Disney Beauty and The Beast – în decembrie, la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/disney-beauty-and-the-beast-in-decembrie-la-bucuresti/

Muzică de Oscar, Tony pentru costume, şi o nemuritoare poveste Disney. În această iarnă, Broadwayul vine la Bucureşti să demonstreze că iubirea învinge întotdeauna. Spectacolele se vor juca în limba engleză, cu subtitrare în limba română (4-6 decembrie, Romexpo). 

Un articol de Liliana Matei|14 noiembrie 2015

În rolurile principale, actorii Briana Rapa și Mark Beyer (USA) ne vor purta de-a lungul acestei povești romantice, magice, pe muzica semnată de Alan Menken. Distribuția 100% internațională a musicalului include 30 de actori și 14 muzicieni.

Dacă aveți un cântec Disney preferat, sunt mari șanse ca Alan Menken, în vârstă de 65 de ani, să-l fi compus. Câștigător al premiilor Oscar, Grammy și Tony, Menken este recunoscut mai ales pentru colaborarea sa din ultimii 20 de ani cu Walt Disney Studios, fiind responsabil pentru coloane sonore ale unor filme de animație precum: Beauty and The Beast, The Little Mermaid, Aladdin, Pocahontas, The Hunchback of Notre Dame, Hercules, Home on the Range și Tangled, cât și ale filmelor Newsies (1992) și Enchanted (2007).

Cu 8 premii Oscar (4 pentru Best Original Score și 4 pentru Best Original Song), doar compozitorul Alfred Newman (9 premii) și Walt Disney însuși (22 premii) au primit mai multe astfel de premii decât Menken. El deține, în prezent, recordul pentru cele mai multe Oscaruri  câștigate de o persoană în viață și a fost desemnat Disney Legend în 2001.

„Broadway este adevărata casă a musicalului american și locul unde actorii visează să joace. Pe lângă calitatea deosebită a producțiilor, mai este și încărcătura istorică a teatrelor și a zonei, locuri cu adevărat magice, în care mergi pentru a te desprinde, timp de câteva momente, de lumea reală și pentru a te lăsa purtat de spectacol”, spune Briana Rapa (Belle). Un talent ieșit din comun, Briana a început cursurile de teatru muzical încă de la vârsta de 8 ani. „M-am pregătit dintotdeauna pentru a ajunge unde sunt astăzi, și sunt profund recunoscătoare pentru acest lucru! A fost visul meu și nu mi-aș dori să fac altceva!”, spune ea. O parte din personalitatea frumoasei Belle a fost împrumutată de scenariști din personajul Jo, interpretat de Katharine Hepburn în filmul „Little Women/Cele patru fiice ale doctorului March“, din 1933.

Cercul Disney în jurul Beauty and The Beast se inchide în 2017, cand e programat să se lanseze în cinematografe și filmul musical „Beauty and the Beast” regizat de Bill Condonn (regizorul Twilight). Filmul va cuprinde cele mai multe dintre cântecele lui Menken și Rice din musicalul de pe Broadway și îi va avea în distribuție pe Emma Watson (Harry Potter saga) și Dan Stevens (Downtown Abbey), în rolurile principale, și pe Emma Thompson (Mrs. Potts) și Ewan McGregor (Lumiere), în rolurile secundare. „Atât filmul, cât și musicalul prezintă teme universale precum iubirea, compasiunea, și faptul că avem foarte multe lucruri de învățat unii de la alții, indiferent de aspectul fizic.

Cred că publicul răspunde la poveștile excepționale indiferent de mediu”, spune Mark Beyer, cel care va juca rolul Bestiei pe scena de la Romexpo, în decembrie. Absolvent al Wright State University’s Professional Actor Training Program (aceași școală pe băncile căreia s-a specializat Nicole Scherzinger în muzică și dans, și unde a debutat cu un rol în musicalul Cats), Mark a mai jucat în roluri precum The Phantom (“The Phantom of the Opera”).

Bazat pe filmul de animație cu același nume, musicalul Disney Beauty and The Beast a avut premiera pe Broadway în 1994, a primit 9 nominalizări la prestigioasele premii Tony și s-a jucat vreme de 13 ani în fața a peste 35 de milioane de spectatori. Încă este una dintre cele mai longevive producții Broadway din toate timpurile, și cu unele dintre cele mai mari încasări.

INFO

Biletele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV). Vizitați www.eventim.ro pentru mai multe detalii.

26
/09
/16

Seria concertelor Twin Arts continuă în această toamnă cu 5 concerte ce se anunță spectaculoase. Primul invitat este maestrul tunisian al oud-ului, Dhafer Youssef, care se întoarce în România într-o formulă nouă, alături de care își va prezenta proaspătul disc Diwan of beauty and odd, scos pe piață în data de 16 septembrie.

