Curtea Veche Publishing anunță topul vânzărilor pentru anul 2022. Gabor Maté, Alex și Cristina Donovici, Gary Chapman sau Robert T. Kiyosak printre autori
https://www.ziarulmetropolis.ro/curtea-veche-publishing-anunta-topul-vanzarilor-pentru-anul-2022-gabor-mate-alex-si-cristina-donovici-gary-chapman-sau-robert-t-kiyosak-printre-autori/

Pentru Curtea Veche Publishing, 2022 a însemnat mai mult decât o reîntoarcere la lectură. Într-un context social amplu şi într-o perioadă economică a marilor schimbări, editura a oferit cititorilor titluri curatoriate şi extrem de relevante, adevărate ajutoare pentru dezvoltarea personală sau educaţia financiară.

Un articol de Petre Ivan|22 decembrie 2022

Nici iubitorii de beletristică sau micii cititori nu au fost uitați, dar nici pasionații de istorie sau cei interesați de cele mai profunde și documentate analize cu privire la conflictele politice ale anului. De la noutăți cu ecou puternic pe piața de carte, la volume din seriile iubite de copii sau ediții de colecție ale bestseller-urilor, Curtea Veche Publishing a venit în întâmpinarea tuturor categoriilor de cititori.

Cartea anului la Curtea Veche Publishing rămâne pentru cel de-al doilea an consecutiv volumul renumitului medic Gabor Maté, „Când corpul spune nu”, al cărei prim tiraj a reușit performanța de a se epuiza încă din perioada de precomandă, înainte ca volumul să iasă din tipar. În anul 2022, Curtea Veche Publishing a oferit publicului și o ediție de colecție. Lansarea a avut loc în prezența autorului și s-a bucurat de o audiență impresionantă.

De vânzări record s-au bucurat și volumele „Țup și Influențerii Binelui” și „Învățătorii de Grijă. Rocky” ale unuia dintre cei mai iubiți scriitori de literatură pentru copii, Alex Donovici: peste 1.000 de exemplare din volumul 6 al seriei Țup au plecat către cei mici în prima zi în care acestea au fost disponibile pe site-ul editurii. În total peste 2 mii de exemplare din cele 2 titluri au fost cumpărate doar în scurta perioadă de precomandă.

Iubitorii de istorie, dar și toți cititorii ce doresc să știe mai multe despre momentul istoric pe care îl trăim s-au bucurat de întâlnirea cu fostul ambasador al Germaniei la Moscova, domnul Rüdiger von Fritsch, care a prezentat către o audiență formată din oficialități, studenți și public larg, noul său volum, „Un punct de cotitură”. Cartea este o analiză profundă a motivațiilor și obstacolelor unei conduceri autocrate, precum și urmările regionale și globale pe care le va avea războiul președintelui rus, Vladimir Putin. Volumul s-a bucurat de o prefață argumentată de Excelența Sa, domnul Emil Hurezeanu.

Proiectele anului 2023

Pentru 2022, Curtea Veche Publishing are în pregătire multe titluri care vor trezi cu siguranță interestul cititorilor, printre care un nou volum al lui Gabor Maté, ce problematizează relația părinți-copii, dar și titluri ale autorilor câștigători ai premiului Pulitzer sau romane bestseller New York Times.

Top 10 noutăți
1. Creierul fericit, Loretta Graziano Breuning
2. Învățătorii de grijă. Salvatorii, Alex Donovici
3. Volodimir Zelenski. În mintea unui erou, Stéphane Siohan
4. Cum se fac banii, Ramit Sethi
5. Norișorul roz merge la grădiniță, Cristina Donovici
6. Ghidul unei familii durabile, Gary Chapman, Shannon Warden
7. Credeam că problema e doar la mine, Brené Brown.
8. Cum să-i citești pe oameni, James W. Williams
9. Lume frumoasa, unde esti, Sally Rooney
10. Evoluția sinelui. O psihologie a noului mileniu, Mihály Csíkszentmihályi

Top 10 general
1. Când corpul spune nu (soft cover), Gabor Maté
2. Tată bogat, tată sărac (soft cover), Robert T. Kiyosak
3. Cele cinci limbaje ale iubirii, Gary Chapman
4. Puterea prezentului, Eckhart Tolle
5. Inteligența emoțională, Daniel Goleman
6. Secretele succesului, Dale Carnegie
7. Antrenează-ți creierul, Joe Dispenza
8. Atitudinea este totul, Jeff Keller
9. Îmblânzirea anxietății, Judson Brewer
10. Dragă, unde-s banii?, Adrian Asoltanie

Top 10 autori români
1. Alex Donovici
2. Cristina Donovici
3. Radu F. Constantinescu
4. Adrian Asoltanie
5. Geanina Staicu-Avram
6. Gáspár György
7. Dr. Mihaela Bilic
8. Adrian Cioroianu
9. Irina Forgaciu
10. Răzvan Exarhu

Top 10 autori străini
1. Gabor Maté
2. Robert T. Kiyosaki
3. Gary Chapman
4. Eckhart Tolle
5. Daniel Goleman
6. Dale Carnegie
7. Joe Dispenza
8. Harriet Muncaster
9. Napoleon Hill
10. Brian Tracy

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).