Doi tineri artişti în recital: violoncelistul Octavian Lup şi pianistul Andrei Licareţ
https://www.ziarulmetropolis.ro/doi-tineri-artisti-in-recital-violoncelistul-octavian-lup-si-pianistul-andrei-licaret/

Violoncelistul Octavian Lup şi pianistul Andrei Licareţ apar împreună pe scena Sălii mici a Ateneului Român pe 17 martie, de la ora 19.00, într-un program ambiţios menit a le pune în valoare calităţile de interpreţi de muzică de cameră.

Un articol de Liliana Matei|14 martie 2015

Cu recitaluri și concerte în România și în țări precum Ungaria, Spania, Maroc, Israel, Elveția, Austria, Franța, Olanda, violoncelistul OCTAVIAN LUP este unul dintre tinerii muzicieni români cu mari şanse de reuşită pe plan internaţional. În anul 2012, Octavian a intrat în latura improvizației în muzică, fiind reprezentantul Universității Naționale de Muzica din București la Haga, unde a avut loc un stagiu intensiv de 2 săptămâni, în compania celor mai sonore nume din domeniul improvizației

În 2012 este selectat să partcipe ca membru activ la Kronberg Academy cello masterclass, iar în 2014 se clasează între primii șase violonceliști ai concursului George Enescu ajungând până în semifinală.

Octavian Lup este câștigătorul selecției naționale „Eurovision Young Musicians”, în finala de la Lucerna, Elveția şi a fost distins cu Premiul II la concursul internațional „David Popper” Ungaria. În anul 2010 devine absolvent al Universității Naționale de Muzică din București la clasa maestrului Marin Cazacu și își continuă studiile la Conservatorul Național Superior din Paris, unde îi are ca mentori pe celebri violonceliști Roland Pidoux și Xavier Phillips. În prezent este doctorand în anul III la Universitate Națională de Muzică București.

Considerat drept un artist care „se aventurează până în miezul muzicii” (România Literară) şi a cărui „bogată maturitate artistică şi profunzime depăşesc limitele unei simple capacităţi“ (L’Unione Sarda), pianistul ANDREI LICAREŢ este deja un nume afirmat. A susţinut concerte şi recitaluri în oraşe importante din Europa şi din Statele Unite.

A obţinut Premiul I la concursurile Jeunesses Musicales şi Bucureşti Yamaha şi a fost distins cu Premiul Lory Wallfisch. De asemenea, a primit Premiul II la Concursul Tel-Hai şi Concursul Concertelor Shreveport. Recent, Andrei Licareţ a obţinut diploma de Graduate Performance Diploma şi Artist Diploma la Conservatorul Peabody, unde a studiat cu ilustrul Leon Fleisher, muzician care promovează în rândul discipolilor săi moştenirea pianistică preluată de la Beethoven.

Stagiunea de marţi seara

Marti, 17 Martie, 19:00 – 21:00
Ateneul Român, Sala mică

OCTAVIAN LUP – violoncel
ANDREI LICAREŢ – pian

Ludwig van Bethoven
Șapte variațiuni pe o temă de Mozart, WoO46
Franz Schubert
Sonata „Arpeggione”
Frederic Chopin
Andante spianato şi Marea poloneză, op. 22
Robert Schumann
Piese fantezie, op. 73

INFO

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român
Program:Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari: www.fge.org.ro

09
/06
/14

În perioada 8 iunie - 2 iulie, Corul Naţional de Cameră Madrigal va susţine 4 concerte extraordinare în oraşele Baia Mare, Oradea, Târgovişte şi Iaşi. Evenimentele fac parte din programul turneului naţional de vară.

06
/06
/14

Abonamentele pentru cel mai important eveniment muzical al acestei toamne, RadiRo – Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, ediţia a II-a, organizat de Radio România, pot fi achiziţionate începând cu data de 5 iunie, online, în reţeaua bilete.ro, sau în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

05
/06
/14

Pentru a marca la Bucureşti Ziua Naţională a Portugaliei (10 iunie), Ambasada Portugaliei la Bucureşti şi Orchestrele şi Corurile Radio propun publicului joi, 12 iunie, la Sala Radio, de la 19.00, un concert extraordinar de fado.

04
/06
/14

Miercuri, 4 iunie 2014, începând cu ora 19, publicul meloman va avea ocazia de a-i reîntâlni pe Gabriel și Simina Croitoru nu numai interpretând, ca soliști, Mozart pe scena Studioului „Mihail Jora“, ci şi în calitate de invitați la evenimentul prilejuit de lansarea albumului W. A. MOZART, J. BRAHMS: SIMINA CROITORU; GABRIEL CROITORU, produs de Editura Casa Radio. Lansarea va avea loc în pauză concertului, în foaierul central al Sălii Radio, fiind urmată de o sesiune de autografe, la finalul concertului.

04
/06
/14

Cea de-a şaptea ediţie a Turneului Naţional Stradivarius se află în plină desfăşurare, cu săli de concerte arhipline de fiecare dată. Violonistul Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius, alături de pianistul Eduard Kunz au străbătut deja şapte dintre cele 12 oraşe care se regăsesc în itinerarul evenimentului, înregistrând în fiecare dintre oraşele vizitate – Târgu Mureş, Bistriţa, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Hunedoara şi Sibiu - succese extraordinare.

30
/05
/14

Ce au în comun pianiștii Radu Lupu și Valentin Gheorghiu, violoniștii Silvia Marcovici și Alexandru Tomescu, cântărețele Ileana Cotrubaș și Viorica Cortez, pe lângă faptul că sunt artiști cu o carieră internațională? Cu toții au debutat ca laureați ai Concursului Internațional „George Enescu”. Anul acesta, evenimentul se află la a XIV-a ediție.

28
/05
/14

Pe 4 iunie, de la ora 19. 00, la Sala Radio, doi artişti români – dirijorul Cristian Florea şi violonistul Gabriel Croitoru (de această dată la violă) – se vor alătura fiicelor lor (două tinere violoniste): Maria Montserrat Florea, respectiv Simina Croitoru, ambele deja apreciate în cadrul concursurilor internaţionale la care au participat.

27
/05
/14

Seria de evenimente aniversare ARCUB 18 ani se încheie pe 28 mai, cu un concert de swing, susţinut de Virgil Ianţu, alături de Bucharest Jazz Orchestra. Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB, începând cu ora 20.00. Intrarea este liberă.

26
/05
/14

Baletul e scump, spune povești siropoase și se adresează mai mult fetelor. Sunt câteva dintre miturile care ne țin departe de sala de spectacol. Corina Dumitrescu, de 20 de ani prim-solistă a Operei Naționale București, ne spune cum stau lucrurile în realitate.