Descoperiţi poveştile, culorile şi ritmurile Turciei
https://www.ziarulmetropolis.ro/descoperiti-povestile-culorile-si-ritmurile-turciei/

Yunus Emre Enstitüsü – Centrul Cultural Turc din Bucureşti lansează stagiunea 2016 cu noi programe educaţionale şi culturale.

Un articol de Petre Ivan|3 februarie 2016

Prin fiecare eveniment organizat, centrul îşi doreşte să prezinte publicului din România personalităţi marcante ale culturii şi societăţii turce, oameni care prin amploarea muncii şi creaţiei lor aparţin deopotrivă Turciei şi Europei.

Pe 3 februarie publicul este invitat să o cunoască pe Betül Burnaz, pictoriţa cu studii postuniversitare în ştiinţe politice la Universitatea din Viena şi în egală măsură specialistă în arte şi management cultural la Kultur Konzepte Austria.

La Bucureşti, Betül Burnaz deschide prima expoziţie de pictură cu lucrări personale reunite sub denumirea „ Estompări circulare”. Vernisajul va avea loc pe 3 februarie la ora 18,30 la Hotel Majestic Ramada (str. Academiei nr 11).

Betül Burnaz trăieşte şi lucrează deopotrivă în Istanbul şi Viena, fiind implicată în programe de artă şi educaţie, lucrările sale de pictură aflându-se azi în colecţii particulare din Turcia şi Austria.
Expoziţia sa este deschisă în Bucureşti până pe 13 februarie 2016.

Yunus Emre Enstitüsü – Centrul Cultural Turc din Bucureşti vă aşteaptă şi în 2016 la întîlniri de suflet cu Turcia.

10
/01
/14

Cineastul Andrei Ujica va participa la un simpozion internaţional despre film şi arte vizuale, organizat pe 15-16 ianuarie la Tel Aviv de Muzeul de Artă din Petach Tikva şi Academia de Artă şi Design Bezalel, regizorul fiind invitatul special al evenimentului.

31
/12
/13

Piața de arta in 2013 a fost una destul de bună, având în vedere prețurile uriaşe cu care au fost adjudecate lucrări ale unor artişti precum Pablo Picasso şi Francis Bacon, fără a ignora însă valorile unor opere ale lui românului Constantin Brâncuşi.

10
/12
/13

FOTOREPORTAJ Alina Cojocaru, „balerina deceniului”, prim-solistă a English National Ballet, a dansat în rol de silfidă - o creatură mitologică a aerului - pe scena Operei Naționale București.

30
/11
/13

Tablourile ,,Gladiole", de Nicolae Tonitza, estimat la 80.000 - 130.000 de euro, şi ,,Hora", de Camil Ressu, evaluat la 45.000 - 70.000 de euro, vor fi scoase la vânzare la prima licitaţie organizată de Grimberg, ,,Întâlnire cu capodopere", pe 10 decembrie.