Descoperiţi poveştile, culorile şi ritmurile Turciei
https://www.ziarulmetropolis.ro/descoperiti-povestile-culorile-si-ritmurile-turciei/

Yunus Emre Enstitüsü – Centrul Cultural Turc din Bucureşti lansează stagiunea 2016 cu noi programe educaţionale şi culturale.

Un articol de Petre Ivan|3 februarie 2016

Prin fiecare eveniment organizat, centrul îşi doreşte să prezinte publicului din România personalităţi marcante ale culturii şi societăţii turce, oameni care prin amploarea muncii şi creaţiei lor aparţin deopotrivă Turciei şi Europei.

Pe 3 februarie publicul este invitat să o cunoască pe Betül Burnaz, pictoriţa cu studii postuniversitare în ştiinţe politice la Universitatea din Viena şi în egală măsură specialistă în arte şi management cultural la Kultur Konzepte Austria.

La Bucureşti, Betül Burnaz deschide prima expoziţie de pictură cu lucrări personale reunite sub denumirea „ Estompări circulare”. Vernisajul va avea loc pe 3 februarie la ora 18,30 la Hotel Majestic Ramada (str. Academiei nr 11).

Betül Burnaz trăieşte şi lucrează deopotrivă în Istanbul şi Viena, fiind implicată în programe de artă şi educaţie, lucrările sale de pictură aflându-se azi în colecţii particulare din Turcia şi Austria.
Expoziţia sa este deschisă în Bucureşti până pe 13 februarie 2016.

Yunus Emre Enstitüsü – Centrul Cultural Turc din Bucureşti vă aşteaptă şi în 2016 la întîlniri de suflet cu Turcia.

26
/08
/19

"Du-te! Îmbrăţişează Columna infinirii cu palmele mâinilor deschise. Apoi, înălţându-ţi ochii, priveşte-o şi vei cunoaşte, astfel, într-adevăr, sinele cerului." - Constantin Brâncuși. Turnată în fontă în septembrie 1937 la Atelierele Centrale din Petroșani, Coloana (cu o înălțime de 29, 35 metri) a fost inaugurată la 27 octombrie 1938.

21
/08
/19

„Cultura de masă în Epoca de Aur - Cîntarea României & Cenaclul Flacăra” este un proiect de cercetare ce prezintă și analizează politicile culturale din perioada lui Nicolae Ceaușescu, declinat în expoziție și publicație. Lansarea cărții omonime are loc pe 23 august 2019 la ora 11.00, în expoziția găzduită de Muzeul Nicolae Minovici București.

14
/08
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari va oferi, în premieră, iubitorilor de artă șansa de a admira expozițiile, în cadrul unor tururi nocturne. Experiența vizitării pe timp de noapte a Pavilionului va include, pe lângă tururi ghidate, sesiuni de pictură live (o lucrare de artă creată sub ochii vizitatorilor) și muzică live. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

13
/08
/19

În luna august Happy Cinema București prezintă trei documentare din seria “Expoziții pe marele ecran”: din 16 august Van Gogh & Japan, din 23 august Young Picasso și din 30 august Goya: Visions of Flesh and Blood.

02
/08
/19

Ultima lună de vară vine cu evenimente culturale de impact, precum Festivalul Anonimul, în Delta Dunării, Festivalul de Teatru Independent Undercloud, la Muzeul Țăranului din București, sau Festivalul Internațional George Enescu, ce-și deschide porțile în ultima zi din august.

31
/07
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.