Daniel Radcliffe vrea să fie Iggy Pop, într-un film
https://www.ziarulmetropolis.ro/daniel-radcliffe-vrea-sa-fie-iggy-pop-intr-un-film/

Actorul britanic Daniel Radcliffe, devenit celebru cu rolul principal din franciza de succes „Harry Potter”, vrea să interpreteze pe marele ecran rolul cântăreţului rock Iggy Pop.

Un articol de Petre Ivan|15 august 2014

Într-un interviu acordat recent de Daniel Radcliffe unui post de radio din Statele Unite ale Americii, actorul britanic a vorbit despre „asemănările fizice” dintre el şi cântăreţ. Rolul lui Iggy Pop a fost interpretat pe marele ecran şi de toboşarul formaţiei Foo Fighters, Taylor Hawkins, în filmul „CBGB”, de Randall Miller, lansat anul trecut şi care a fost intens criticat şi a reprezentat un eşec din punct de vedere comercial.

De asemenea, în ceea ce priveşte muzica, Daniel Radcliffe a vorbit despre pasiunea sa pentru formaţia britanică indie The Libertines. „Am fost obsedat de Pete (Pete Doherty, solistul formaţiei, n.r.) în timpul adolescenţei mele, obsedat absolut de The Libertines. Şi apoi l-am văzut în tren, bând o cană cu ceai. (…)

Obişnuiam să îmi fac griji pentru el când eram tânăr. Îmi era teamă pentru el, având în vedere stilul lui de viaţă, drogurile. Nu i-am spus nimic. Este treaba lui. De ce ar fi vrut să audă ceva de la mine?”, a mai spus actorul britanic.

Radcliffe a declarat anterior că şi-ar dori să joace rolul unui supererou şi a sugerat că ar putea fi Robin din viitorul film cu Ben Affleck „Batman”. Deşi mereu va fi cunoscut pentru rolul lui Harry Potter din franciza omonimă, Radcliffe a demonstrat că este un actor versatil după încheierea seriei.

Astfel, după ce a jucat rolul principal timp de zece ani în „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a interpretat diverse roluri în producţii de televiziune, în lungmetraje, precum şi în piese de teatru, care au fost bine primite de criticii de specialitate.

iggy pop

iggy pop

Iggy Pop

Iggy Pop, pe numele său adevărat James Newell Osterberg, a avut un succes răsunător pe scena muzicii rock, numeroşi artişti, precum Sex Pistols şi Nirvana, declarându-se influenţaţi de stilul său inconfundabil.

Considerat un inovator al punk rockului, fapt pentru care a fost numit „The Godfather of punk” sau „The rock Iguana”, Iggy Pop este recunoscut pentru prestaţiile live cu adevărat spectaculoase, debordând de energie.

Popularitatea sa a crescut odată cu cariera sa solo, hituri precum „Lust for Life”, „I’m Bored”, „Real Wild Child”, „Candy”, „Tonight” şi „The Passenger” fiind deosebit de bine primite de public.

Foto cu Daniel Radcliffe şi Iggy Pop – facebook

23
/08
/23

Copiii celorlalți/ Les enfants des autres, al cincilea lungmetraj al regizoarei și scenaristei Rebecca Zlotowski, care a avut premiera în competiția Festivalului de Film de la Veneția 2022, aduce în fața publicului, cu sensibilitate și umor franțuzesc, povestea unei femei de 40 de ani, prinsă între ceasul ei biologic care ticăie și povestea de dragostea dulce-amăruie cu un tată singur.

22
/08
/23

Începând de azi și până pe 3 septembrie va debuta ediția aniversară a KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr, etapa Open Air, în Parcul Obor din București, cu un program de douăsprezece filme pentru toată familia, ateliere de creație și educație cinematografică, spectacole de jonglerii și magie și un târg de produse handmade, care va avea și o zonă gastronomică.

22
/08
/23

Cinema în aer liber continuă pe Insula Artelor din Parcul Titan cu încă trei săptămâni în care vor rula unele dintre cele mai bune filme ale ultimilor ani, nominalizate și premiate la festivaluri de film internaționale importante: premiile César, Globurile de aur, festivalurile de film de la San Sebastián, Veneția și Cannes și chiar la Oscaruri.

22
/08
/23

Documentarul Nopți albe, un proiect amplu ale cărui filmări sunt în derulare, aduce generațiilor care au trăit acele vremuri, dar și celor care au ocazia să le descopere acum, o poveste complexă a celei mai vii și intense perioade din fotbalul românesc: anii `80-2000 în care Echipa națională a scris nu doar istoria acestui sport, dar și pe cea a unei altfel de Românii, care a știut să iubească la unison și să celebreze performanța, mai presus de rezultate.

22
/08
/23

„Filmul surprinde esența unui moment istoric semnificativ și explorează complexitatea naturii umane în vremuri dificile, oferind, în plus, o imagine fascinantă a istoriei Europei de Est.” Aceasta a fost motivația juriului care a oferit Premiul Confederației Internaționale a Cinematografelor de Artă (CICAE) filmului românesc Libertate, regizat de Tudor Giurgiu, la cea de-a 29-a ediție a Festivalului de Film de la Sarajevo.

21
/08
/23

8 zile pline de întâlniri și revelații, 35 de spectacole, concerte, masterclass-uri și proiecții de film și peste 8.000 de participanți – așa a arătat Ideo Ideis Festivalul la ediția de majorat. Maratonul de evenimente dedicate comunității locale s-a încheiat vineri, pe 18 august, cu o seară de gală încărcată cu emoții și promisiuni. Pentru cei 100 de adolescenți din trupe, experiența începută în Alexandria va continua. Timp de un an de zile, trainerii și mentorii care i-au însoțit în procesele lor de explorare și dezvoltare în zilele de festival vor rămâne alături de ei, oferindu-le îndrumare, susținere, feedback și recomandări care să-i ajute să dea tonul transformărilor în comunitățile din care fac parte.

17
/08
/23

Pantofii de dans, entuziasmul de a-i întâlni pe creatorii care schimbă lumea prin intermediul filmelor de animație și curiozitatea de a urmări cele mai noi și mai promițătoare producții de gen nu trebuie să lipsească din kitul spectatorilor celei de-a 18-a ediții Animest.

16
/08
/23

CULMEA: Film și educație de mediu are loc între 6 și 10 septembrie, la Brașov, și este primul festival de film care își propune să folosească educația cinematografică în sprijinul copiilor și tinerilor care vor să cunoască mai multe despre mediu și criza climatică și să le ofere un instrument pentru dezbatere și implicare în aceste domenii.

15
/08
/23

Ai căutat bucuria sinceră a unor copii care dansează? Ai căutat gustul memorabil al siropului de soc? Sau zâmbetul unui femei de 101 ani, îmbrăcată într-un costum săsesc de sărbătoare?