„Doctor Strange” vrăjeşte box-office-ul şi obţine încasări record în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/doctor-strange-vrajeste-box-office-ul-si-obtine-incasari-record-in-romania/

În primele zile de la lansare, „DOCTOR STRANGE” a înregistrat în România încasări record de peste 500.000 de dolari americani, aducând pe marile ecrane cel mai nou super-erou din Universul Cinematografic Marvel.

Un articol de Petre Ivan|11 noiembrie 2016

Filmul reprezintă o nouă victorie pentru Marvel, „Doctor Strange” având un succes remarcabil în primul weekend de la lansare, în America de Nord, cu încasări de aproape 85 de milioane de dolari. Conform HollywoodReporter.com, producţia cu Benedict Cumberbatch în rol principal a avut rezultate impresionante şi pe plan internaţional, obţinând peste 240 de milioane de dolari americani în două săptămâni şi ajungând, astfel, la încasări de 325 de milioane de dolari americani la nivel mondial, în 13 zile de la lansare.

„Acum chiar trăim în epoca de aur a filmelor inspirate din benzi desenate. Iar Marvel stabileşte noi standarde cu fiecare nou film, având legături strânse cu actori de top, aşa că mult noroc tuturor celorlalţi”, a declarat Jeff Bock, analist de box office, pentru Variety.com.

Tot pe Variety.com, Greg Foster, CEO al Imax Entertainment, spune că „Marvel găseşte umorul în fiecare poveste, găseşte acţiunea şi creativitatea, umanitatea, iar acest lucru nu este uşor de realizat”.

Filmul „Doctor Strange” este distribuit de Forum Film România şi este disponibil în cinematografe din 3 noiembrie 2016, în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos.

O experienţă mistică

La întrebarea la ce să se aştepte publicul de la filmul „Doctor Strange”, Benedict Cumberbatch – cel care îi dă viaţă doctorului – răspunde: „Filmul e plin de acţiune reală, de dramă, de comedie. În plus, abundă în aventuri fantastice la care Marvel se pricepe atât de bine. Însă bogăţia universului în care au loc aventurile nu a fost niciodată mai plină, aşa că filmul este o călătorie cinematografică unică.”

Rachel McAdams, cea care joacă rolul protagonistei, adaugă: „E un univers paralel în care e posibilă călătoria în timp, iar asta presupune accesarea unei noi părţi a creierului, ceea ce arată că suntem dispuşi să ne depăşim limitele. Cred că asta e cu adevărat uimitor.”

Iar regizorul completează că filmul este bizar, ambiţios, sălbatic şi, într-un anumit fel, extrem. „E plin de lucruri pe care nu le-aţi mai văzut până acum. Fiecare obiect de decor arată asta şi e ales pentru a da publicului vizualuri originale şi pline de adrenalină”, mai spune Scott Derrickson.

09
/05
/14

Ioana Flora a primit Premiul pentru interpretare feminină din partea Uniunii Cineaștilor din România, pentru rolul Tania din Déjà Vu (2013), producție independentă în regia lui Dan Chișu.

08
/05
/14

CRONICĂ DE FILM „#Selfie”, debutul în lungmetraj al Cristinei Iacob, este ca o postare stridentă pe Facebook care se vrea spiritual-amuzantă şi ţipă din toţi rărunchii după like-uri, deşi e superficială şi nepăsătoare că ar putea fi considerată pueril-banală.

07
/05
/14

Sâmbătă, 10 mai și duminică, 11 mai, la Noul Cinematograf Al Regizorului Român, sunteţi invitaţi la un eveniment de marcă: proiecția trilogiei "Paradise" - semnată de austriacul Ulrich Seidl -, deliciul criticii internaționale

06
/05
/14

Filmele europene și independente se bucură de un public mai numeros în 2014, datorita ediției a IV-a a proiectului cultural Cinema-Edu, dedicat liceeniilor din București și din alte 10 localități din România.

06
/05
/14

Filmul "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a câştigat marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) pe anul 2013. Gala premiilor UCIN reprezintă aprecierea juriului desemnat de UCIN pentru cele mai importante realizări cinematografice şi de televiziune ale anului precedent.

06
/05
/14

Sophia Loren, una dintre cele mai cunoscute actriţe italiene, a fost desemnată invitatul de onoare de la Cannes Classic 2014, care va celebra totodată naşterea westernului italian şi împlinirea a 30 de ani de când filmul "Paris Texas", de Wim Wenders, a primit trofeul Palme d'Or.

05
/05
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Când primăvara e fierbinte“ (1961) şi „Ţărmul n-are sfârşit“ (1963), filme aproape necunoscute, impuneau un cineast unic şi, din păcate, ignorat, atât la vremea lui, dar mai ales în prezent - Mircea Săucan.

01
/05
/14

CRONICĂ DE FILM Cel mai recent film al lui John Turturro în calitate de regizor și de actor în rol principal, „Fading Gigolo“/„Gigolo de ocazie“, este asemeni stilului de interpretare al realizatorului său: combinație în doze mici de umor, gravitate și o stranie buimăceală.