26
/09
/16

Decesul prematur al îndrăgitului muzician şi actor Ioan Gyuri Pascu a întristat comunitatea artistică românească. “A fost un artist care semăna numai cu el însuși” - Dorel Vișan, „Era un om special, un artist aparte. Avea un suflet de copil (...)” – Monica Anghel, „Rămas bun, prietene. Dumnezeu să te odihnească în pace” - George Ivașcu. Ioan Gyuri Pascu a murit în această dimineață, la vârsta de 55 de ani, în urma unui stop cardiorespirator.

26
/09
/16

Ediția 2016 a Concursului Internațional "George Enescu" s-a încheiat duminică seara, la Ateneul Român, cu finala Secțiunii de Pian câștigată de tânăra solistă de 23 de ani Victoria Vassilenko (Bulgaria). Printre câştigători s-au aflat tineri soliști din Coreea de Sud, SUA, China, Italia și Bulgaria

26
/09
/16

Actorul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit, în această dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct. Actorul se retrăsese din viaţa artistică din cauza problemelor de sănătate.

23
/09
/16

În avanpremiera deschiderii stagiunii 2016-2017 a Orchestrelor și Corurilor Radio România, pe 7 octombrie, de la ora 19:00, pe scena Sălii Radio din București, Societatea Română de Radiodifuziune, Orchestrele și Corurile Radio România, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București și Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură prezintă Gala Aniversară „LEONTINA VĂDUVA 30”.

23
/09
/16

Publicul bucureştean e invitat să descopere arta viitorului, între 28 septembrie şi 1 octombrie. Peste 60 de artişti din 8 ţări vor fi prezenți pe scenele de la Cinema Elvira Popescu, The Ark, ARCUB Gabroveni, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Muzeul Naţional George Enescu pentru 4 seri de spectacole inedite.

21
/09
/16

“Poezia este doar dovada vieţii. Dacă viaţa arde bine, poezia este cenuşa.” - Leonard Cohen. Unul dintre cei mai iubiţi şi aclamaţi artişti ai momentului împlineşte, astăzi, 82 de ani.

20
/09
/16

Violonista Gyehee Kimdin Coreea de Sud, în vârstă de 23 de ani, a câștigat Premiul I al Secțiunii Vioară a Concursului Internațional George Enescu 2016, la sfârșitul unei Finale în care a interpretat Concertul pentru vioară în Re Major op.35 de Ceaikovski, acompaniată de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Christoph Poppen.

16
/09
/16

Sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 18.40, la TVR 2 (şi în simulcast la TVR HD şi online la TVR+), melomanii sunt invitaţi să urmărească “Sommernachtskonzert” - evenimentul cultural al verii orgnizat la fiecare sfărşit al lunii mai în aer liber, în impresionanta grădină a Palatului Schönbrunn.

16
/09
/16

Punctul culminant al Turneului Vioara lui George Enescu, organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media, ce are loc în perioada în perioada 9 septembrie-1 octombrie 2016, este momentul sosirii la București, unde vor avea loc două concerte excepționale. Până acum, cei doi muzicieni, violonistul Gabriel Croitoru și pianistul Horia Mihail, au dus muzica de calitate în mai multe localități urbane și rurale din Transilvania, Constanța, Olt și Dâmbovița.

15
/09
/16

“Nu poţi educa publicul printr-un concert sau prin cinci. Este nevoie de acţiuni complexe şi constante.” - Alexandru Tomescu. Cel mai bine vândut și mai căutat instrumentist din România, violonistul Alexandru Tomescu împlinește, astăzi, 40 de ani. Este suficient ca numele său să apară pe un afiş pentru ca biletele să se epuizeze cu zile întregi înainte de evenimentul respectiv.

14
/09
/16

Zlatomir Fung, din Statele Unite ale Americii, în vârsta de 17 ani, a câștigat Premiul I al Secțiunii Violoncel a Concursului Internațional George Enescu 2016, la sfârșitul unei finale cu ovații, în care a interpretat, la Ateneul Român, Simfonia Concertantă Op.8 de George Enescu, acompaniat de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Alexandre Bloch.

14
/09
/16

Vineri, 23 septembrie, începe prima ediție DokStation Music Documentary Film Festival și se va desfășura timp de trei zile (23-25 septembrie), în câteva cartiere din București. Festivalul va fi deschis de filmul Nick Cave &The Bad Seeds: One More Time With Feeling (2016), regizat de Andrew Dominik, prezentat în premieră în România.