„Doctor Strange” vrăjeşte box-office-ul şi obţine încasări record în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/doctor-strange-vrajeste-box-office-ul-si-obtine-incasari-record-in-romania/

În primele zile de la lansare, „DOCTOR STRANGE” a înregistrat în România încasări record de peste 500.000 de dolari americani, aducând pe marile ecrane cel mai nou super-erou din Universul Cinematografic Marvel.

Un articol de Petre Ivan|11 noiembrie 2016

Filmul reprezintă o nouă victorie pentru Marvel, „Doctor Strange” având un succes remarcabil în primul weekend de la lansare, în America de Nord, cu încasări de aproape 85 de milioane de dolari. Conform HollywoodReporter.com, producţia cu Benedict Cumberbatch în rol principal a avut rezultate impresionante şi pe plan internaţional, obţinând peste 240 de milioane de dolari americani în două săptămâni şi ajungând, astfel, la încasări de 325 de milioane de dolari americani la nivel mondial, în 13 zile de la lansare.

„Acum chiar trăim în epoca de aur a filmelor inspirate din benzi desenate. Iar Marvel stabileşte noi standarde cu fiecare nou film, având legături strânse cu actori de top, aşa că mult noroc tuturor celorlalţi”, a declarat Jeff Bock, analist de box office, pentru Variety.com.

Tot pe Variety.com, Greg Foster, CEO al Imax Entertainment, spune că „Marvel găseşte umorul în fiecare poveste, găseşte acţiunea şi creativitatea, umanitatea, iar acest lucru nu este uşor de realizat”.

Filmul „Doctor Strange” este distribuit de Forum Film România şi este disponibil în cinematografe din 3 noiembrie 2016, în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos.

O experienţă mistică

La întrebarea la ce să se aştepte publicul de la filmul „Doctor Strange”, Benedict Cumberbatch – cel care îi dă viaţă doctorului – răspunde: „Filmul e plin de acţiune reală, de dramă, de comedie. În plus, abundă în aventuri fantastice la care Marvel se pricepe atât de bine. Însă bogăţia universului în care au loc aventurile nu a fost niciodată mai plină, aşa că filmul este o călătorie cinematografică unică.”

Rachel McAdams, cea care joacă rolul protagonistei, adaugă: „E un univers paralel în care e posibilă călătoria în timp, iar asta presupune accesarea unei noi părţi a creierului, ceea ce arată că suntem dispuşi să ne depăşim limitele. Cred că asta e cu adevărat uimitor.”

Iar regizorul completează că filmul este bizar, ambiţios, sălbatic şi, într-un anumit fel, extrem. „E plin de lucruri pe care nu le-aţi mai văzut până acum. Fiecare obiect de decor arată asta şi e ales pentru a da publicului vizualuri originale şi pline de adrenalină”, mai spune Scott Derrickson.

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.