„Detainment”, scurtmetrajul despre uciderea unui copil de 2 ani rămâne în cursa pentru Oscar
https://www.ziarulmetropolis.ro/detainment-scurtmetrajul-despre-uciderea-unui-copil-de-2-ani-ramane-in-cursa-pentru-oscar/

Un scurtmetraj care recreează evenimentele legate de uciderea băieţelului în vârstă de 2 ani James Bulger va rămâne în cursa pentru un premiu Oscar, după ce familia solicitase retragerea scurtmetrajului din cursă. Mama lui James Bulger a solicitat ca „Detainment” să fie retras, după ce a fost nominalizat la categoria „cel mai bun scurtmetraj” la premiile Oscar.

Un articol de Petre Ivan|28 ianuarie 2019

Academia Americană de Film a spus că ia „foarte în serios” preocupările lui Denise Fergus, dar „păstrează o atitudine neutră” cu privire la procesul de vot. El a spus că membrii Academiei aplică „propria judecată” asupra meritelor filmului.

James Bulger, care mai avea o lună până să împlinească 3 ani, a fost răpit de doi băieţi în vârstă de 10 ani, Jon Venables şi Robert Thompson, de la centrul comercial Strand din Bootle, Merseyside, în 1993.

„Detainment”, regizat de Vincent Lambe, recreează interviurile luate de poliţişti celor doi ucigaşi, folosind transcrierea casetelor originale înregistrate în instanţă.

Denise Fergus, mama lui James Bulger, a spus că este bântuită de unele dintre imaginile din film şi a cerut Academiei să-l retragă de la ceremonia de luna viitoare sau ca regizorul să renunţe să-l prezinte.

Într-un comunicat, Academia a transmis „cele mai profunde condoleanţe doamnei Fergus şi familiei sale. Suntem profund impresionaţi şi întristaţi de pierderea pe care au îndurat-o şi luăm în serios preocupările lor”. „În conformitate cu principiile fundamentale stabilite pentru a menţine integritatea premiilor, Academia nu influenţează în niciun fel procesul de vot”, se arată în comunicat.

O petiţie online, care cerea ca filmul să fie retras de la ceremonia premiilor Academiei Americane de Film, care va avea loc pe 24 februarie, la Los Angeles, a strâns peste 100.000 de semnături.

Regizorul Vincent Lambe a refuzat să retragă opera sa, spunând: „Cred că asta ar distruge scopul realizării filmului”.

El a afirmat că nu a intenţionat să fie lipsit de respect prin faptul că nu a consultat-o pe Denise Fergus şi pe familia acesteia înainte de a realiza scurtmetrajul: „Filmul a fost realizat cu scopul de a înţelege de ce s-a întâmplat această crimă şi pentru a preveni ceva similar în viitor”.

Venables şi Thompson, care au fost condamnaţi pentru crimă după 17 zile de judecată în noiembrie 1993, dar au fost eliberaţi condiţionat în 2001 şi au primit noi identităţi.

Foto: Detainment, Oscar  – facebook

26
/04
/14

Este actriţă la Teatrul „Constantin Tănase” şi profesor de actorie la Universitatea Hyperion. A absolvit două facultăţi, a publicat trei cărţi de bucate şi este la a doua soacră. Adriana Trandafir, care împlinește 58 de ani pe 26 aprilie, vorbește despre oamenii și locurile care i-au influenţat viaţa.

25
/04
/14

Al Pacino împlineşte, astăzi, 74 de ani. Printre interviurile pe care le-a dat de-a lungul vieţii s-a numărat şi unul publicat de revista Esquire România. În acest interviu, din care vă prezentăm fragmente, Al Pacino vorbeşte despre secretele carierei şi despre viaţa personală.

23
/04
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Vânătoarea de vulpi“ (1980), unul din filmele nedreptăţite şi mai puţin cunoscute ale lui Mircea Daneliuc, trebuie redescoperit urgent şi discutat aplicat. Pentru că este o bijuterie ascunsă a cinematografiei române.

22
/04
/14

Acting in English by James Longshore, Academia americană de Actorie, înfiinţată acum 2 ani în Bucureşti de actorul american James Longshore şi de producătorul Bianca Mina, anunţă cea de-a 7-a ediţie, Acting in English INTENSIVE.

19
/04
/14

Cristi Puiu, unul dintre realizatorii filmului colectiv „Les ponts de Sarajevo", selectat la Cannes, a declarat pentru Mediafax că a regizat în cadrul acestui proiect scurtmetrajul „Das Spektrum Europas", cu Valeria Seciu şi Marian Râlea, în care vede Sarajevo de la distanţă, din România.

18
/04
/14

Indiferent de cum vor arăta filmele selecționate în competiția oficială a ediției din acest a Festivalului de la Cannes (14-25 mai), un lucru e cert după anunțarea regizorilor aruncați în lupta pentru Palme d’Or: este anul numelor cunoscute, o îmbinare între cineaști deja clasicizați, maeștri recenți și valori în ascensiune.