Începe sezonul Alternative Brunch. 4 trupe românești, 3 orașe, 12 concerte
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-sezonul-alternative-brunch-4-trupe-romanesti-3-orase-12-concerte/

În perioada 23 iulie – 26 septembrie, se va desfăşura seria de concerte live „Alternative Brunch”, dedicată tuturor celor a căror poftă de muzică nu ţine cont de oră. Sezonul din acest an înseamnă 12 concerte, susţinute de patru trupe, în trei oraşe din Republica Moldova şi România: Iaşi, Bacău şi Chişinău.

Un articol de Petre Ivan|23 iulie 2021

Trupele care vor urca pe scena „Alternative Brunch” sunt The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Grimus și byron, iar concertele vor avea loc în aer liber, în grădinile locațiilor partenere, la ora brunch-ului. Pe lângă muzica live, participanții se vor putea bucura și de mâncare bună și doza cuvenită de distracție.

Codruț Dumitrescu, manager de proiect al seriei de concerte Alternative Brunch, a declarat că „Alternative Brunch e un combo între ceva bun de mâncat și ceva mișto de ascultat. Ne-am dorit niște concerte live, condimentate cu mâncare bună, la care poți să mergi cu întreaga familie fără să-ți faci griji că e prea târziu pentru cel mic sau că nu ai energie pentru o seară de club. În Europa, genul acesta de concerte este o normalitate și vrem să dezvoltăm și în România și Republica Moldova acest concept, pentru că poftă și cerere există. Iar susținerea Comisiei Europene o să ne ajute în acest demers.”

Calendarul concertelor „Alternative Brunch”:

The Mono Jacks
23 iulie – Chișinău, Artcor
24 iulie – Bacău, Valhalla
25 iulie – Iași, Nish

RATB
06 august – Chișinău, Artcor
07 august – Bacău, Valhalla
08 august – Iași, Nish

Grimus
10 septembrie – Chișinău, Artcor
11 septembrie – Bacău, Valhalla
12 septembrie – Iași, Nish

byron
24 septembrie – Chișinău, Artcor
25 septembrie – Bacău, Valhalla
26 septembrie – Iași, Nish

 

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.

21
/07
/22

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie 2022 și continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal celebrat la nivel internațional: Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.

20
/07
/22

În perioada 20-22 iulie, se va desfășura pe coasta dalmată un festival original organizat și girat artistic de celebrul tenor, dirijor și compozitor de origine argentiniană José Cura, cu aportul a numeroși muzicieni români, mai precis Orchestra Metropolitană București și Corul artiștilor Operei Naționale București.

18
/07
/22

Peste 272.000 de participanți au celebrat muzica pe domeniul Castelului Banffy, la cea mai mare ediție din istoria festivalului