai mare specialist în Strauss din zilele noastre.

Între orchestrele de același gen, Strauss Festival Orchestra se distinge printr-un ansamblu de muzicieni desăvârşiţi şi experimentaţi, care lucrează în permanenţă în strânsă legătură unul cu altul. Artiștii au cucerit întreaga lume, Strauss Festival Orchestra Vienna susținând turnee pe tot mapamodul, având numeroase apariții TV și participări în renumite festivaluri, numărându-se inclusiv printre invitații de onorare ai Festivalului Enescu.

Willy Büchler

Născut în Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, acesta conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scenele lumii.

Optimismul, dedicația, sensibilitatea și umorul sunt caracteristicile stilului său incomparabil de a face muzică. Willy Büchler continuă tradiția lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mână, deopotrivă publicul și muzicienii.

Monika Mosser

Monika Mosser este o artistă prin excelență vieneză. Născută în capitala mondială a muzicii clasice, educată la Conservatorul și la Universitatea de Muzică din Viena, Monika Mosser este prima soprană din Europa de Vest invitată în Rusia într-un turneu împreună cu Strauss Festival Orchestra și prima solistă vest-europeană invitată să concerteze împreună cu Filarmonica din Moscova.

Evenimentul face parte din programul național cultural „Artă contra Drog” 2015, inițiat de Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Fim „Dracula” în parteneriat cu C.I.A.D.O. România, președinte academician Constantin Bălăceanu Stolnici.

Biletele se găsesc la casele de bilete ale sălilor de spectacol și online, pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro.

Foto: Strauss Festival Orchestra Vienna – facebook

04
/08
/21

Misa Încoronării, de Wolfgang Amadeus Mozart, deschide cea de-a IV-a ediție a Festivalului Regal de Operă “Virginia Zeani”, eveniment care va avea loc la Târgu Mureș, în perioada 20 – 22 august, cu participarea extraordinară a unor muzicieni de elită din Brașov, Cluj-Napoca și București.

02
/08
/21

Născută în România, Mara și-a început pregătirea muzicală la vârsta de 6 ani. Stilul său elegant și subtil a atras repede atenția audienței și criticilor, fiind invitată să cânte alături de mai multe filarmonici din țară.

02
/08
/21

Clujenii de la Grimus continuă promovarea viitorului lor album de studio printr-o piesă nou lansată - „Albie” – o piesă care ar fi trebuit să fie un simplu intermezzo pe noul album de studio Grimus, dar producătorii Alexei Țurcan și Dan Georgescu de la UNDA Recording Studios au fost de altă părere. Astfel, „Albie” a devenit prin aportul lor o piesă de sine stătătoare, cu o atmosferă aparte nu doar în cadrul noului disc, ci și raportat la întreaga discografie Grimus.

02
/08
/21

Sibiu Jazz Festival 2021 promite o nouă revedere cu farmecul jazzului, în perioada 13-15 august, în Piața Mare din Sibiu, cu un line up dedicat bucuriei de a trăi pe note. După o perioadă de acalmie națională, Sibiul continuă să revitalizeze ideea de jazz, perpetuând o tradiție muzicală consacrată la nivel internațional.

29
/07
/21

Vineri, 30 iulie, începe cea de-a III-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland în Brașov. Concertul de deschidere va avea loc la Muzeul Județean de Istorie Brașov, în curtea Bastionului Țesătorilor, una dintre clădirile de patrimoniu emblematice ale vechiului oraș, și face parte din agenda estivală a Bastionului Artiștilor.

23
/07
/21

În perioada 23 iulie - 26 septembrie, se va desfășura seria de concerte live „Alternative Brunch”, dedicată tuturor celor a căror poftă de muzică nu ține cont de oră. Sezonul din acest an înseamnă 12 concerte, susținute de patru trupe, în trei orașe din Republica Moldova și România: Iași, Bacău și Chișinău.

22
/07
/21

Între 16 și 24 iulie EUROPAfest sărbătorește vara cu o ediție bogată în jazz. Diferite stiluri și ritmuri cu artiști din 20 de țări se pot auzi zilnic la Sala Auditorium a Palatului Regal / Muzeul Național de Artă al României.