Topul vânzărilor Curtea Veche Publishing la Bookfest 2022
https://www.ziarulmetropolis.ro/topul-vanzarilor-curtea-veche-publishing-la-bookfest-2022/

După doi ani de pauză, Curtea Veche Publishing şi-a dat întâlnire cu cititorii la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ediţia a XV-a, în perioada 1-5 iunie 2022. Publicul a părut foarte dornic să cunoască din nou autorii preferaţi, să afle despre noutăţi şi să îşi facă rezerva de carte pentru sezonul de vară. Aşadar, nu au lipsit lansările, sesiuni de autografe şi reducerile, care au fost anul acesta între 25-70% în standul editurii.

Un articol de Petre Ivan|7 iunie 2022

Unul dintre momentele surpriză ale acestui an a fost aflarea celei mai recente vești despre colecția „Poveștile Cristinei”. Cărțile scrise de Cristina și Alex Donovici au devenit anul acesta cele mai traduse cărți pentru copii ale unor autori români, începând cu seria „Aventurile lui Țup”. În cadrul evenimentul de la Bookfest am aflat de la agenții literari Mauro Spagnol și Silviu Săndulescu că seria va fi tradusă în cea de-a 9-a limbă: portugheză.

Un alt eveniment inedit de anul acesta l-a reprezentat lansarea unui nou proiect împreună cu Asociația Curtea Veche: Cărți poștale de poveste, munca a 10 ilustratori talentați, reuniți pentru a da naștere tot atâtor moduri de a trăi bucuria poveștilor prin ilustrații. Proiectul este unul caritabil, fiecare set de cartoline achiziționat și oferit în dar unui copil însemnând și câte o carte trimisă de Asociația Curtea Veche unui elev din mediul rural care crește fără acces la lectură.

Top 10 preferințe ale cititorilor de Curtea Veche

1. „Când corpul spune nu” de Gabor Mate, care a fost si besteseller-ul anului 2021 la Curtea Veche Publishing se menține pe primul loc. Probabil cea mai actuală carte despre somatizare, un studiu aprofundat, revelator, plin de informații utile despre stres și influența lui asupra sănătății noastre psihice și fizice.

2. „Tehnici de învățare” de Georgiana Gerea, un ghid complet și structurat al celor mai eficiente metode de învățare accelerată, indiferent că ești elev sau student și înveți pentru examene sau dacă vrei să crești profesional și personal.

3. „Creierul fericit” de Loretta Graziano Breuning, care explică ce faci dacă te simți trist fără motiv și cum îți schimbi obiceiurile dăunătoare printr-o modalitate originală și revoluționară de a-ți crește nivelul fericirii.

4. „Oameni normali” de Sally Rooney, roman ecranizat într-o mini serie pe HBO Max, scris cu o sensibilitate aparte, abordează tema relațiilor afective în contextul diferențelor de clasă și face o radiografie a dinamicii puterii care se instaurează între doi tineri din lumi diferite. Cea mai recentă carte a lui Sally Rooney, „Lume frumoasă, unde ești”, este și ea în pregatire la Curtea Veche Publishing.

5. „Tată bogat, tată sărac” de Robert T. Kiyosaki, unul dintre bestsellerele de tradiție de la Curtea Veche, tradus în numeroase limbi, cartea ne dezvață despre ideea de a lucra pentru bani și ne arată cum să punem banii să lucreze pentru noi.

6. „Învățătorii de grijă. Salvatorii” de Alex Donovici, cu ilustrații de Leonid Gamarț, cea mai recentă carte din colecția „Poveștile Cristinei” spune povestea lui Bebe, un motănel care învață alături de Maria, micuța lui stăpână și prietenă, că mai presus decât lucrurile materiale, ceea ce ne face să ne simțim împliniți și fericiți este iubirea.

7. „Inteligența emoțională” de Daniel Goleman, un alt bestseller istoric al editurii, cartea lui Goleman a declanșat un efect de proporții în societatea occidentală: inteligența emoțională se studiază în centre de cercetare, se predă în şcoli şi în universităţi, competenţele sale au devenit criterii de angajare sau de promovare în carieră.

8. „Timp retrăit” de Alex. Ștefănescu, cea mai recentă carte a criticului și istoricului literar e o colecție de crâmpeie de viață, amintiri depănate cu savoare de unul dintre cei mai cunoscuți și mai carismatici oameni de litere contemporani.

9. „Cele cinci limbaje ale iubirii” de Gary Chapman, o colecție intimă de sfaturi, probleme şi soluţii pentru oricine își dorește o familie cu adevărat fericită; de la probabil cel mai cunoscut terapeut de cuplu din lume.

10. „Dragă, unde-s banii?” de Adrian Asoltanie, un ghid de educație financiară în familie care te invită într-o călătorie spre echilibru și prosperitate în care vei descoperi un sistem de organizare cu șapte pași clari, care îți oferă soluții concrete pentru o relație corectă cu banii tăi.

Top 10 noutăți

1. „Creierul fericit” de Loretta Graziano Breuning

2. „Învățătorii de grijă. Salvatorii” de Alex Donovici, cu ilustrații de Leonid Gamarț

3. „Timp retrăit” de Alex. Ștefănescu

4. „Totul despre anxietate” de Carrie Lewis, cu ilustrații de Sophia Touliatou

5. „Cum se fac banii” de Ramit Sethi

6. „Banii tăi” de Gerry Bailey, Felicia Law și William Whitehead, cu ilustrații de Mark Beech

7. „Mă gândesc să-i pun capăt” de Iain Reid, ecranizată pe Netflix, este un thriller psihologic surprinzător despre cea mai complicată dintre relațiile pe care le putem avea: cea cu noi înșine.

8. „Drumul Rusiei” de Rüdiger von Fritsch, fostul ambasador al Republicii Germane la Moscova, este analiza lucidă a unui expert, care evidențiază o nouă perspectivă, critică, asupra relațiilor germano-ruse. Cartea a fost lansată într-un eveniment extraordinar, cu participarea E.S. Emil Hurezeanu, Ambasador al României în Republica Austria, fost Ambasador al României la Berlin (2015-2021) și a jurnalistului Ion M. Ioniță.

9. „Calea către independența ta financiară” de Peter Mallouk și Tony Robbins

10. „Inteligențele multiple” de Howard Gardner, explică de ce testele standardizate reprezintă capcane și propune în schimb educația centrată pe elev, oferind soluții pentru a preda întregii populații și a nu irosi nicio minte.

Top 3 ficțiune

1. „Mă gândesc să-i pun capăt” de Iain Reid

2. „Viol. O poveste de iubire” de Joyce Carol Oates

3. „Fantome” de Dolly Alderton

 

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.