„Crulic – Drumul spre dincolo” de Anca Damian, în competiţia oficială a Festivalului Anima Bruxelles
https://www.ziarulmetropolis.ro/crulic-drumul-spre-dincolo-de-anca-damian-in-competitia-oficiala-a-festivalului-anima-bruxelles/

Lungmetrajul „Crulic – Drumul spre dincolo”, de Anca Damian, va rula în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film Anima Bruxelles, care se desfăşoară între 8 şi 17 februarie. Anima este unul dintre cele mai importante festivaluri de animaţie din lume, informează cineuropa.org. „Crulic – Drumul spre dincolo” spune povestea reală a lui Claudiu Crulic, un […]

Un articol de Andrada Văsii|21 ianuarie 2013

Lungmetrajul „Crulic – Drumul spre dincolo”, de Anca Damian, va rula în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film Anima Bruxelles, care se desfăşoară între 8 şi 17 februarie.

Anima este unul dintre cele mai importante festivaluri de animaţie din lume, informează cineuropa.org.

„Crulic – Drumul spre dincolo” spune povestea reală a lui Claudiu Crulic, un român arestat în Polonia pentru un presupus furt, ţinut în închisoare în ciuda probelor ulterioare care arătau că, la data jafului, el nu se mai afla la Cracovia, şi abandonat de toată lumea până la moartea provocată de greva foamei.

Filmul „Crulic – Drumul spre dincolo” este narat de actorul Vlad Ivanov. La realizarea lui a participat echipa formată din Dan Panaitescu, Raluca Popa, Dragoş Ştefan, Roxana Benţu, Ţuliu Oltean şi editorul Cătălin Cristuţiu.

Regizat, scris şi produs de Anca Damian, „Crulic – Drumul spre dincolo” a primit o menţiune specială din partea International Federation of Film Societies, la Festivalul de la Locarno. Pelicula a mai primit Amnesty Award la Festivalul CPH DOX din Copenhaga, menţiunea specială a juriului Festivalului de la Varşovia, menţiunea acordată de juriul ecumenic, în Polonia, ţara în care s-a petrecut drama relatată. La Istanbul i-a fost acordat premiul special al juriului, iar la Cottbus (Germania) – menţiunea specială a juriului internaţional. Palmaresul peliculei include trofeul Silver Eye, la Jihlava (Cehia), şi premiul pentru cel mai bun documentar românesc la Festivalul Astra de la Sibiu, dar şi marele premiu al Festivalului Internaţional de la Annecy.

Sursa: Mediafax
19
/01
/17

„Statele unite ale iubirii”, drama scrisă și regizată de polonezul Tomasz Wasilewski, intră de mâine în cinematografe din: București, Bârlad, Botoșani, Brașov, Cluj, Constanța, Deva, Gura Humorului, Focșani, Iași, Odobești, Pitești, Târgu Mureș, Timișoara, distribuit de Transilvania Film.

19
/01
/17

Romanul „Cinci colțuri” (cea mai recentă carte a lui Mario Vargas Llosa), în traducerea lui Marin Mălaicu-Hondrari, a văzut lumina tiparului la Humanitas Fiction, la sfârșitul anului trecut, în seria de autor dedicată marelui scriitor peruan.

19
/01
/17

Casa de Producție TVR vine cu o ediţie In memoriam Ion Besoiu, în această seară, de la ora 20:10, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+. „Livada de vişini”, în regia lui Alexandru Lustig, ultimul spectacol de teatru tv în care a jucat Ion Besoiu. Valeria Seciu, Ion Besoiu, Dan Aştilean, Marian Râlea, Anca Sigartău, Gelu Niţu, Ioana Anastasia Anton, Dan Rădulescu apar în distribuţia spectacolului.

18
/01
/17

Cel mai longeviv spectacol din repertoriul Teatrului Odeon, ”Gaiţele”, de Alexandru Kiriţescu, în regia Alexandru Dabija, revine, după o pauză de mai mult de un an. Cea de-a 222-a reprezentaţie va avea loc în această seară (miercuri), de la ora 19.00.

18
/01
/17

Unul dintre cei mai cunoscuţi actori români, Ion Besoiu, a murit, astăzi, la vârsta de 85 de ani, la institutul pentru boli cardio-vasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu", din Capitală. De-a lungul bogatei sale cariere, Ion Besoiu ainterpretat zeci de roluri în pe scenă și pe platourile de filmare.

18
/01
/17

Critic (constructiv) de teatru, curator de evenimente culturale din & dimprejurul teatrului, editor, traducătoare, observator, comentator și producător de proiecte culturale ce deschid teatrul spre diferite alte forme de creativitate artistică.

18
/01
/17

Saroo are doar 5 ani când se pierde de fratele lui mai mare și ajunge într-un tren care-l duce de-a lungul Indiei, în Calcutta, la mii de kilometri depărtare de locul unde s-a născut şi de familie. Înainte de a fi adoptat de un cuplu din Australia, micuţul supravieţuieşte numeroaselor încercări şi primejdii întâlnite. Apoi, 25 de ani mai târziu, porneşte în căutarea familiei sale, încercând să reajungă acasă.

17
/01
/17

Comedia 6,9 pe scara Richter, în regia lui Nae Caranfil ,va ajunge în 39 de oraşe şi peste 65 de ecrane din ţară, începând cu 20 ianuarie. Miercuri, 18 ianuarie, fanii regizorului sunt aşteptaţi la o proiecţie specială în avanpremieră, care va avea loc de la ora 20.00 la Grand Cinema & More Băneasa. Proiecţia va fi precedată de o sesiune de autografe cu Nae Caranfil, începând cu ora 19.30, în foaierul cinematografului.

17
/01
/17

În această seară, de la ora 19.00, la ceainăria Cărturești Verona, editura Nemira lansează o carte fundamentală pentru istoria ideilor, tradusă pentru prima dată în România: Numărul de aur. Rituri și ritmuri pitagoreice în dezvoltarea civilizației occidentale, de Matila C. Ghika. Volumul cuprinde o scrisoare către autor semnată de Paul Valéry, prefață de Basarab Nicolescu și este tradusă din limba franceză de Adrian Pătrușcă.

17
/01
/17

La 20 de ani de la dispariția lui Ion Voicu, fiul acestuia, Mădălin Voicu va dirija Orchestra Naţională Radio într-un concert In memoriam. Alexandru Tomescu va cânta pe vioara Stradivarius Elder Voicu Concertul nr. 5 în la major pentru vioară și orchestră, KV 219 de Mozart.

16
/01
/17

Cartea „Zgomotul timpului” a fost publicată anul trecut în colecția Babel de la Editura Nemira (ediția a II-a, traducere de Virgil Stanciu).