Dan Byron lansează Long Story Short – un EP înregistrat acasă ce rezonează cu vremurile pe care le trăim
https://www.ziarulmetropolis.ro/dan-byron-lanseaza-long-story-short-un-ep-inregistrat-acasa-ce-rezoneaza-cu-vremurile-pe-care-le-traim/

Dan Byron, solistul trupei byron, a lansat azi EP-ul „Long Story Short” – un mini-album cu 4 cântece înregistrate în timpul pandemiei. Primul extras pe single, „Home Sweet Home” este însoţit de un videoclip montat de Dan, un colaj de imagini din toată lumea.

Un articol de Petre Ivan|19 noiembrie 2020

Cele 4 cântece de pe Long Story Short tratează subiecte ca relația de love-hate cu locul de baștină, rasismul, impermanența sau încălzirea globală; acestea au fost scrise de Dan pentru diverse proiecte în ultimii 10 ani, însă n-au ajuns până acum pe nici un material de studio. Dan a profitat de perioada recentă, petrecută în majoritate acasă, și le-a înregistrat în propriul dormitor. A rezultat un EP home-made, o re-vizitare a unor cântece compuse în perioade complet diferite, dar care luate împreună se potrivesc ca o mănușă contextului pe care îl traversăm astăzi și întrebărilor pe care ni le punem cu toții. Mastering-ul albumului a fost realizat de Dan Georgescu, colegul lui Dan din trupa byron, la UNDA Recording.

 Înregistrările au acoperit mare parte din toamnă, făcându-mi lipsa concertelor mai suportabilă, ținându-mă în priză, dând zilelor un sensMi-am adus aminte de feelingul pe care ți-l dă casa în care locuiești, de intimitatea aia imposibil de reprodus în studio pe care o surprinsesem și pe Privește cerul…”, primul meu album solo.” – Dan Byron

 

EP-ul Long Story Short este disponibil pentru streaming și download pe toate platformele de distribuție digitală – https://smarturl.it/danbyron

Doritorii îl pot de asemenea cumpăra de pe Bandcamp (download la calitate înaltă) aici.

 Primul extras pe single de pe EP, Home Sweet Home, este însoțit și de un videoclip montat de Dan – un colaj de imagini ale mai multor locuri din lume care pot însemna „acasă” pentru cineva.

 Dan Byron – Home Sweet Home

Pentru concertul de lansare Dan vă invită în propria sufragerie, la un concert online difuzat pe pagina sa de Facebook, sâmbătă, 21 noiembrie, începând cu ora 20:30. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile aici.

Dan Byron are peste 20 de ani de activitate în muzica românească. Este liderul și vocalistul trupei byron pe care a înființat-o în 2006 și alături de care a lansat până acum 7 albume de studio și 3 DVD-uri live. Înainte de byron, Dan a mai activat în câteva formule și formații, cele mai notabile fiind Kumm și Urma. De-a lungul anilor a colaborat cu o mulțime de artiști, printre care Alexandru Andrieș, Nicu Alifantis, Paula Seling, Luiza Zan sau Alexander Bălănescu.

Este pasionat de songwriting și a ținut workshop-uri dedicate acestui subiect în cadrul conferinței Mastering the Music Business- prima conferință din Romania dedicată industriei muzicale.

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).