Design românesc, prin Dizainăr, la Salonul Internațional de Mobilă de la Milano
https://www.ziarulmetropolis.ro/design-romanesc-prin-dizainar-la-salonul-international-de-mobila-de-la-milano/

Până pe 14 aprilie, Dizainăr va reprezenta designul românesc la Salonul Internaţional de Mobilă de la Milano.

Un articol de Andrada Văsii|10 aprilie 2013

Până pe 14 aprilie, Dizainăr va reprezenta designul românesc la Salonul Internațional de Mobilă de la Milano.

18 designeri români vor expune în cadrul salonului cu prilejul inițiativei Dizainăr, primul magazin-concept de mobilier de autor și obiecte de design, ce promovează exclusiv designul românesc.

Pentru prima dată designerii români sunt reprezentați în cadrul Salonului Internațional de Mobilă de la Milano sub umbrela mai largă a unei declarații de statut – designerii români au reușit să pună pe picioare o piață vibrantă de artă și concept, capabilă să concureze la standardele internaționale.

În cadrul salonului de la Milano sunt expuse cele mai noi lucrări semnate 201 Design Studio, Alexandru Ghilduș, Anca Fetcu, Atelier A4, Cai Verzi pe Pereți, Cătălin Popa, Dragoș Motica, Izzy Design, Lemps, Mădălin Gheorghe, Mihnea Ghilduș, Milena Buiculescu, Old New Design, Project Zulu, Radu Baiaș, Ruxandra Sacaliș, Silva Artis, Silvia Cornea.

Este foarte important să fie prezenți la Milano, chiar dacă nu vând imediat. Lumea prinde încredere în ei, iar ulterior lucrurile își vor urma cursul firesc. Vor primi comenzi și vor crea mai cu încredere. Ne-ar plăcea să vedem acest gen de dezvoltare pe piața designului românesc și să știm că Dizainăr a fost parte din evoluție.

Salonul Internațional de Mobilă de la Milano este cel mai important târg de gen de pe harta Europei, astfel că prezența designerilor acolo și a noastră alături de ei, declară un manifest destul de amplu – acela că ne aliniem în sfârșit cu tendințele lumii. E ca atunci când te bucuri că în sfârșit poți să joci în echipa celor de-a 12a, chiar dacă încă n-ai terminat a zecea. ( Mihnea Ghilduș, fondatorul Dizainăr)

Pentru a se asigura că publicul de acasă trăiește cu aceeași bucurie performanța designerilor români, Dizainăr îi va ține la curent cu toate activitățile prin intermediul paginii de Facebook. O pagină specială pe site va fi dedicată evenimentelor de la Milano.

 

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

19
/10
/17

Liminal, primul festival de artă, știință și tehnologie din București, va avea loc în perioada 31 octombrie - 5 noiembrie. Festivalul propune publicului o expoziție de artă trans-media, o serie de discuții teoretice și un hackathon în cadrul căruia participanții vor dezvolta sisteme și dispozitive de teraformare pentru a coloniza alte planete.

09
/10
/17

Expoziția "Picasso între Cubism și Neoclasicism: 1915-1925", care s-a deschis recent la Grajdurile Quirinale din Roma, este un omagiu adus pictorului de geniu spaniol la împlinirea a 100 de ani de la prima sa călătorie pe care a făcut-o Italia și care i-a influențat fundamental arta și viața.

04
/10
/17

Vineri, 6 octombrie 2017, Noaptea Albă a Galeriilor invită publicul la cele mai noi evenimente de artă contemporană românească și internațională la București, căruia i se alătură alte unsprezece orașe - Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara și, nu în ultimul rând, Petrila. Peste 150 de galerii, spații alternative, huburi creative și ateliere de artiști se deschid și creează un traseu nocturn pentru a oferi publicului un program variat și dinamic.

27
/09
/17

În urmă cu exact un secol, într-o zi de 27 septembrie (1917), se stingea din viață Edgar Degas, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai impresionismului. Balerinele lui Degas – centrul universului creaţiei sale -, de o frumuseţe răvăşitoare, şi impresionează și astăzi prin graţie și limbaj gestual.

15
/09
/17

Primăria Capitalei prin ARCUB organizează, în cadrul Zilelor Bucureștiului, Grădina cu sculpturi, prima expoziție de sculptură semnată de celebra artistă Alexandra Nechita. Spațiul expozițional poate fi vizitat în perioada 19 septembrie – 19 octombrie, chiar în fața Ateneului Român unde vor fi expuse 8 lucrări de sculptură, impresionante, realizate de artistă.

10
/09
/17

În 13 septembrie la Timișoara și în 19 octombrie la București vor avea loc prezentările instalației performative #dansliteratura, deschise publicului pentru o întâlnire specială cu dansul contemporan și poezia și 8 artiști din București, Timișoara și Brașov.

30
/08
/17

Cochetele veacului al XVII-lea, cu pielea înroșită de la diverse mâncăruri picante sau vinuri rare, sau cu tenul devastat de varicelă și alte boli, aveau un adevărat arsenal de batiste, pomezi, ape angelice și creme parfumate pentru obținerea carnației ideale.